CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
bamboe-behandelen-onderhouden 23 aug

Bamboe behandelen en onderhouden

Terug naar overzicht

Bamboe heeft eigenschappen die vooral te vergelijken zijn met hout. Toch is het eigenlijk geen echte houtsoort. Bamboe is officieel een grassoort. Dit maakt dat de samenstelling toch net even anders is dan bij andere houtsoorten. Het gevolg: moeilijker te behandelen dan ander hout. Tenminste, als u niet de juiste producten gebruikt. Met de juiste olie of beits, speciaal ontwikkeld voor bamboe, kunt u prima uit de voeten! 

Omdat bamboe een grassoort is en zeer snel groeit. Is het een relatief milieuvriendelijk product om te gebruiken in de tuin! U kunt het perfect gebruiken voor een schutting, vlonder, pergola, palen en noem maar op! Qua levensduur kan bamboe echter minder duurzaam zijn, tenzij u uw bamboe goed behandeld! Veel bamboe dat u bij de Nederlandse houthandels koopt is of geïmpregneerd, of thermisch gemodificeerd. In deze gevallen is uw hout al gedeeltelijk beschermt tegen vergrijzing en rot.

To show how to create blog post

Bamboe beschermen

Om te voorkomen dat uw bamboe gaat vergrijzen, is het belangrijk om goed te behandelen en te onderhouden. Net als bij elke houtsoort gaat ook bamboe namelijk na verloop van tijd vergrijzen. Dit is erg zonde natuurlijk en over het algemeen vinden mensen dit niet mooi. Wij adviseren om altijd een olie of beits te gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor bamboe. Dan weet u namelijk zeker dat de hechting goed is en de stof goed aansluit op uw bamboe. In onze webshop vindt van alles voor bamboe. Om te beginnen adviseren wij altijd om nieuw bamboe te behandelen met onze transparante bamboe UV beits. Zo vertraagt u het vergrijzingsproces enorm en beschermt u het bamboe ook nog eens tegen vocht en viezigheid. Dit is te gebruiken op alle soorten bamboe in de tuin, ook op donker en zwart bamboe. 

Voor bamboe stokken kunt u het beste bamboe booster olie gebruiken. Deze olie voedt en beschermt uw bamboe stokken gedurende een lange tijd. Het is dan wel van belang om deze behandeling jaarlijks te herhalen. Het voorkomt vergrijzing en andere vlekken. 

Bamboe herstellen

Is uw bamboe al verkleurd of minder mooi geworden? Dan hebben wij verschillende producten om de oude kleur terug te brengen. De beits voor bamboe zorgt ervoor dat de kleur terugkomt en tegelijkertijd beschermt het tegen toekomstige verkleuring. Een win-winsituatie dus! De beitsen zijn zeer makkelijk te gebruiken en dit kunt u dus gemakkelijk zelf doen met een kwast, spons of doek. Op de onderstaande foto ziet u duidelijk het verschil tussen voor en na bij de donkere variant.

To show how to create blog post

Daarnaast bestaan er ook een speciale bamboe ontgrijzers. Deze wordt met name gebruikt op bamboestokken in combinatie met de eerder genoemde bamboe booster. De ontgrijzer zorgt er voor dat de grijze kleur volledig verdwijnt. Ook deze ontgrijzer is super makkelijk om te gebruiken! 

Bamboe monteren

Bamboe is redelijk kwetsbaar hout, dit maakt het lastig om deze te monteren. Ten eerste raden wij het altijd af om spijkers te gebruiken. Gebruik bij voorkeur schroeven en boor altijd gaten voor het bevestigen van deze schroeven.

Als het niet nodig is, is het verstandig om de bamboe niet in contact te laten komen met de grond. Dit kan al snel problemen veroorzaken. Is uw bamboe toch in contact met de grond, behandel het dan extra op plekken waar het de grond raakt. Hier kunt u ook perfect vloeibaar rubber voor gebruiken!

Wanneer u dit niet gebruikt bij bamboe dat in contact komt met de grond, zal er veel vocht in uw bamboe trekken. Dit kan dan weer voor allerlei problemen zorgen. Denk aan lelijke vlekken, schimmels, rot en algen. Plaats dus nooit onbehandeld bamboe in de grond!

Bamboe behandelen met Woca olie

Ten slotte is er een geweldige olie die u kunt gebruiken voor het behandelen van bamboe planken. Deze olie is erg populair bij het behandelen van bamboe gevelbekleding en vlonders. Minder geschikt voor de behandeling van klassieke bamboe stokken. De voordelen van deze Woca olie zijn de uitzonderlijke hoge kwaliteit, duurzaamheid en mooie kleuren. Vooral de kleur teak wordt veel gebruikt. Woca exterior oil wordt door vrijwel alle bamboe planken verkopers als eerste aangeraden voor het behandelen van bamboe. Daarnaast ook te gebruiken op alle andere houtsoorten. Van hardhout tot thermohout. Wij raden het gebruik van Woca exterior oil altijd aan bij het behandelen van bamboe planken.

Producten die passen bij deze blog