Tijdens de bouwvak gewoon geopend!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Paumelle scharnieren

Zoekt u paumelle scharnieren? Wovar beschikt over een groot assortiment paumelle scharnieren zoals inboorpaumelles, kogelstiftpaumelles en meubelpaumelles. De inboorpaumelles gebruikt u bij houten deuren en kozijnen. Maar ook voor houten deuren met een stalen kozijn. Denk bijvoorbeeld aan een houten deur met metalen metselkozijn. De laatste jaren zien we de vraag naar inboorpaumelles sterk toenemen. Dit komt doordat deze scharnieren super makkelijk te monteren zijn. U boort een gat en schroeft de paumelle in de deur of het kozijn. Vooral populair zijn inboorpaumelles zwart.

Bestel paumelle scharnieren super voordelig bij Wovar! Wovar levert A-kwaliteit paumelle scharnieren uit eigen voorraad in 24 uur bij u thuis! Bouwbedrijven en hoveniers krijgen extra voordeel met een zakelijk account.

Onderaan de pagina gaan we wat dieper in op de verschillende soorten paumelle scharnieren. Zeker de moeite waard om te lezen voor het kiezen van de juiste paumelle scharnieren!

Bekijk naast onze paumelle scharnieren ook onze kogelscharnieren, normale vierkante scharnieren en pianoscharnieren. Voor zwarte scharnieren bent u ook bij Wovar aan het juiste adres.

Inboorpaumelles

Inboorpaumelles worden de laatste jaren meer en meer toegepast, vooral vanwege de eenvoudige manier van montage. Er hoeven alleen een paar gaten geboord te worden en de paumelle kan direct ingeschroefd worden. Kleine tweedelige inboorpaumelles hebben vele toepassingen in de meubel- en keukenindustrie en kunnen gebruikt worden voor zowel stompe deuren als opdekdeurtjes.

De grotere driedelige inboorpaumelles worden meestal gebruikt om houten opdek binnendeuren mee af te hangen. De maat van de inboorpaumelles wordt bepaald door de diameter en de lengte van de knoop. Ook is het aantal stiften en de diameter van belang. De meest verkocht uitvoering is staal, maar ook zwarte inboorpaumelles en van RVS worden veel verkocht.

Kogelstiftpaumelles

Voor zware deuren en ramen is een kwalitatief betere paumelle nodig. Dit is de kogelstiftpaumelle. De kogelstiftpaumelle is de meest gebruikte paumelle en zelfs kwalitatief beter dan kogelscharnieren.

Deze paumelle is ook vierkant van model en heeft aan de bovenzijde van de pen een stalen kogel gemonteerd. Deze kogel loopt op een stalen vlak met een vetreservoir in het gatdeel. De paumelle draait dus op de kogel en niet op de ring. Toch is ook deze paumelle voorzien van een ring. Die ring is gemonteerd om de knoop extra te beschermen wanneer de kogel gaat slijten.

Kogelpaumelles worden geleverd van staal, rvs en zelfs in het zwart. Populaire maten zijn:  76x76 mm en 89x89 mm.

Meubelpaumelles

Meubelpaumelles zijn herkenbaar door hun kleine afmeting en zijn in vele soorten en maten leverbaar. Meubelpaumelles zijn meestal voorzien van een vaste scharnierpen. De eenvoudige meubelscharnieren zijn gemaakt van geperst staal en vaak vernikkeld of vermessingd. De betere kwaliteit is gemaakt van getrokken messing profiel en kan ook vernikkeld worden geleverd. Meubelpaumelles zijn in dezelfde uitvoeringen en maten verkrijgbaar als meubelscharnieren.

Paumelles

Paumelles hebben, in tegenstelling tot inboorpaumelles twee bladen. Deze bladen zijn niet gelijk aan elkaar. Het ene blad is het pendeel en het andere blad is het gatdeel. Doordat het pendeel altijd aan het kozijn wordt bevestigd, zijn paumelles links en rechts verschillend van elkaar. Bij paumelles is de draairichting de zijde waar de paumelle zichtbaar is.

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn paumelle scharnieren?

Paumelle scharnieren bestaan uit 2 losse delen. Eén deel beschikt over een stift en het andere deel beschikt over een gat. De stift van het ene deel past precies in het gat van het andere deel. Dit maakt het super eenvoudig de deur 'op te hangen'. Ook kan je de deur, mits deze open staat, eenvoudig uit het kozijn tillen. Hierdoor worden paumelle scharnieren veel gebruikt bij binnendeuren.

Welke boor voor paumelle scharnieren?

Welke boor u nodig hebt hangt af van de ondergrond waar u de paumelle scharnieren in wilt draaien. In een houten kozijn gebruikt u een hardhoutboor. Indien de paumelle scharnieren in een kunststof kozijn of aluminium kozijn wordt geschroefd, gebruikt u een metaalboor. De dikte van de boor dient altijd 2 mm dunner te zijn dan de schroef van de paumelle scharnieren bij montage in houten kozijnen. Bij aluminium of kunststof kozijnen hangt de dikte van de boor ook af van de dikte van het aluminium of kunststof. Bekijk onze tabel voor het bepalen van de juiste dikte.

Hoe bevestig ik paumelle scharnieren?

Paumelle scharnieren kan je vastschroeven op de deur en het kozijn met bijbehorende schroeven. Deze staan onder bijbehorende producten op de productpagina. Zorg ervoor dat het deel dat op de deur wordt geschroefd iets wordt ingekeept. Zo voorkom je het klemmen van de deur. Dit kan heel makkelijk met een beitel. Gebruik altijd 3 scharnieren. Zo voorkomt u het kromtrekken van de deur waardoor deze kan klemmen.