Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Poortframes

Wilt u zelf een tuindeur maken met een ijzeren deurframe? Met de stalen deurframes van Wovar bouwt u eenvoudig zelf een stevige tuindeur. Kies uit luxe deurframes met slotkast en of deurframes zonder slotkast. Alle deurframes van Wovar zijn 155 cm hoog. De breedtes variëren van 110 tot 150 cm. Met behulp van onze zelfborende schroeven voor stalen poortframes 4.2 x 25 mm en 4.2 x 32 mm schroeft u houten planken eenvoudig vast.

We raden aan houten planken altijd verticaal te plaatsen. Dus niet horizontaal, dit komt omdat het frame maar 155 cm hoog is. Anders krijgt u namelijk een wel hele lage tuinpoort. Bij het verticaal beplanken is het namelijk mogelijk planken te gebruiken die een stuk langer zijn de het poortframe. Vergeet niet naast het deurframes ook bijpassende inbouw cilindersloten mee te bestellen, deze vindt u op de productpagina onder bijbehorende producten.

Bestel ijzeren deurframes voor de laagste prijs bij A-merk Wovar. Wovar levert stalen deurframes uit eigen voorraad en vrijwel altijd binnen 24 uur bij u thuis. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven profiteren van vele voordelen zoals extra korting met een zakelijk account.

Met ijzeren poortframes van Wovar lukt het dus om vrij eenvoudig zelf een stevige tuinpoort te maken. Het mooie van deze frames is dat u de bekleding geheel zelf kunt invullen. Vaak worden geimpregneerde planken gebruikt. Maar ook zie je steeds meer tuindeuren met hardhouten planken in Nederland en België. Bijzonder is dat het sommige klanten het lukt de deur mee te nemen in het totaal plaatje. Zo wordt de deur op precies dezelfde wijze bekleed als de rest van hun schutting. Hierdoor valt de deur nauwelijks op!

IJzeren deurframe met ophangogen

Bij iedere stalen deurframe worden gratis bijpassende ophangogen meegeleverd. Ophang ogen dienen als het ware als scharnier en helpen u uw tuindeur recht op te hangen. Deurframes met een breedte van 120 cm of breder beschikken over 3 ophangogen. De 110cm variant heeft slechts 2 ophangogen. Let op: u dient zelf plaatduimen mee te bestellen. Vergeet niet dat u bij deurframes van 120 cm breed of breder 3 plaatduimen mee besteld.

Stalen deurframe bekleden met tuinplanken

De deurframe bekleden met hout is eenvoudiger dan u denkt. Wat u nodig hebt zijn de juiste schroeven! Gebruik altijd onze zelftappende schroeven met boorpunt 4.2 x 25 of 4.2 x 32 mm. Deze zijn namelijk geschikt om hout op staal te monteren. De schroeven beschikken over een zelfborende punt. Hieroor is het normaal gesproken niet nodig de schroeven voor te boren. De gaan zo door het hout en vervolgens door het staal van uw deurframe heen. Bij 1.6 en 1.8 cm dikke planken gebruikt u 25 mm lange schroeven. Bij dikkere planken gebruikt u 32 mm lange schroeven.

Dien ik de zelfborende schroeven voor te boren?

Voorboren zorgt altijd wel voor een netter resultaat. Ook zorgt zal het door voorteboren niet voorkomen dat een schroef halverwege in het staal breekt. We raden daarom aan altijd wel even een 3.0 mm dikke metaalboor bij te bestellen. U zult merken dat dit prettiger werkt en zorgt voor een strakkere afwerking.

Hoe monteer ik planken op een stalen deurframe?

Leg het deurframe met de ogen naar de onderkant. Het is handig deze op een tafel oid te leggen. Hierdoor blijft het frame mooi vlak liggen. Begin altijd met een volle plank. Doorgaans worden planken met een standaard afmeting van 180 cm gebruikt. Zorg er dan voor dat de planken aan zowel de boven als onderkant 12.5 cm uitsteken. Je kan ook gebruik maken van 200 cm lange planken. Dan steekt de plank aan beide kanten 22.5 cm uit. 

Plaats de planken niet strak tegen elkaar. Ze hebben namelijk ruimte nodig om te werken. Vaal wordt een afstand van 3 of 5 cm gebruikt. De doorkijk bij 5 cm is minimaal. Bij 3 cm tussen ruimte heb je helemaal geen doorkijk. Dit kan natuurlijk iedereen naar eigen voorkeur bepalen. 

Bij Wovar kunt u ook kiezen voor een Luxe ijzeren deurframe met slotkast. Hierbij kunt u op een stevige manier uw slot mooi wegwerken. Daarnaast kunt u het slot natuurlijk ook zelf een plek geven in uw poort, of zelfs helemaal weglaten. Dan kiest u voor een IJzeren deurframe zonder slotkast

Veelgestelde vragen

Hoe een deurframe verwijderen?

Een deurframe verwijderen is zo gedaan. Een ijzeren deurframe van Wovar zit namelijk vast met 2 of 3 ophangogen. Deze ophangogen bestaan uit een bout en een moer, zo draait u het ophangoog gemakkelijk vast en los. Denk er bij het verwijderen van de deur wel aan om de deur zelf te ondersteunen, zodat het gewicht van de gehele deur niet op 1 ophangoog terechtkomt. Na het verwijderen van de poort, kunt u de ophangogen van de duimen afhalen. 

Hoe een deurframe vervangen?

Een ijzeren deurframe vervangen is makkelijker dan u denkt. Hierboven staat al beschreven hoe u een poortframe verwijdert. U kunt een nieuw poortframe eigenlijk op dezelfde manier weer ophangen. Zorg ervoor dat u over de juiste maat duimen beschikt voor de ophangogen. Plaats het poortframe met de ophangogen over de plaatduimen heen en zet de ophangogen goed strak vast me het moer en bout systeem. Hebt u een poortframe met 3 ophangogen? Dan kunt u het derde, meestal middelste, ophangoog ook ondersteboven plaatsen, na het plaatsen van de poort. Dit maakt het onmogelijk om het poortframe van de ophangogen af te tillen.

Hoe een stalen deurframe bekleden?

Een deurframe met hout bekleden is eenvoudiger dan u denkt. Zorg voor de juiste maat schroeven welke bij de dikte van het hout past. De schroeven dienen namelijk door het hout in het frame te boren. Dit kunt u doen met onze zelftappende schroeven, welke zijn voorzien van een boorpunt. Wij raden onze zelftappende schroeven 4.2 x 25 of 4.2 x 32 mm aan. Bij 1.6 en 1.8 cm dikke planken gebruikt u 25 mm lange schroeven. Bij dikkere planken gebruikt u 32 mm lange schroeven. Met verzinkte schroeven weet u zeker dat u in 1 keer door de plank in het frame kunt boren. Met RVS schroeven is het aan te raden om het frame toch heel lichtjes voor te boren om knappende schroeven te voorkomen. U kunt zelf de afstand tussen de planken bepalen en zo de doorkijk van de deur afstellen.

Welke maten deurframe zijn er?

Bij Wovar kunt u terecht voor deurframes van 155 cm hoog, waarbij de planken verticaal worden geplaatst en boven en onder het frame uitsteken. Het deurframe van 190 cm hoogte kunt u horizontaal bekleden. Verder variëren de deuren in de breedte van 90 cm tot 150 cm. Zo kunt u dus ´normale´ maten deuren plaatsen, maar ook zeer brede. Tevens kunt u bij ons ook terecht voor een zwartgekleurd poortframe. 

Hoe een deurframe plaatsen?

Een deurframe kunt u plaatsen met behulp van de meegeleverde ophangogen. Let op, u dient dus zelf de passende plaatduimen bij te bestellen. Welke plaatduimen erbij passen staat beschreven op de productpagina´s zelf. Het poortframe kunt u met de ophangogen dus op de plaatduimen plaatsen. Draai het moer en bout systeem goed aan en uw poortframe zit op zijn plek. 

Kan ik een deurframe schilderen?

U kunt een deurframe zelf beschilderen in de gewenste kleur. We raden dan aan het volgende te doen. Schuur allereerst het frame en behandel deze vervolgens met een universele primer voor. Wanneer het stalen frame droog is, goed vet- en stofvrij, dan kunt u aan de slag met een metaallak.