• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Keurmerk
Lengte
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

Gehoorbescherming

Bent u op zoek naar gehoorbescherming? Dan bent u bij Wovar aan het juiste adres! Wovar levert gehoorbescherming van uitstekende kwaliteit, waar u uw oren goed mee kunt beschermen tijdens het klussen! Ook voor andere persoonlijke beschermingsmiddelen dan gehoorbescherming bent u bij ons aan het juiste adres. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze veiligheidsbrillen en kniebescherming.

3 producten
Sorteren op voorraad
1-3 van de 3 producten

Veelgestelde vragen

In de Arbowet is vastgelegd dat werkgevers verplicht zijn om hun werknemers gehoorbescherming aan te bieden wanneer de gemiddelde dagelijkse dosis geluid hoger uitkomt dan 85dB(A). Bij volwassenen is de kans op lawaaislechthorendheid aanwezig vanaf 80dB(A).

Om schade aan het gehoor te voorkomen draagt men gehoorbescherming. Slecht horen door lawaai op het werk is een zeer vaak voorkomende beroepsziekte. De kans op gehoorschade begint zo rond de 80dB(A). Om gehoorschade te voorkomen wordt aangeraden om de juiste gehoorbescherming te dragen wanneer u in een lawaaierige omgeving werkt.

Gehoorbescherming is er in verschillende soorten en maten. U kunt hierbij denken aan universele oordoppen van schuim. De meest voorkomende soort gehoorbescherming zijn oorkappen of oordoppen. Daarnaast zijn er nog otoplastieken, dit is gehoorbescherming die per persoon op maat gemaakt is. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Wanneer gehoorbescherming dragen

Wanneer u werkt met harde geluiden om u heen is het verstandig om gehoorbescherming te dragen. In de bouwwereld is het vaak verplicht om gehoorbescherming te dragen wanneer u werkt met machines. U kunt zich voorstellen dat het geluid van een cirkelzaag, een afkortzaag of tafelcirkelzaag bijzonder slecht voor uw gehoor is. Ook wanneer u werkt met boorhamers, of haakse slijpers wordt gehoorbescherming aangeraden.

Wanneer is gehoorbescherming verplicht

De arbowet verplicht het werkgevers om hun werknemers gehoorbescherming aan te bieden wanneer de dagelijkse dosis geluid gemiddeld hoger is dan 85dB(A). Het gevaar van lawaaislechthorendheid begint ongeveer bij 80dB(A).

Gehoorbescherming kopen

Wanneer u goed voor uw gehoor wilt zorgen, is het aan te raden om de juiste gehoorbescherming aan te schaffen. Bent u zakelijke klant en wilt u gehoorbescherming voor uw werknemers aanschaffen? Maak dan eerst een zakelijk account aan bij Wovar en profiteer van een vaste zakelijke korting op uw orders.