CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Op werkdagen besteld, in 1-2 dagen in huis!
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Ladegeleiders

Last van stroeve lades of zet u zelf een kast in elkaar? Dan bent u hier op de goede plek! De ladegeleiders en laderails van Wovar zorgen er namelijk voor dat u met minimale moeite uw lades kunt openen en dichttrekken.

Eén setje ladegeleiders bestaat uit twee geleiders en twee rails. Waarbij de laderails aan de binnenkant van de kast en de ladegeleiders aan de zij- en onderkant van de lade gemonteerd worden. Het setje ladegeleiders wordt geleverd zonder bevestigingsmateriaal. U kunt voor de rolgeleiders echter eenvoudig onze spaanplaatschroeven verzinkt 3 x 16 mm en voor de kogelgeleiders onze spaanplaatschroeven verzinkt 4 x 16 mm bijbestellen. 

Wovar heeft vier type ladegeleiders in haar assortiment: rolgeleiders, kogelgeleiders en kogelgeleiders met soft close en push-to-open mechanisme.

Rolgeleider ladegeleider

De rolgeleiders zijn gemaakt van staal met kunststof wielen en hebben een wit gelakte finish. Ze hebben een lengte van 300 mm tot 500 mm, een uitreklengte van 200 mm tot 400 mm en een maximaal draagvermogen van 30 tot 40 kg.

Het voordeel van rolgeleiders is dat deze eenvoudiger uit elkaar te halen zijn dan kogelgeleiders en kunnen daardoor ook gemakkelijker schoongemaakt worden. Dit maakt rolgeleiders ook ideaal voor omgevingen waar zij in aanraking komen met veel stof of ander vuil.

Daarnaast hebben de rolgeleider ladegeleiders een zogenoemde zelfinloop. Wanneer de lade bijna volledig dicht is, zorgt deze zelfinloop ervoor dat de lade automatisch dichtvalt.

Kogelgeleider ladegeleider

De kogelgeleiders zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. Hierdoor zijn ze niet alleen minder gevoel voor roest, maar hebben ze ook nog eens een mooie glans. De kleine kogeltjes in de zogenoemde kogelkooi in dit type geleider zorgt ervoor dat de lades met hogere precisie en sneller in- en uitschuiven. 

De hogere stabiliteit maakt het overigens ook mogelijk om de kogelgeleider verticaal te monteren. Houd er echter wel rekening mee dat het verticaal monteren wel ten koste gaat van het maximale draagvermogen.

Deze ladegeleiders zijn geschikt voor lades van 250 tot 390 mm diep, hebben een uittreklengte van 120 tot 290 mm en een maximaal draagvermogen van 40 tot 50 kg.  

Ladegeleider softclose

Een "soft-close" ladegeleider zorgt ervoor dat uw lades geruisloos dicht gaan. Het werkt als een soort demper. Deze functie verlengt de levensduur van uw lade en maakt hem prettig in het gebruik. Wovar softclose ladegeleiders zijn voorzien van een kogelschuifmechanisme. Wovar biedt soft close kogelgeleiders in verschillende maten voor scherpe prijzen.

Het handige van een softclose ladegeleider is dat u voorkomt dat lades hard dichtslaan. Dit dichtslaan van lades geeft niet alleen een luide knal, maar kan ook nog eens zorgen voor beschadigingen aan uw lades. De softclose functie vangt uw lade op waarna deze langzaam dichtvalt de laatste paar centimeters. 

Ladegeleider push to open

Een push-to-open lade is een soort lade die kan worden geopend zonder het gebruik van handgrepen. In plaats daarvan duwt u tegen de voorkant van de lade om deze te ontgrendelen en de lade te openen. Dit type lade is stijlvol, omdat het een gestroomlijnde en strakke uitstraling geeft vanwege het ontbreken van handgrepen. De push-to-open ladegeleiders van Wovar hebben een kogelgeleider mechanisme. Wovar biedt push-to-open kogelgeleiders in verschillende maten aan voor uitstekende prijzen.

Ladegeleiders bestellen

Bestel de ladegeleiders vandaag nog bij Wovar voor een scherpe prijs. En heeft u een bouw- of klusbedrijf of bent u een hovenier? Meld u zich dan aan voor een zakelijk account en geniet van extra voordelen zoals extra korting.

Zijn ladegeleiders niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan onze volledige meubelbeslag eens. Hier vindt u onder andere ook magneetsluitingen, kogelsnappers, meubelknoppen, meubelgrepen, leren handgrepen en meubelsloten