CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
GietrandenBorderrandenTuin

Veelgestelde vragen

Gietranden

Bent u op zoek naar hoogwaardige gietranden van cortenstaal voor uw tuin? Wovar biedt een uitgebreid assortiment aan gietranden in verschillende maten, waaronder 50, 75 en 100 cm.

De belangrijkste functie van een gietrand is het aanvoeren van water naar de wortels van uw boom. Het gebruik van een gietrand wordt met name aangeraden bij het plaatsen van jonge aanplant. Jonge aanplant heeft een goede start nodig, waaronder voldoende aanvoer van water.

Onze gietranden zijn vervaardigd van hoogwaardig cortenstaal, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Cortenstaal heeft een karakteristieke roestkleur, waardoor de gietranden een prachtige, natuurlijke uitstraling hebben die perfect past bij een natuurlijke omgeving. Bij Wovar vinden we het belangrijk om onze klanten scherpe prijzen te bieden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze producten. Onze gietranden zijn dan ook verkrijgbaar tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Naast cortenstaal kunt u ook kiezen voor een kunststof of houten rand voor om uw boom.

Gietrand bomen

De gietrand is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een aantal handige functies. De rand om uw boom zorgt ervoor dat deze beschermd is tegen schade door maaimachines en snoeiwerkzaamheden en voorkomt dat er onkruid rond de boom groeit, waardoor de boom meer ruimte en voeding krijgt om te groeien. Bovendien houdt de gietrand water vast en kan het dit direct bij de wortels van de boom brengen. Wilt u de stam van uw boom beschermen tegen gevaren van buitenaf, zoals bijvoorbeeld knagende dieren? Bekijk dan eens onze ruime selectie boombeschermers. 

Gietrand plaatsen

Om een cortenstalen gietrand te plaatsen, zijn de volgende stappen nodig:

  1. Bepaal waar u de gietrand plaatst, door de rand gelijkmatig om de boom te zetten en te controleren of het past.
  2. Steek een spade in de grond, om zo de aarde te splitten om zo ruimte te maken voor de gietrand. Wanneer de grond hard is, is het verstandiger om even een geul te graven van zo'n 10 cm diep. 
  3. Plaats de gietrand in het door u gemaakte gat en bevestig de twee zijden van de gietrand aan elkaar. Dit doet u door de lipjes door de gaten te halen en tegen het lipje te hameren om ze in elkaar te haken.
  4. Tik met een rubberen hamer zachtjes op de gietrand om deze stevig in de grond te plaatsen.
  5. Vul het gat aan beide zijden van de gietrand met aarde en druk deze stevig aan om de gietrand op zijn plaats te houden.

Boomcirkel decoratie

Als u de boomcirkel alleen als decoratie wilt gebruiken, hebben we een leuke tip voor u; u kan ervoor kiezen op de ruimte tussen de boom en de gietrand op te vullen met bloemen of planten. Als de boom niet meer jong is en de wortels volgroeid zijn, heeft het vasthouden van water geen functie meer. Op deze manier kunt u er een mooi kunstwerkje van maken. 

Gietrand bestellen

Wacht niet langer en bestel nu gietranden bij Wovar voor een scherpe prijs. Heeft u een hoveniers- of klusbedrijf? Maak dan een zakelijk account aan, zodat u kunt profiteren van aanvullende voordelen. Zo krijgt u bijvoorbeeld extra korting op al uw bestellingen.

Zijn gietranden niet helemaal wat u zoekt? Wovar heeft een vergelijkbaar product in het assortiment, namelijk cortenstaal boomringen. Deze bieden visueel een iets andere uitstraling. Uiteraard kunt u voor rechte cortenstaal borderranden en hoekstukken ook bij Wovar terecht.