CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Noppenfolie

4 producten

Noppenfolie

Heeft u recentelijk een hoge eindafrekening van uw energierekening ontvangen? Begin vandaag nog met het besparen op uw energiekosten door uw dak of gevel te isoleren met de noppenfolie van Wovar. De noppenfolie, ook bekend als isolatiefolie, is zowel enkelzijdig als dubbelzijdig verkrijgbaar en verbeterd de isolatiewaarde in uw woning, waardoor u warmteverlies beperkt. Hiermee kunt u direct besparen op uw energiekosten. Naast de beperking van warmteverlies zorgt de noppenfolie in de zomer voor een verkoelende werking, daar de folie de koude lucht beter binnen een ruimte houdt. 

De isolerende noppenfolie komt op rollen met verschillende oppervlaktematen, zodat er voor iedere klus de juiste hoeveelheid isolatiefolie beschikbaar is. De noppenfolie wordt voornamelijk toegepast voor binnenisolatie en is dampdicht. Let er bij de montage dus goed op dat u de isolatiefolie aan de binnenzijde aanbrengt. De enkelzijdige noppenfolie heeft een R-waarde van 1.2 m²K/W en de dubbelzijdige heeft een R-waarde van 1.4 m²K/W.

Noppenfolie binnenshuis plaatsen

Het plaatsen van noppenfolie is een vrij eenvoudige klus. Begin eerst met het plaatsen van een houten regelwerk op de binnenmuur. Dit wordt ook wel het houten skelet genoemd. Vervolgens kunt u de de isolatiefolie aanbrengen. Werk altijd van links naar rechts en start onderaan. Bevestig de folie stevig met RVS nieten van minmaal 20 mm lang. Plaats een nietje om de 250 mm. Het is belangrijk om de folie met nietjes vast te zetten, aangezien lijm alleen niet voldoet. Na het plaatsen van de folie werkt u de naden en nietjes netjes weg met onze speciale folietape. Zorg altijd voor een overlap van circa 100 tot 150 mm. Met behulp van een scherp mesje snijdt u de noppenfolie vervolgens op maat. 

Let op! Noppenfolie bestaat voornamelijk uit het materiaal LDPE. Dit maakt de noppenfolie slecht bestand tegen hout(zuren), waardoor de folie aangetast kan worden. Gebruik dus altijd tengelband als laag tussen het regelwerk en de noppenfolie. Zo voorkomt u dat de isolatiefolie zijn isolerende functie verliest.

Isolatiefolie op het dak aanbrengen

Voor de isolatie van uw dak volgt u nagenoeg dezelfde procedure als bij de binnenmuur. U start met het aanbrengen van een houten regelwerk aan de binnenkant van het bestaande dak. Als het geraamte weg is gewerkt, kunt u deze stap uiteraard overslaan. Vervolgens plaatst u de isolatiefolie op dezelfde manier als bij de binnenmuur, van links naar rechts. Bevestig de folie eveneens met nietjes en hou rekening met een overlap van 100 tot 150 mm.

Noppenfolie isolatie voor dak en wand bestellen

Bestel isolatie folie voor gesloten dak en wand per rol voor de laagste prijs bij Wovar. Wovar levert dak en wandfolie uit eigen voorraad volgende dag bij u thuis. Zakelijke klanten zoals bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel zoals korting met een zakelijk account. Voor overige isolatiematerialen kijk ook in onze categorie isolatie en voor het afwerken ervan naar onze categorie afdichtingsband