CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Benodigdheden bij het beitsen 03 nov

Benodigdheden bij het beitsen

Terug naar overzicht

Schilders benodigdheden

Om te kunnen verven heeft u natuurlijk meer nodig dan verf. Met uw handen het verf op uw nieuwe schutting smeren heeft natuurlijk weinig zin. Zoals u begrijpt, heeft u kwasten nodig om dit te doen. Op deze pagina een simpel overzicht met wat u kunt gebruiken.

Hout oliën

Bij het oliën heeft u te maken met een dunnere stof dan beits of verf. Olie is zeer vloeibaar. Dit maakt het lastiger om het aan te brengen met een kwast omdat het weinig vast houdt. Olie kan dan ook heel goed aangebracht worden met een borstel. Dit verschilt een beetje per product. In de meeste gevallen is het ook prima met een kwast aan te brengen. Een roller is ook zeer handig bij het aanbrengen van olie. De rollers houden namelijk meer vocht vast dan de kwast.

Kwast voor beits

Verder is het vooral belangrijk om te kijken naar de grootte van de klus en uw persoonlijke voorkeur. Wanneer u bijvoorbeeld een blokhut of tuinhuis gaat bouwen, is het handig om te beitsen en verven met een blokkwast of blokwitter. Verder zijn rollers ook altijd handig, zeker bij grotere klussen. Wanneer u met een roller gaat werken heeft u natuurlijk ook een beugel nodig voor de roller en een verfbak. Bij Wovar zijn deze producten te verkrijgen in een handige set. In grote lijnen kunt u de volgende methoden gebruiken om aan te brengen:

  1. Platte kwast - handig voor midden grote oppervlakten en kleine oppervlakten
  2. Blokkwast - handig bij het schilderen van delen van blokhutten, tuinhuizen en grote oppervlakten
  3. Roller - Handig voor grote oppervlakten en lange klussen
  4. Ronde patentkwast - Handig voor kleine oppervlakten, hoekjes, nerven en zijkanten van planken

Alle deze benodigdheden vindt u bij Wovar in het assortiment kwasten en rollers

Verfspuit voor beits

Het is ook mogelijk om de meeste beitsen en oliën aan te brengen met een verfspuit. Een elektrische lage drukspuit is een unieke en gemakkelijke manier om netjes te schilderen. Denk er wel om dat het product dan licht gaat stuiven. Goede bescherming voor uw mond en gezicht is dan belangrijk! Ook is het altijd belangrijk om handschoenen te dragen bij het verven. 

Hout schuren

Wat verder handig kan zijn is schuurpapier, voor het bijwerken van het hout nog voor u gaat behandelen. Het is ook slim om afplaktape in huis te halen. Als laatste adviseren wij altijd om handschoenen te dragen bij het verven. Dit is zowel praktisch als veilig! Er bestaan namelijk nog altijd stoffen in verven die kunnen zorgen voor lichte irritatie.  

Producten die passen bij deze blog