CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Hardhout olieHoutolieVerf en Beits

Filters

Hardhout olie

5 producten

Hardhout olie

Hardhout olie beschermt uw hardhout tegen schimmel, algen, houtrot en zal daardoor de levensduur van uw hardhout verlengen. Naast het verlengen van de levensduur zal het hout ook vlekvrij blijven. U kunt de hardhout olie van Wovar gebruiken voor allerlei constructies, zoals hardhouten vlonders, meubels, schuttingen en gevelbekleding. Met onze hoogwaardige oliën voorkomt u ook verkleuring van het hout.

De plantaardige premium olie biedt bescherming van minimaal 1 jaar. De Bankirai versie soms tot wel 2 keer zo lang! De oliën kunnen op alle hardhoutsoorten worden gebruikt, zoals Bankirai, Teak, Ipé, azobé en nog veel meer! Met 1 liter kunt u ongeveer 8 vierkante meter hout in de olie zetten. Naast olie kunt u bij Wovar ook terecht voor beits. Bekijk tevens onze olie voor zachthout, zoals vuren, grenen, lariks en douglas. 

Hardhout olie is bij Wovar in twee varianten verkrijgbaar, de naturel en de Bankirai versie. Het verschil zit hem in de hoeveelheid pigment. In de Bankirai versie is dit gehalte hoger, waardoor deze donkerder uitvalt dan de naturel versie. Op de productpagina´s kunt het verschil goed zien op de bijgevoegde foto´s. Hardhout olie biedt bescherming tegen zon, regen, algen, schimmels en vergrijzing. Hoe meer pigment er in de olie zit, hoe beter het hout beschermd is tegen verkleuring. De oliën zijn eenvoudig aan te brengen en behouden de structuur van het hout, zodat de natuurlijk uitstraling behouden blijft.

Tuinhout olie

Tuinhout olie kunt u eenvoudig aanbrengen met een kwast. Het is wel van belang dat het hout eerst stof- en vuilvrij wordt gemaakt. Zitten er vlekken op het hout? Dan kunt u deze er eventueel eerst nog uit schuren. Verder is schuren niet nodig. De olie zorgt ervoor dat de originele structuur van het hout behouden wordt. De originele ruwe structuur van het hout zorgt zo voor een natuurlijke uitstraling. Roer de olie goed door, zodat de inhoudsstoffen niet op de bodem blijven liggen. Breng de olie aan met een blokkwast of platte kwast. Een dunne laag is voldoende. Verwijder dus eventuele overtollige olie met een pluisvrije doek. Om optimale bescherming te behouden raden we aan om het hout jaarlijks te behandelen.

Bent u van plan om zelf een houten constructie te bouwen? Neem dan ook een kijkje in ons assortiment paalhouders. Met onze vele verschillende paalhouders verankert u eenvoudig en stevig uw houten palen in de grond.

Hardhout olie kiezen

Het kiezen van een goede hardhout olie kan wat lastig zijn voor u als consument. Welke kleur moet u nou eigenlijk hebben? Welk merk is de beste kwaliteit? Waar moet ik op letten? Dit zijn allemaal vragen die ons vaak gesteld worden. Wij adviseren eigenlijk altijd het gebruik van de Norvo hardhout olie of een Woca exterior oil in een kleur naar keuze.

Olie voor tuinhout kopen

Koop uw olie voor tuinhout nu voordelig bij Wovar! Zo zorgt u er niet alleen voor dat uw hardhouten constructies er goed uit blijven zien, maar u verlengt ook de levensduur! Naast de scherpe prijs kunt u als zakelijke klant profiteren van nog vele andere voordelen. Heeft u een eigen bouw- klusbedrijf of bent u hovenier? Maak dan snel een zakelijk account aan en profiteer van onder andere een vaste zakelijke korting.

Beschermt u uw hout liever met beits? Neem dan een kijkje in ons totale assortiment buitenbeits