CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Schroefogen en OogboutenHaken en ogenBevestigingsmaterialen

Filters

Schroefogen en Oogbouten

9 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Schroefogen en Oogbouten

U zoekt een oog met een bout eraan? Wovar heeft oogbouten van rvs en verzinkt staal. Naast oogbouten met metrisch draad levert Wovar ook schroefogen met metrisch draad en schroefogen met houtdraad. Het verschil tussen oogbouten en schroefogen is dat de lengte van het draadeind bij schroefogen langer is. 

Schroefogen en oogbouten worden veel gerbuikt als hijsoog. Hijsogen zijn stalen ogen met een stuk draadeind en schroefdraad. Oogbouten zijn verkrijgbaar in de maten M6 tot en met M16. De M-maat die wordt aangegeven staat voor de dikte van het draadeind gedeelte bij oogbouten en schroefogen met metrisch draad.  

Voorwerpen ophangen aan een houten balk of stenen muur is zo gedaan met de schroefogen van Wovar. Bevestiging is eenvoudig en doordat de schroefogen zijn gemaakt van verzinkt staal, bent u verzekerd van een ijzersterke verankering. 

Schroefoog in houten balk

Bevestig een bloempot of lamp aan een houten balk, door er een schroefoog in te draaien. Dit kan zeer eenvoudig met de hand, maar kan ook met behulp van een schroevendraaier. Steek deze door het oog heen en draai deze gemakkelijk rond. Het kan handig zijn om het schroefoog eerst even met de punt in het hout te tikken met behulp van een hamer. 

Schroefoog in stenen muur

Ook draait u het schroefoog gemakkelijk aan in een stenen muur. Zo kunt u materialen aan een muur hangen of bijvoorbeeld een draad spannen. Boor met behulp van een metaalboor een gat voor en druk er een plug in. Wovar levert verschillende maten metaalboren, die u ook bij deze klus perfect kunt gebruiken. Het schroefoog is nu makkelijk in de plug vast te draaien.

Oogbouten

Oogbouten worden veel gebruikt als tijdelijke hijspunten. De tijdelijke hijspunten kunnen worden weggenomen na gebruik en worden hergebruikt bij een volgende klus. Wovar levert verschillende oogbouten, waarmee u zware objecten kunt hijsen, vanaf wel 70 kilo! De oogbouten zijn geschikt voor verticale belasting en tot 45° schuine belasting. We raden aan om de oogbouten niet voor andere krachten te gebruiken, daar zijn ze namelijk niet op getest.

Schroefoog kopen

Bestel onze schroefogen nu voor een zeer scherpe prijs en maak daarbij gebruik van een hoge staffelkorting bij aanschaf van 5 of 10 dozen schroefogen! Heeft u een bouw-, klus- of hoveniersbedrijf? Maak dan snel een zakelijk account aan en profiteer onder andere van extra kortingen en nog vele andere voordelen.