CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
woodstain-vv 27 aug

Alles over Woodstain VV

Terug naar overzicht

Wanneer wij de vraag krijgen wat de aller beste beits is, dan antwoorden wij eigenlijk altijd met de Woodstain VV. Deze beits is verkrijgbaar in allerlei kleuren, zowel transparant als dekkend. Hierdoor is er voor iedereen wel wat wils. De beits is vooral populair op gevelbekleding, maar wordt ook volop gebruikt op schuttingen, tuinhuizen, overkappingen en ander tuinhout. In deze blog gaan wij uitleggen wat het is, wat de voordelen zijn en hoe u het gebruikt. 

Professionele beits

Woodstain VV is de meest bekende beits. Deze populariteit zit hem met name in de hoge kwaliteit van het product. De eigenlijke doelgroep van deze beits is eigenlijk niet de particulier, maar de professionele bouw. Woodstain VV wordt ontzettend veel gebruikt in de professionele bouw. Denk aan schoolgebouwen, gemeentehuizen en andere grote projecten. De beits heeft een uitzonderlijke flexibiliteit, levensduur en bescherming. Daarnaast zijn er simpelweg ontzettend veel kleuren te verkrijgen. Op de onderstaande foto ziet u een mooi voorbeeld van Woodstain VV toegepast op woningen aan het Groningse Reitdiephaven.

To show how to create blog post

Gelukkig is het nu ook mogelijk om als particulier deze beits aan te schaffen. Wovar is één van de eerste online aanbieders van deze beits. Wij kunnen aan alle kleuren komen en kunnen deze snel leveren. Het komt vaak voor dat mensen een woning hebben gekocht die is geverfd met deze beits. Vaak is dan in de bouwtekening te zien welke beits in welke kleur is gebruikt. Het is dan belangrijk om dit bij te houden en dezelfde beits na een aantal jaren weer opnieuw aan te brengen. 

Woodstain kleuren

Wat Woodstain VV ook erg populair maakt, is het feit dat er zo veel mogelijk is qua kleuren. U kunt zelf een kleur kiezen. Dit kan een dekkende kleur zijn of een transparante kleur. Om te beginnen is er een enorme kleurenkaart waar u een kleur uit kunt kiezen. Hier staan alle transparante kleuren in en een groot aantal dekkende kleuren. Naast deze standaard kleuren kunt u ook zelf een RAL-kleur aanleveren. Deze worden dan op maat gemaakt in de fabriek en rechtstreeks naar uw adres gebracht binnen 3 dagen. De populairste kleuren zijn Zwart en Ebony zwart. Dit zijn de twee standaard zwarte kleuren. U kunt hierbij kiezen uit zijdeglans of mat. Wanneer u kiest voor zijdeglans zal het resultaat lichtjes glimmen. Bij Wovar merken wij dat vrijwel de populairste keuze is om voor mat te gaan, maar dit hangt natuurlijk volledig af van persoonlijke voorkeur. Over het algemeen geldt: hoe donkerder de kleur, des te langer de beits meegaat. Er zijn verhalen bekend van zwarte en antraciete projecten waarbij de beits 8 jaren goed bleef. Op een gegeven moment is onderhoud nodig. Dit kunt u zelf doen door een nieuw laagje aan te brengen.

Woodstain VV gebruiken

Woodstain VV is te gebruiken op alle soorten zachthout. De meest gebruikte toepassing is op gevelbekleding. Denk daarbij aan houtsoorten als Red Cedar, ayous, vuren, grenen en meer! Het gebruiken van de beits is gemakkelijk. Voor de maximale bescherming is het goed om het hout volledig rondom te behandelen de eerste keer. Dit doet u dus voor montage van het hout. Vervolgens kunt u nog een 3e laag aanbrengen aan de zichtzijde na monteren. Hoe meer lagen u aanbrengt, hoe donkerder en dieper de kleur wordt. Wij adviseren altijd om minstens 2 lagen aan te brengen. Wanneer u het hout al eerder heeft behandeld, is het behandelen gemakkelijker en is het puur een kwestie van een nieuwe laag aanbrengen ter onderhoud.