• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Voorraad
Prijs
tot

Trapleuningen

Bij iedere trap hoort natuurlijk een trapleuning. Met trapleuningen zorgt u niet alleen voor een mooie look, maar ook voor uw eigen veiligheid. Voor bijvoorbeeld gasten is een goede trapleuning extra fijn. Dit zorgt namelijk voor een veilig gevoel tijdens het traplopen. Trapleuningen maakt u zelf met behulp van trapleuning houders, ook wel leuninghouders. Hiermee kunt u gemakkelijk een trapleuning monteren, om op deze manier uw trap extra veilig te maken!

0 producten
Sorteren op voorraad
1-0 van de 0 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Lees meer

Trapleuning bevestigen

Een trapleuning bevestigen kunt u zelf erg eenvoudig doen. Hiervoor heeft u enkele materialen nodig, zodat de klus tot een goed eindresultaat komt. Voor een normale trapleuning zal dit in de meeste gevallen tot de volgende materialenlijst leiden:

 • Leuningen (paal/balk)
 • Schroeven
 • Nylon pluggen
 • Betonboren
 • Leuninghouders

U begint een trapleuning bevestigen met de positie te bepalen. Hoe hoog wilt u dat de trapleuning hangt? De gemiddelde trapleuning hangt circa 90 centimeter boven de traptreden. Dit is dan ook de hoogte waarop de leuninghouders

Hoogte trapleuning

Zoals gezegd, is de gemiddelde hoogte van een trapleuning 90 cm. Om de leuning overal even hoog te hangen, moet u ten minste 2 punten opmeten. Bij de bovenste en de onderste trede zet u een stip op 90 cm boven de trede. U kunt met een schilderstape de gehele leuning uitzetten, om een beter beeld te krijgen. Ook kunt u op deze manier gemakkelijk de leuninghouders monteren. U boort overal op de tape de schroefgaten voor de trapleuning. Werkt u met een stenen muur? Dan gebruikt u betonboren om gaten te maken voor de nylon pluggen. Deze gaten zijn in dat geval even dik als de plug. 

Trapleuning bestellen

Bouw uw eigen trapleuning met de materialen van Wovar. Bij Wovar geniet u van snelle levering op uw materialen. Ook geniet u bij ons van scherpe prijzen, al helemaal wanneer u bestelt met onze staffelkorting. Heeft u een bedrijf in bijvoorbeeld de bouw- of klusbranche? Dan is het verstandig een zakelijk account aan te maken. Hiermee kunt u in aanmerking komen voor aanvullende voordelen, zoals een zakelijke korting.

Zijn onze leuninghouders en andere materialen voor een trapleuning niet wat u zocht? Kijk eens bij ons deur- en raambeslag voor prachtig deurbeslag, zoals scharnieren en deurklinken. Ook nog op zoek naar bevestigingsmaterialen zoals schroeven, bouten of pluggen.