CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Bamboe terras onderhouden

Bamboe terras onderhouden

Terug naar overzicht

Bamboe hout

Bamboe is een houtsoort die zeer goed is voor het milieu. Tenminste, als u het een houtsoort wilt noemen. Officieel valt bamboe namelijk onder de grassoorten. Echter heeft het wel veel eigenschappen van hout en wordt het in de bouw ook als een houtsoort gebruikt. Om deze redenen noemen wij en met ons veel andere bedrijven, het ook gewoon een houtsoort. 

Bamboe is zo goed voor het milieu omdat het anders groeit dan hout van bomen. Het groeit namelijk razend snel. Sommige bamboesoorten groeien met meter per dag! Vervolgens is het grote voordeel dat bij het oogsten de bamboe niet dood gaat. Het wordt simpelweg gekapt tot een bepaalde hoogte. Vervolgens groeit het vanaf deze hoogte dan weer verder. Bij het kappen of oogsten van bamboe gaan dus niet hele stukken bos verloren zoals dit wel vaak gebeurt bij andere houtsoorten. Dit maakt bamboe dus een duurzame keus!

Levensduur van bamboe

Echter kent het woord duurzaamheid meerdere invalshoeken. Zo beschrijven veel mensen de duurzaamheid van een product aan de hand van de levensduur. Bamboe heeft over het algemeen een kortere levensduur dan de meeste andere houtsoorten. Het vergrijst sneller en kan snel kapot gaan door verschillende weersinvloeden, zeker wanneer de bamboe niet goed verzorgd wordt. Verzorging is daarbij soms net even wat lastiger bij bamboe dan bij andere houtsoorten. Bamboe is namelijk heel hard en beits of olie dringen daardoor moeilijk in het product. Toch zijn er wel speciale soorten olie en beits hiervoor op de markt! Met de juiste olie blijft de bamboe mooi van kleur. Ook zijn er producten die vergrijsde planken weer terug op kleur kunnen krijgen. Door één keer per jaar een onderhoudende bamboe olie toe te brengen van Wovar blijft uw bamboe veel langer mooi!

Bamboe terras 

Ook bamboe vlonders worden steeds populairder. Deze vlonders bestaan eigenlijk uit samengeperst bamboe. De vlonders zijn populair wegens hun mooie structuur en kleuren. De meeste vlonders zijn beschermd door middel van voorbehandeling. Dit betekent dat er een speciale laag op en in zit die het hout beschermt tegen verkleuring van de zon en beschadigingen. Deze laag blijft echter niet altijd mooi. Na een jaar of twee dient u de bamboe opnieuw te behandelen met olie. Er bestaan speciale oliën hiervoor, zoals de bamboe shield, verkrijgbaar op onze website. Door deze behandeling gaat uw hout jaren langer mee.

Een terras van bamboe vangt meestal meer zonlicht dan bijvoorbeeld een schutting of andere bamboe constructies. Dit zorgt er voor dat het hout ook sneller vergrijst. Hier kunt u iets tegen doen. Ten eerste zal de bovengenoemde behandeling vergrijzing vertragen, maar soms is het al te laat en worden de vlonders toch grijzer. Dit kunt u terugdraaien met een ontgrijzer zoals de Grey-Go. De oude kleur trekt dan snel terug. Vervolgens bewerkt u de planken nogmaals met een speciale olie om nieuwe vergrijzing te voorkomen. 

Producten die passen bij deze blog