• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Hoogte
Breedte
Diameter
Voorraad
Prijs
tot

Gietranden

Bent u op zoek naar hoogwaardige gietranden van cortenstaal voor uw tuin? Wovar biedt een uitgebreid assortiment aan gietranden in verschillende maten, waaronder 50, 75 en 100 cm.

De belangrijkste functie van een gietrand is het aanvoeren van water naar de wortels van uw boom. Het gebruik van een gietrand wordt met name aangeraden bij het plaatsen van jonge aanplant. Jonge aanplant heeft een goede start nodig, waaronder voldoende aanvoer van water.

Onze gietranden zijn vervaardigd van hoogwaardig cortenstaal, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Cortenstaal heeft een karakteristieke roestkleur, waardoor de gietranden een prachtige, natuurlijke uitstraling hebben die perfect past bij een natuurlijke omgeving. Bij Wovar vinden we het belangrijk om onze klanten scherpe prijzen te bieden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze producten. Onze gietranden zijn dan ook verkrijgbaar tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

12 producten
Sorteren op voorraad
1-12 van de 12 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Een gietrand is een omheining die rond de wortelkluit van jonge aanplant wordt geplaatst om te voorkomen dat water wegstroomt. Het houdt het water vast boven de kluit, zodat het efficiënt door de boom kan worden opgenomen. Daarnaast kan een gietrand ook als decoratief element worden gebruikt.

Jonge aanplant kan, met name in stedelijke omgeving, groeiproblemen ondervinden als gevolg van droge grond. Om dit tegen te gaan, worden gietranden gebruikt. Ze worden in de grond geplaatst, zodat ze stabiel blijven en water kunnen vasthouden. Hierdoor ontstaat er een betere watertoevoer voor de jonge aanplant, waardoor de groei en gezondheid wordt bevorderd.

Voor het bepalen van de juiste diameter van de gietrand, is het van belang dat u weet welke diameter de kluit of het wortelgestel van de boom heeft. Zorg dat de gietrand maximaal een centimeter of 5 breder is dan de kluit. Dit geeft het beste resultaat voor de wateropname van uw jonge aanplant. Gebruikt u de gietrand als decoratief element in uw tuin, dan kunt u uiteraard kiezen voor de maat die u het beste vindt passen bij uw boom.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Gietrand bomen

De gietrand is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een aantal handige functies. Het zorgt ervoor dat de boom beschermd is tegen schade door maaimachines en snoeiwerkzaamheden en voorkomt dat er onkruid rond de boom groeit, waardoor de boom meer ruimte en voeding krijgt om te groeien. Bovendien houdt de gietrand water vast en kan het dit direct bij de wortels van de boom brengen.

Gietrand plaatsen

Om een cortenstalen gietrand te plaatsen, zijn de volgende stappen nodig:

 1. Bepaal waar u de gietrand plaatst, door de rand gelijkmatig om de boom te zetten en te controleren of het past.
 2. Steek een spade in de grond, om zo de aarde te splitten om zo ruimte te maken voor de gietrand. Wanneer de grond hard is, is het verstandiger om even een geul te graven van zo'n 10 cm diep. 
 3. Plaats de gietrand in het door u gemaakte gat en bevestig de twee zijden van de gietrand aan elkaar. Dit doet u door de lipjes door de gaten te halen en tegen het lipje te hameren om ze in elkaar te haken.
 4. Tik met een rubberen hamer zachtjes op de gietrand om deze stevig in de grond te plaatsen.
 5. Vul het gat aan beide zijden van de gietrand met aarde en druk deze stevig aan om de gietrand op zijn plaats te houden.

Gietrand decoratie

Als u de gietrand alleen als decoratie wilt gebruiken, hebben we een leuke tip voor u; u kan ervoor kiezen op de ruimte tussen de boom en de gietrand op te vullen met bloemen of planten. Als de boom niet meer jong is en de wortels volgroeid zijn, heeft het vasthouden van water geen functie meer. Op deze manier kunt u er een mooi kunstwerkje van maken.

Gietrand bestellen

Wacht niet langer en bestel nu gietranden bij Wovar voor een scherpe prijs. Heeft u een hoveniers- of klusbedrijf? Maak dan een zakelijk account aan, zodat u kunt profiteren van aanvullende voordelen. Zo krijgt u bijvoorbeeld extra korting op al uw bestellingen.

Zijn gietranden niet helemaal wat u zoekt? Wovar heeft een vergelijkbaar product in het assortiment, namelijk cortenstaal boomringen. Deze bieden visueel een iets andere uitstraling.