Tijdens de bouwvak gewoon geopend!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Chemisch Anker

Hier vindt u alle benodigdheden voor het gebruiken van een chemisch anker. Met een chemisch anker kunt u stevige bevestigingspunten in uw muur creëren. Wilt u een chemisch anker in een holle muur aanbrengen? Vergeet dan niet om een zeefhuls mee te bestellen. Verder vindt u benodigdheden zoals een mengtuit, staalborstel en een blaasbalg. Het is namelijk belangrijk dat het boorgat in uw muur goed stofvrij is gemaakt, voordat u het chemisch anker aanbrengt.

Zoals u kunt zien zijn er verschillende maten staalborstels en zeefhulzen verkrijgbaar, van M6 tot en met M12. Zo kunt u de maat aanpassen op de door u gewenste grootte van het boorgat. Bij Wovar profiteren bedrijven in de bouw, klus- of tuinbranche van extra voordeel, zoals korting, met een zakelijk account!

Zoekt u lijm of kit? Hiervoor kunt u ook bij Wovar terecht! Bekijk snel ons uitgebreide assortiment lijm en kit. U vindt daar onder andere ook ducttape, purschuim en verschillende kit accessoires.

Met een chemisch anker zorgt u voor een stevig bevestigingspunt in uw muur. Dit kan zowel in volle als in holle muren. Het chemisch anker voorziet u in de muur van een stuk draadeind. Na het uitharden van het anker zit het draad goed vast en kunt u deze dus gebruiken als bevestigingspunt voor allerlei constructies. Het is belangrijk om voor het aanbrengen van het anker het montagegat stofvrij te maken. Dit kunt u doen met een blaasbalg en staalborstel. Bij Wovar kunt u alle benodigdheden voor het plaatsen van een chemisch anker bestellen. Ook voor verschillende maten boorgaten, van M8 tot M12, bestelt u bij ons alle benodigdheden. 

Hoe werkt een chemisch anker?

Het is eenvoudig om een een chemisch anker aan te brengen. U boort eerst een gat in de muur. Daarna is het van belang om het gat vuil en stofvrij te maken. Dit kunt u doen met een blaasbalg welke het stof wegblaast en met een staalborstel. Als u het anker in een holle muur plaatst, dan is het van belang om eerst een zeefhuls te plaatsen voor stevigheid. In een volle muur kunt u het anker rechstreeks aanbrengen. Na het aanbrengen van het chemisch anker kunt u het stuk draadeind plaatsen. Laat het geheel goed uitharden voordat u het bevestigingspunt belast. 

Chemisch anker kopen

Koop uw chemisch anker nu voordelig bij Wovar! Bij aanschaf van 12 stuks profiteert u al van een hoge staffelkorting. Bedrijven in de bouw, klus- of tuinbranche profiteren van extra voordeel, zoals een zakelijke korting, met een zakelijk account

Vergeet niet om de benodigdheden direct mee te bestellen. Zo kunt u de zeefhulsen, de blaasbalg en de mengtuit direct toevoegen in uw winkelwagen. Ook kunt u bij Wovar terecht voor draadeinden

Veelgestelde vragen

Wat is een chemisch anker?

Met een chemisch anker kunt u zware objecten vastzetten, denk bijvoorbeeld aan stalen tralies, profielen, hekwerken, zonwering, trapleuningen of balustrades. Het gebruik van een chemisch anker wordt aangeraden wanneer er sprake is van grote trekkrachten. Een chemisch anker kan gebruikt worden voor montage in holle bakstenen, metselwerk, windblokken en beton. Met de chemische verankering van Wovar zorgt u in 45 minuten voor een extreem sterke verankering.

Hoe werkt een chemisch anker?

Om een chemisch anker te plaatsen dient u natuurlijk eerst een gat te boren. Stof het gat af voor de beste bevestiging. Wanneer u het anker in een holle wand wilt aanbrengen is het plaatsen van een plug vereist. Breng de statische menger aan en spuit eerst even op een stukje karton, totdat een egale kleur wordt verkregen. Vul vervolgens het boorgat van achter naar voren en breng daarna de draadstang in een draaiende beweging aan. Laat het geheel goed uitharden, zo´n 45 minuten. Daarna kunt u de gewenste materialen eraan bevestigen.

Hoe snel droogt een chemisch anker?

De droogtijd van het chemisch anker van Wovar is ongeveer 50 minuten. Vóór die tijd raden wij aan om het anker niet te belasten. De precieze uithardingstijd van een chemisch anker kan verschillen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Voor de zekerheid raden wij aan om 50 minuten aan te houden alvorens verder te gaan met de montage van bijvoorbeeld kozijnen, zonweringen en trapleuningen.

Hoe een chemisch anker verwijderen?

Wanneer het chemisch anker nog niet is uitgehard of u wilt gemorst chemisch anker verwijderen dan kunt u dat gewoon afvegen. Eventueel kunt u hierbij wat aceton gebruiken. Wanneer een chemisch anker is uitgehard kunt u het niet zomaar meer verwijderen. De enige manier om het anker weer weg te halen is door het mechanisch aan te pakken. Zo kunt u bijvoorbeeld een hamer en een beitel gebruiken om het anker kapot te tikken en in stukken uit het boorgat te halen.

Welke diameter boren voor een chemisch anker?

De benodigde diameter van het boorgat hangt af van het stuk draadstaal welke u in het chemisch anker wilt plaatsen. Wilt u een stuk draadstaal M10 plaatsen? Dan boort u een gat voor van 12 mm in diameter. Hieronder geven wij u nog een aantal voorbeelden:

 Draadstaal   Boordiameter 
 M8  10 mm
 M10  12 mm
 M12  14 mm 
 M16                 18 mm