CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Tegelboren en GlasborenBoren en bitsGereedschap

Filters

Tegelboren en Glasboren

16 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Tegelboren en Glasboren

Onze tegelboren zijn specifiek ontworpen zodat u, zonder dat de tegel barst, eenvoudig gaten kunt boren. De tegelboren van Wovar zijn gemaakt van hoge kwaliteit metaal en zijn uitgerust met een carbide kop die de boor extra hard maakt en voor een lange levensduur zorgt. Met de cilindrische aansluiting van de boren kunt u deze met de meeste boormachines gebruiken.

Alle boren hebben een A-symmetrische spiraal die voor een goede afvoer van gruis zorgt. De tegelboren zijn te verkrijgen in 6 en 8 mm. We hebben ook een 5-delige borenset in het assortiment met boren van 4 tot 10 mm. U kunt onze tegelboren, met krasvastheid factor 9, gebruiken voor tegels en dakpannen. De boor is in staat mooie ronde gaten af te werken.

U kunt ook voor het boren van tegels gebruik maken van onze diamantboren. Deze zijn vooral handig aan te schaffen als u naast het boren van tegels ook andere harde en poreuze materialen wilt boren in de toekomst. De diamantboren zijn namelijk wel een stuk duurder dan de tegelboren. Ze zijn echter ook in staat om meer materiaalsoorten zonder splijten te boren.  

Diamantboor of tegelboor

Wie boren zoekt voor het boren van gaten in keramische tegels, is bij Wovar aan het goede adres. Wovar heeft naast de gewone tegelboren, ook tegelboren met diamant. Deze boren worden ook wel diamantboren genoemd. Het grote verschil tussen deze soorten tegelboren is de kop. De diamantboren van Wovar zijn geschikt voor het boren in harde tot zeer harde tegels. Daarnaast zijn de diamantboren ook geschikt voor het boren in natuursteen. De diamantboren zijn geschikt voor droogboren, droog boren werkt een stuk netter en prettiger dan nat boren. Omdat de kop van de diamantboren gevuld is met wax, heeft de diamantboor geen koeling nodig, deze koeling wordt door de wax geregeld. De standaard tegelboren van Wovar dienen wél gekoeld te worden met water. Wanneer u deze tegelboren niet voldoende koelt, is de kans dat deze boren verbranden zeer groot.

Video: Wat is een goede tegelboor?

Waarom tegelboren van Wovar?

Onze boren zijn speciaal ontworpen voor het boren van tegels. De carbide kop maakt de tegelboor harder dan andere varianten. U kunt met deze tegelboren door tegels heen boren zonder dat u het gevaar loopt dat de tegels barsten. Houd er wel rekening mee dat de manier waarop u de boor gebruikt bepalend is voor het resultaat. Als u de boor op de juiste manier gebruikt is de kans op barsten minimaal. De gruisafvoer van deze boor is geoptimaliseerd met een A-symmetrische spiraal. 

Tegelboor of diamantboor kopen

Wovar heeft de beste kwaliteit tegelboren en diamantboren in huis! Wanneer u deze boren in veelvoud koopt, profiteert u van onze staffelkorting! Bent u zakelijke klant? Dan nodigen wij u uit om een zakelijk account te openen bij Wovar. Met een zakelijk account van Wovar krijgt u een vaste zakelijke korting op al uw orders! Bent u naast tegelboren op zoek naar ander tegelgereedschap? Neem dan eens kijkje in onze categorie tegelgereedschap. Daar vindt u onder andere een handig levelingsysteem waarmee u eenvoudig op de juiste manier tegels kan zetten.