• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Wilt u een vlonder bouwen en gaat u piketpalen gebruiken als fundering voor uw vlonder? Dan dient u de liggers te monteren met slotbouten. Per paal gebruikt u 1 slotbout. Voor 6x6 cm palen en 4.5x7 cm liggers dient u voor de M8 x 120 mm slotbouten te kiezen. Bij dikkere palen van bijvoorbeeld 7x7 cm kiest u voor de M8 x 140 mm slotbouten.

Slotbouten zijn bouten voorzien van schroefdraad en een halfronde gladde kop. Een slotbout dient altijd gecombineerd te worden met een moer. Slotbouten worden vaak gebruikt voor stevige en zware constructies. Bij Wovar krijgt u bij iedere slotbout een gratis bijpassende moer en sluitring geleverd.

Slotbouten dienen altijd voorgeboord te worden. We raden aan een boor te gebruiken die 1 mm dikker is dan de slotbout. Vaak worden slotbouten gebruikt die 1 cm langer zijn dat het te bevestigen materiaal. Onder de halfronde kop zit een vierkant gedeelte. Door een klap op de kop te geven met een rubberen hamer klemt het vierkante gedeelte in het hout. Hierdoor draait de bout niet mee bij het aandraaien van de moer. De sluitring zorgt voor een groter draagvlak en hoger klembereik.

Voor het verwijderen van een slotbout, draait u de slotbout los vanaf de kant van de moer. De gemonteerde sluitring zal dit vergemakkelijken. De kop van de slotbout is helemaal glad, waardoor u vanaf die kant geen grip hebt om de bout los te draaien. 

 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Slotbouten

Wovar levert slotbouten verzinkt, RVS en in het zwart altijd compleet met moer en ring. Slotbouten worden ook wel houtbouten genoemd. Iedere slotbout van Wovar beschikt over een vierkant gedeelte onder de halfronde kop. Deze klemt zich in het hout waardoor de bout niet meedraait bij het aandraaien van de moer. Slotbouten worden veel gebruikt voor krachtige hout op hout contructies. De meest verkochte slotbout kopmaten zijn slotbouten m8, slotbouten m10 en slotbouten m12. Snelle levering in 24 uur!

Verzinkte slotbouten zijn ijzersterk en leverbaar in lengtes tot wel 300 mm. RVS slotbouten zijn iets zachter maar oxideren niet. Kies bij hardhoutsoorten met looizuren zoals Eikenhout en Garapa altijd voor rvs. De zwarte slotbouten zijn gemaakt van verzinkt staal en daarna voorzien van een delta coating. Deze biedt extra bescherming tegen roest en oogt prachtig. Zie naast slotbouten ook onze tellerkopschroeven en houtdraadbouten.

Alle soorten en maten slotbouten

Naast slotbouten van verzinkt en RVS materiaal vindt u bij ons ook zwarte slotbouten in diverse maten. Wovar verkoopt slotbouten in de diktes m8 en m10. De lengtes die daarbij horen variëren van 30 tot 220 mm. Let op, verzinkte slotbouten zijn sterker dan RVS slotbouten. Bij RVS heeft u het voordeel dat deze niet oxideren. 

Hoe moet ik slotbouten monteren?

De afgeronde kop van de Wovar slotbouten zorgen voor een fraaie afwerking. Onder deze kop zit een vierkant gedeelte. Wanneer de slotbout door het bestemde gat is gehaald kan een tik op de afgeronde kop worden gegeven. Gebruik hiervoor een rubberen hamer om de slotbouten niet te beschadigen. Door de tik klemt het vierkante gedeelte onder de halfronde kop in het hout. Dit zorgt ervoor dat de slotbout niet meedraait bij het aandraaien van de moer. De sleutelwijdte van een M8 moer is 13 mm. M10 moeren worden aangedraaid door sleutels met een sleutelwijdte van 17 mm.

De slotbouten van Wovar beschikken over een 4.6 kwaliteit. Hierdoor hebben de slotbouten een treksterkte van 40 kg per mm2. De zwarte slotbouten van Woar zijn voorzien van een deltacol coating. Dit is een hoogwaardige zwarte coating die de verzinkte zwarte slotbouten beschermd tegen corrosie.

Slotbouten Verzinkt

Verzinkte slotbouten van Wovar zijn ijzersterk en sterker dan RVS A2 slotbouten. Het nadeel is dat de slotbouten iets kunnen oxideren nadat de zinklaag is beschadigd. Als u verzinkte slotbouten op de juiste manier monteert zal de zinklaag niet beschadigen en zullen de slotbouten ook niet oxideren. Voor zwaardere houtconstructies raadt wovar deze verzinkte slotbouten aan. Het onderste deel van de slotbouten is voorzien van schroefdraad. De hoeveelheid hiervan verschilt per lengte. Wovar levert verzinkte slotbouten in de diktes zoals slotbouten M6slotbouten M8, houtbouten M10 en slotbouten M12. De lengtes variëren van 30 tot 300 mm.

Slotbouten RVS

De rvs slotbouten van Wovar oxideren niet en zijn volledig voorzien van schroefdraad. Wovar is het enige bedrijf dat rvs slotbouten compleet levert met ring en moer. Handig! RVS A2 slotbouten zijn minder sterk dan verzinkte slotbouten. Rvs A2 is de meest toegepaste staalgroep in Nederland. Dit komt omdat deze staal kwaliteit geschikt is in een natte omgeving en bestand tegen normale chemische aantasting. Wovar heeft rvs slotbouten van 45 tot 150 mm lang in de diktes M8 en M10.

Slotbouten zwart

De zwarte slotbouten van Wovar zijn razend populair. De slotbouten ogen niet alleen prachtig in uw tuin gecombineerd met onze zwarte hengen, maar zijn ook nog eens gemaakt van ijzersterk verzinkt staal en corossie bestandig. Dit komt door de hoogwaardige deltacoll coating. De zwarte slotbouten zijn een intensieve zoutneveltest ondergaan. Net als bij de grijs verzinkte slotbouten zijn de zwarte slotbouten aan het eind voorzien van schroefdraad. Wovar levert zwarte slotbouten in M8 x 30 - 90 mm.

De juiste boormaat kiezen voor slotbouten

M8 slotbouten worden geplaatst in gaten die zijn geboord met een 9 mm dikke boor. Bij m10 slotbouten is het nodig een 11 mm dik boortje te gebruiken. Het 1 mm groter boorgat zorgt ervoor dat de slotbouten soepel door het gat gaan en geven de slotbouten niet genoeg ruimte om te bewegen. Het is van belang dat u boortjes gebruik met een hoge rondloopnauwkeurigheid. Deze vindt u bij onze Wovar metaal en hardhout boortjes.

Wovar levert slotbouten per stuk en in sets van 10 stuks. Wij werken met staffelkortingen. Zo krijgt u al super veel voordeel bij een bestelling van 5 sets. Bouw- en klusbedrijven dienen zich aan te melden voor een zakelijk account om te profiteren van extra voordelen zoals kortingen.

Vlonder bouwen op piketpalen

Gaat u een vlonder bouwen op piketpalen? De meeste klanten bestellen dan m8x120 mm verzinkte slotbouten, Deze passen namelijk perfect door 6x6 piketpalen die u aan 4.5x7 cm balken monteert. Bestel dan ook anti worteldoek meteen mee via de webshop van Wovar.

Slotbouten compleet met moer en ring

Een groot voordeel van Wovar slotbouten is dat deze compleet worden geleverd met moer en ring! Iets waar Wovar zich in onderscheid, wat heb je namelijk aan een slotbouten zonder bijbehorende moer en ring? Precies, helemaal niks! Daarom hebben we er bij wovar voor gekozen deze gratis mee te leveren. Zo komt u nooit achter onaangename verrassingen te staan. Niet alleen worden slotbouten verzinkt compleet met moer en ring geleverd. Maar ook slotbouten RVS en slotbouten zwart. Indien u liever borgmoeren of carrosserieringen wilt gebruiken met de slotbouten dient u deze wel apart bij te bestellen.

Naast slotbouten levert Wovar ook slagpluggen en kozijnpluggen om hout aan steen te verankeren.