CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Paumelle scharnieren

16 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Paumelle scharnieren

Zoekt u paumelle scharnieren? Wovar beschikt over een groot assortiment paumelle scharnieren zoals inboorpaumelles, kogelstiftpaumelles en meubelpaumelles. De inboorpaumelles gebruikt u bij houten deuren en kozijnen. Maar ook voor houten deuren met een stalen kozijn. Denk bijvoorbeeld aan een houten deur met metalen metselkozijn. De laatste jaren zien we de vraag naar inboorpaumelles sterk toenemen. Dit komt doordat deze scharnieren super makkelijk te monteren zijn. U boort een gat en schroeft de paumelle in de deur of het kozijn. Vooral populair zijn inboorpaumelles zwart.

Bestel paumelle scharnieren super voordelig bij Wovar! Wovar levert A-kwaliteit paumelle scharnieren uit eigen voorraad in 24 uur bij u thuis! Bouwbedrijven en hoveniers krijgen extra voordeel met een zakelijk account

Onderaan de pagina gaan we wat dieper in op de verschillende soorten paumelle scharnieren. Zeker de moeite waard om te lezen voor het kiezen van de juiste paumelle scharnieren! 

Bekijk naast onze paumelle scharnieren ook onze kogelscharnieren, normale vierkante scharnieren en pianoscharnieren. Voor zwarte scharnieren bent u ook bij Wovar aan het juiste adres.

Inboorpaumelles

Inboorpaumelles worden de laatste jaren meer en meer toegepast, vooral vanwege de eenvoudige manier van montage. Er hoeven alleen een paar gaten geboord te worden en de paumelle kan direct ingeschroefd worden. Kleine tweedelige inboorpaumelles hebben vele toepassingen in de meubel- en keukenindustrie en kunnen gebruikt worden voor zowel stompe deuren als opdekdeurtjes.

De grotere driedelige inboorpaumelles worden meestal gebruikt om houten opdek binnendeuren mee af te hangen. De maat van de inboorpaumelles wordt bepaald door de diameter en de lengte van de knoop. Ook is het aantal stiften en de diameter van belang. De meest verkocht uitvoering is staal, maar ook zwarte inboorpaumelles en van RVS worden veel verkocht.

Kogelstiftpaumelles

Voor zware deuren en ramen is een kwalitatief betere paumelle nodig. Dit is de kogelstiftpaumelle. De kogelstiftpaumelle is de meest gebruikte paumelle en zelfs kwalitatief beter dan kogelscharnieren.

Deze paumelle is ook vierkant van model en heeft aan de bovenzijde van de pen een stalen kogel gemonteerd. Deze kogel loopt op een stalen vlak met een vetreservoir in het gatdeel. De paumelle draait dus op de kogel en niet op de ring. Toch is ook deze paumelle voorzien van een ring. Die ring is gemonteerd om de knoop extra te beschermen wanneer de kogel gaat slijten.

Kogelpaumelles worden geleverd van staal, rvs en zelfs in het zwart. Populaire maten zijn: 76x76 mm en 89x89 mm.

Meubelpaumelles

Meubelpaumelles zijn herkenbaar door hun kleine afmeting en zijn in vele soorten en maten leverbaar. Meubelpaumelles zijn meestal voorzien van een vaste scharnierpen. De eenvoudige meubelscharnieren zijn gemaakt van geperst staal en vaak vernikkeld of vermessingd. De betere kwaliteit is gemaakt van getrokken messing profiel en kan ook vernikkeld worden geleverd. Meubelpaumelles zijn in dezelfde uitvoeringen en maten verkrijgbaar als meubelscharnieren.

Paumelles

Paumelles hebben, in tegenstelling tot inboorpaumelles twee bladen. Deze bladen zijn niet gelijk aan elkaar. Het ene blad is het pendeel en het andere blad is het gatdeel. Doordat het pendeel altijd aan het kozijn wordt bevestigd, zijn paumelles links en rechts verschillend van elkaar. Bij paumelles is de draairichting de zijde waar de paumelle zichtbaar is.