CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Ondervorst

2 producten

Ondervorst

Een ondervorst, ook wel nokvorstband of hoekkeperband genoemd, is een band dat u onder de nokvorst of hoekkeper aanbrengt. Deze band voorkomt dat bladeren, sneeuw en regen onder de nokvorst of hoekkeper komt en zorgt voor ventilatie dankzij de ventilatiegaten. Daarnaast zit er aan de onderzijde zelfklevende butylstrips. De ondervorst is gemaakt van aluminium en dankzij het motief zeer goed buigzaam wat zorgt voor een perfecte pasvorm op uw dak.

Waarvoor gebruik je een ondervorst?

Een ondervorst, ook wel nokvorstband genoemd, gebruik je onder de nokvorst of in de hoekkeper om ervoor te voorkomen dat bladeren, regen en sneeuw onder de nokvorst komt en zo uw houten dakconstructie doen laten rotten. Om te zorgen dat de ruimte wordt geventileerd en condens weg kan is de ondervorst/nokvorstband geperforeerd. Deze ondervorst heeft dus een waterkerend en dampremmende functie voor uw nokvorst. 

Hoe bevestig je een ondervorst?

Een ondervorst van Wovar, ook wel nokvorstband genoemd, bevestigen is zeer eenvoudig. Onze ondervorsten bevatten namelijk een zelfklevende butylstrip aan de onderzijde. Allereerst zorgt u dat de nok van uw dak gereinigd is zodat de butylstrip goed kan plakken op de dakpannen. Vervolgens haalt u de folie van de zelfklevende butylstrip eraf en plaatst u de ondervorst in het midden van de nok aan de linkerkant. U plaatst de ondervorst van linkst naar rechts in het midden van het dak. Zorg voor minstens 30 cm overlapping tussen de verschillende ondervorsten om zo te garanderen dat er geen kieren ontstaan waar water of sneeuw kan tussen lopen. Wanneer de ondervorst ligt op de nok kunt u de overlap op het eind wegsnijden met een goede afbreekmes en de zijkanten aandrukken met een aandrukroller of EPDM roller zodat deze stevig kleven aan de pan. Ten slotte kunt u de nokvorsten monteren.

Ondervorst bestellen

Bestel ondervorst per rol 320 mm x 5 meter voor de laagste prijs bij A-merk Wovar. Wovar levert ondervorst uit eigen voorraad de volgende dag bij u thuis. Zakelijke klanten zoals bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel zoals korting met een zakelijk account.

Zoekt u een andere oplossing voor het afwerken van uw dak en gevel? Kijk dan ook bij onze dakfolie en gevelfolie categorie waarbij u dit en andere producten kunt vinden om zo uw klus af te maken. Voor overige dak- en gevelproducten kunt u uiteraard ook bij ons terecht op onze hoofdpagina dak en gevel