CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Hout beitsen buiten 27 sep

Hout beitsen buiten

Terug naar overzicht

Bent u van plan om een nieuwe schutting te plaatsen, een vlonder te leggen of houten meubels te maken voor in de tuin? Doordat hout in de tuin dagelijks wordt blootgesteld aan allerlei invloeden gaat het hout op den duur vergrijzen, verrotten en komen er allerlei vlekken op. Zo hebben zon, wind en neerslag een zeer grote en negatieve invloed op de staat van uw tuinhout. Daarnaast kunnen algen en schimmels zich in vochtig hout zeer eenvoudig en snel verspreiden. Wovar voorkomt al deze problemen met een simpele oplossing, namelijk buitenbeits of hardhout olie! Met beits of hardhout olie zorgt u voor een prachtige uitstraling en een lange levensduur van uw houten constructies!

Houtbeits

Houtbeits wordt veel gebruikt omdat het een uitermate goede en langdurige bescherming biedt voor hout. Dit komt doordat beits diep in het hout trekt en er een dun laagje op het oppervlak achterblijft. Het mooie is dat eventueel vocht nog wel vanuit het hout naar buiten kan, maar het hout dus van buiten beschermd is. Algen en schimmels krijgen zo geen kans om zich te verspreiden. De beits zorgt er daarnaast voor dat het hout niet verkleurt door UV-straling. De zon in combinatie met vocht zorgt er namelijk voor dat het hout grijs en grauw wordt. Een beitslaagje houdt dit vergrijzingsproces tegen. Let op, er zit wel verschil tussen beits met kleur en beits transparant. Een zwarte beits beschermt namelijk veel beter tegen verkleuring dan transparante beits. Waar een transparante beits zo’n twee jaar bescherming biedt, zal een beits met kleur of in het zwart maar liefst 8 jaar bescherming kunnen bieden tegen verkleuring. Het is daarom aan te raden om bij een transparante beits het jaarlijks te onderhouden. Een transparante beits is echter wel zeer populair, deze beits zorgt namelijk voor een natuurlijke uitstraling van uw hout.

Voor beits is geen grondverf vereist. Beits kunt u eenvoudig met een platte kwast, blokkwast of kleine vachtroller direct op het hout aanbrengen. Roer de beits goed door, ontdoe het hout van stof en vuil en smeer de beits eenvoudig uit over uw houten constructie! Benieuwd naar de soorten beits van Wovar? Neem een kijkje in het assortiment buitenbeits.

Hardhout olie

Hardhout olie is een zeer populair alternatief van beits, als het gaat om de bescherming van uw tuinhout. De olie zorgt voor bescherming tegen zon, regen, wind, algen, houtrot en schimmels. Hardhout olie wordt veelal gebruikt op schuttingen, meubels en gevelbekleding, maar ook houten vlonders van bijvoorbeeld ipé en Garapa. Bij olie is het zo dat, hoe meer kleurpigment er in de olie zit, hoe beter de olie verkleuring van het hout tegengaat. U kunt bij Wovar bijvoorbeeld kiezen tussen naturel olie en bankirai olie. Vanzelfsprekend heeft de naturel versie een lager pigmentgehalte dan de bankirai versie. Het hout zal daardoor iets lichter uitvallen, maar de originele kleur van het hout wordt wel iets donkerder. Op de foto kunt u precies de verschillen zien. 

hardhout olie

De olie smeert gemakkelijk uit over het hout met een blokkwast of platte kwast. Zorg er wel voor dat het hout stof- en vuilvrij is. Verwijder eventuele vlekken door het hout lichtjes te schuren. Na behandeling van het hout is het voor minstens 1 jaar beschermd. U kunt het in de toekomst onderhouden door het hout te reinigen en een nieuw laagje olie aan te brengen. De kleur bankirai bevat meer kleurpigment en gaat soms wel 2x zolang mee dan de naturel versie. Gebruikt u de olie op een terras? Dan is het wel handig om het hout jaarlijks te behandelen. Benieuwd naar alle soorten hardhout olie van Wovar? Neem een kijkje in het assortiment hardhout olie.

Beits of olie

Nu twijfelt u wellicht of u beits of hardhout olie moet gebruiken voor uw houten constructie. Eigenlijk is dit een kwestie van persoonlijke voorkeur. Zo zorgt olie ervoor dat de originele structuur van het hout goed zichtbaar blijft. Deze levendige en natuurlijke uitstraling valt bij velen goed in de smaak. Daarentegen zorgt beits wel langer voor een goede bescherming. De zwarte beits zorgt zeker voor een langdurige bescherming van het hout tegen verkleuring. Bij olie raden we toch aan om jaarlijks het hout te behandelen, om de optimale bescherming te behouden.

Op de productpagina’s van de beits en oliën vindt u alle eigenschappen en bijbehorende producten. Neem dus snel een kijkje in het totale assortiment beits en koop uw beits en olie voordelig bij Wovar!

Producten die passen bij deze blog