CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Schroeffundering

14 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Schroeffundering

Wilt u een paal, overkapping, vlonder, tuinhuis, zonnepanelen of andere constructie in de grond aanbrengen? Dan zult u al snel denken aan het storten van beton. Met stalen schroeffunderingen is dit echter niet meer noodzakelijk. Grote en relatief zware constructies kunt u gemakkelijk met de grond verenigen met één of meerdere stalen schroefpalen. Onze schroeffunderingen zijn langwerpige palen, voorzien van grof schroefdraad, die u met behulp van een draaistang, eenvoudig in de grond draait.

Afhankelijk van uw constructie bepaalt u welk kopstuk u nodig heeft. Zo kunt u bij ons kiezen tussen een U-beugel, paalhouder, vlonder top, en zeskantige platte kop. Let op: Voor het gebruik van een U-beugel of paalhouder dient u een 'Koppelstuk Plat' mee te bestellen om het geheel aan het schroeffundament te koppelen. 

Bent u benieuwd hoe u een schroeffundering plaatst? In onderstaande video legt Jesse het aan je uit! 

Langer schroeffundament nodig? Bestel dan het gewenste verlengstuk mee! Gaat u een paal voor een schaduwdoek plaatsen? Bestel dan gelijk een hoogwaardig doek mee uit ons assortiment schaduwdoeken .

Met een schroeffundering kunt u razendsnel en gemakkelijk voor een betrouwbare fundering zorgen, voor bijvoorbeeld een houten paal, tuinhuisje, vlonder, speeltoestel of pergola. U draait de schroeffundering namelijk eenvoudig aan in de grond, waarna deze direct belastbaar is. Beton storten of graven is dus niet meer nodig! Zo bespaart u tijd en kosten. De schroeffunderingen kunt u zelf samenstellen en aanpassen op de door u gewenste bouwconstructie. Zo kunt u de schroef voorzien van een U-beugel, paalhouder, vlonder top en zeskantige platte kop. Zwaardere constructie bouwen? Bestel dan een verlengstuk mee, zodat u de schroef dieper de grond in kunt boren. Het belastingvermogen zal dan stijgen. Verderop leest u meer over het draagvermogen van de schroeffunderingen.

Voordelen schroeffunderingen

Naast een relatief snelle en eenvoudige plaatsing, kennen schroeffunderingen nog meer voordelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

 • Monteren zonder te graven
 • Ook in de winter te installeren
 • Zeer korte montagetijd
 • Vrij van onderhoud
 • Beton storten is niet nodig (dus geen droogtijd)
 • Geen zware machines nodig
 • Na plaatsing direct belastbaar
 • Geschikt voor zowel tijdelijke als permanente bouw
 • Lange levensduur
 • Herbruikbaar zonder de omgeving te beschadigen

Daarnaast kunt u dus zelf bepalen welk kopstuk u op de schroef monteert en of u een verlenging nodig hebt. Zoekt u toch een andere fundering voor uw bouwwerk? Bekijk dan ons assortiment paalhouders en poeren.  

Schroeffundering zelf plaatsen

Zelf een schroeffundering plaatsen was nog nooit zo makkelijk! De schroef is gemaakt van verzinkt staal en voorzien van grof schroefdraad, waardoor u de schroef eenvoudig in de grond draait. Dus bent u van plan om zelf een paal, vlonder, tuinhuisje of pergola te plaatsen met behulp van schroeffunderingen? Dan voorzien wij u graag van een stappenplan met handige tips!

 1. Allereerst is het van belang om te bepalen, wat u wilt plaatsen, waar, het formaat en wat het totale gewicht wordt van uw constructie. Aan de hand van het totale gewicht kunt u namelijk bepalen hoe diep u de schroeffunderingen dient te plaatsen, in verband met het draagvermogen. Over het precieze draagvermogen leest u verderop meer, in de belastingtabel.
 2. Heeft u het gewicht en de afmetingen van uw constructie vastgesteld? Dan kunt u nu de diepte van de schroeffunderingen bepalen. Aan de hand daarvan kunt u zien of en welk verlengstuk u eventueel nodig hebt. U kunt bij ons kiezen tussen een verlengstuk van 330 of 580 mm. Let daarbij wel op de netto verlenging, in verband met het insteekdeel. 
 3. Bepaal de positie van de fundamenten. Om de fundamenten nog eenvoudiger in te draaien kunt u met een puntig voorwerp, bijvoorbeeld een stuk hout, een klein gat maken in de grond. Druk het schroeffundament in het gat en draai deze met behulp van een draaistang, handmatig in de grond. Zorg ervoor dat het fundament mooi recht in de grond komt. Bestel eventueel een waterpas mee. 
 4. Na het plaatsen van de schroeffunderingen kiest u het gewenste kopstuk uit. Bij ons kiest u tussen een U-beugel, paalhouder, vlonder top, en zeskantige platte kop. Let op: Bij de U-beugel en de paalhouder is er nog een koppelstuk nodig. Na montage is uw fundering gereed en kunt u direct beginnen met de plaatsing van een paal, vlonder, tuinhuis of pergola!

Bij de verlengstukken, kopstukken en bij het koppelstuk worden de bevestigingsmaterialen meegeleverd. Met de M10 bouten koppelt u de onderdelen stevig aan elkaar. Wilt u meer bouten bestellen? Neem dan een kijkje in ons assortiment tapbouten verzinkt. Let op, u dient de bevestigingsmaterialen voor het monteren van een houten paal wel apart mee te bestellen. Neem daarvoor een kijkje bij onze assortimenten houtdraadbouten of tellerkopschroeven .

Draagvermogen schroeffundering

Hieronder leest u het draagvermogen van de fundering af voor halfvaste leem/ kleigrond. De waarden in de grafiek zijn een benadering. Voor zandgrond ligt het draagvermogen iets hoger, maar we raden aan om de waarden in de grafiek niet te overschrijden. Hoe dieper het schroeffundament, hoe hoger het draagvermogen.

(De waarden van het aangegeven draagvermogen zijn verminderd met een veiligheidsfactor van 35%. Wovar is niet aansprakelijk voor schade, door een verkeerde keuze van schroeffundamenten.) 

Welke fundering heb ik nodig?

De schroeffunderingen van Wovar bestaan uit losse onderdelen. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken de juiste onderdelen te kiezen, vindt u hieronder een kort overzicht. Daar kunt u zien welke onderdelen u nodig hebt bij welke soort top. 

Vlonder fundering

Bij het maken van een vlonder is het belangrijk om de schroeffunderingen niet te ver van elkaar te plaatsen. Om vlonderplanken van een stevige fundering te voorzien, raden we aan om in de lengte van de plank, elke 50 cm een schroeffundering te plaatsen. Bij een vlonder van 2 meter lang plaatst u dus per kant 5 schroeffunderingen. Afhankelijk van de breedte van de vlonder plaatst u in het midden van de vlonder nog een rij schroeffunderingen ter ondersteuning.

Schroef fundering kopen

Bestel uw shroeffunderingen nu voordelig bij Wovar en voorzie uw bouwwerk van een betrouwbare en solide fundering. Plaatsing is voor iedere doe-het-zelver eenvoudig uitvoerbaar en kost weinig tijd! Vergeet niet om een draaistang mee te bestellen om de funderingen gemakkelijk en recht de grond in te draaien.

Naast schroeffunderingen kunt u bij ons ook kiezen voor andere vormen van fundering, waaronder paalhouders gepunt, paalhouders vlak, H- en U-ankers, betonpoeren en instortankers! U vindt alle soorten in het assortiment paalhouders en poeren