CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Beits, olie of verf bewaren - Let op! 20 okt

Beits, olie of verf bewaren - Let op!

Terug naar overzicht

Lak, beits en olie bewaren

Misschien heeft u beits, olie of verf gekocht, maar bent u toch niet aan het gebruiken toe gekomen. Of misschien heeft u wel groot ingekocht om volgend jaar of een jaar later weer te kunnen verven of beitsen. Let dan goed op bij het bewaren. Het zou natuurlijk zonde zijn als uw verf, beits of olie kapot gaat door het verkeerd te bewaren. Daarom deze handige tips!

Blik verf bewaren

Bij aangebroken blikken is het belangrijk dat u deze weer goed afsluit. Alle onderhoudsmiddelen dienen luchtdicht verpakt te worden. Druk de deksel dus altijd goed aan! Wij adviseren om op het blik altijd een sticker te plakken met de datum van laatste gebruik en eventueel kleur etc. Is uw pot nou nog maar minder dan half vol? Schenk dan bij voorkeur de inhoud over in een kleiner blik of pot. Let ook hierbij weer op een goede luchtdichte verpakking. 

Temperatuur verf bewaren

Het is ontzettend belangrijk dat uw verf, beits of olie op een plek ligt met een relatief constante temperatuur. Verder is het zeer belangrijk dat de temperatuur nooit onder het vriespunt daalt. Wanneer het bevriest, gaat het namelijk kapot. Dit betekent overigens niet dat na aanbreng op uw tuinhout de producten niet tegen vrieskou kunnen, in dat geval is het verdunningsmiddel namelijk al opgedroogd. Weet dat verf, beits en hardhout olie dat bevroren is weggegooid kan worden. Bewaar uw blikken dus niet in een koude schuur en zeker niet buiten tijdens de winter maanden. Dit is een veel gemaakte fout bij klussers en ontzettend zonde, zowel voor het milieu als voor uw beurs. 

Producten die passen bij deze blog