CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Bamboe behandelen, kan dat? 24 okt

Bamboe behandelen, kan dat?

Terug naar overzicht

Bamboe behandelen

Om te weten hoe bamboe onderhouden dient te worden, is het eerst belangrijk om te weten wat bamboe eigenlijk precies is. Veel kenners zullen zeggen dat bamboe eigenlijk geen houtsoort is. Bamboe komt namelijk niet van een boom, maar is niks anders dan een grote grassoort. Bamboe is echter wel een milieu vriendelijke keuze! Bamboe groeit namelijk zeer snel en sterft niet af bij het oogsten. Het groeit namelijk gewoon door! Dit maakt bamboe een uniek product voor de bouw. Qua levensduur kan bamboe echter minder duurzaam zijn, tenzij u uw bamboe goed behandelt! Gebruik hiervoor bij voorkeur altijd een speciale bamboe olie. Veel bamboe dat u bij de Nederlandse houthandels koopt, is of geïmpregneerd, of thermisch gemodificeerd. In deze gevallen is uw hout al gedeeltelijk beschermt tegen vergrijzing en rot.

Wanneer u voorbehandeld bamboe koopt, heeft u dus al snel lang plezier van het hout. Toch bent u met een dergelijke behandeling nog niet voor altijd klaar.

Bamboe onderhouden

Onderhoud uw bamboe altijd intensief! Dit kan door met enkele regelmaat speciale olie of beits aan te brengen. Er zijn verschillende producten die hier voor gebruikt kunnen worden. Veel mensen kiezen er voor om hardhout olie te gebruiken (bijvoorbeeld bankirai). Deze olie is echter niet gemaakt voor een dergelijke houtsoort. Het aanbrengen is vaak lastiger en het effect is minder sterk dan op ander hardhout.

Ook bestaat er speciale beits en olie voor bamboe. Deze producten raden wij dan ook eerder aan om uw bamboe te bewerken. 

Deze speciale producten beschermen de bamboe optimaal tegen vocht en zon. Dit zorgt er voor dat het minder snel vergrijst en vocht zal geen kans krijgen om rot te veroorzaken. Is uw bamboe al aan het vergrijzen? Er bestaan ook speciale ontgrijzers voor bamboe die de oude kleur weer kunnen herstellen. Door regelmatig de olie opnieuw aan te brengen blijft de bescherming op volle sterkte en kunt u lang plezier hebben van uw bamboe

Belangrijk bij montage

Bamboe is redelijk kwetsbaar hout, dit maakt het lastig om deze te monteren. Ten eerste raden wij het altijd af om spijkers te gebruiken. Gebruik bij voorkeur schroeven en boor altijd gaten voor het bevestigen van deze schroeven. Als het niet nodig is, is het verstandig om de bamboe niet in contact te laten komen met de grond. Dit kan al snel problemen veroorzaken. Is uw bamboe toch in contact met de grond, behandel het dan extra op plekken waar het de grond raakt.