CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Beglazingskit

6 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Beglazingskit

Op deze pagina vindt u de kit die u nodig zult hebben bij het plaatsen van een ruit. Met een goede beglazingskit zorgt u voor de stevige bevestiging en afdachting van uw ruiten. In combinatie met de juiste glasblokjes en glasband, zorgt u voor de juiste ventilatie en afdichten van glas. Wij hebben beglazingskit van ons eigen merk Wovar. Dit is een veel gebruikte kit door professionele glaszetters. De kleur van deze kit is wit. Ook vindt u op deze pagina accessoires voor het werken met beglazingskit.  

Beglazingskit is natuurlijk een essentieel onderdeel bij het plaatsen van glas. De kit zorgt er voor dat uw raam stevig geplaatst wordt en er geen vocht doorheen komt. Voor het kitten van beglazing heeft u daarom een kit nodig die flexibel genoeg is, sterk genoeg is, overschilderbaar is en geen vocht door laat. Met deze eigenschappen is onze beglazingskit dan ook ontwikkeld. Gemakkelijk aan te brengen vanuit de koker direct in de sponning. Hoe dit precies werkt leggen wij verderop in deze tekst natuurlijk nog uit. Naast beglazingskit zelf, vindt u op deze pagina ook kitpistolen, kitstrijkers, tuiten en meer. 

Beglazingskit gebruiken

Bij het gebruiken van beglazingskit is het belangrijk om dit wel op de juiste manier te doen. Als je eenmaal weet hoe, is het helemaal niet zo moeilijk! Zorg eerst dat het glas goed is geplaatst met glasband en glasblokjes. Vervolgens is het tijd om te gaan kitten. De eerste stap is het afsnijden van het tuitje van de kitkoker. Dit dient op de juiste hoogte gedaan te worden, zodat de kit er breed genoeg uit komt. Vervolgens spuit u langs de gehele sponning een laagje kit. Deze kunt u vervolgens met een goed natte vinger in de sponning drukken. Eventueel kunt u strak afkitten met een kitstrijker. Laat het geheel drogen. Na droging kunt u restjes weghalen met een schraper eventueel. Laat de kit altijd goed drogen alvorens u eventueel er overheen gaat schilderen.