CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Betaalbaar uw buitenkozijnen verven of laten verven 29 okt

Betaalbaar uw buitenkozijnen verven of laten verven

Terug naar overzicht

Het schilderen van uw kozijnen en deuren is belangrijk en moet met enige regelmaat gebeuren. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar voorkomt ook dat het hout gaat rotten. Dit is bij kozijnen natuurlijk ontzettend belangrijk, wanneer dit hout namelijk gaat rotten krijgt u last van lekkage en tocht. Eigenlijk kunt u als consument een keuze maken uit twee opties: 

  • Een schilder inhuren
  • Zelf schilderen

Het is natuurlijk wel duidelijk welke van de twee opties het goedkoopste is. Zelf schilderen bespaart veel geld. Echter denken veel mensen dat zij dit niet kunnen, terwijl het eigenlijk makkelijker is dan gedacht. Gekeken naar de tijd die u kwijt bent, heeft u de schilder snel terugverdiend!

Zelf schilderen

Er zijn verschillende manieren om uw kozijnen te beschermen. Kijk als eerste naar het materiaal. Is het niet van hout maar bijvoorbeeld kunststof? Dan komt dit mooi uit. Deze materialen hebben namelijk geen bescherming nodig en hebben enkel verf nodig als u ze een mooie kleur wilt geven. 

Zijn de kozijnen wel van hout, dan moet u toch echt gaan beschermen. Dit kan met beits of verf. Om de kozijnen maximaal te beschermen gebruikt u eerst een grondverf of grondlaag. Dit kan een daar voor bedoelde beits zijn of een bekende witte grondverf. Vervolgens gebruikt u een dekkende verf of beits als bovenlaag. Deze dekkende laag kan in de kleuren zijn die u zelf mooi vindt. Populair is de kleur wit maar alle andere kleuren zijn ook te verkrijgen. 

Het aanbrengen is minder moeilijk dan veel particulieren denken. Weet u nou niet zeker hoe het allemaal werkt of wilt u wat extra zekerheid? Kijk dan even op YouTube. Er staan genoeg filmpjes online waar ze precies laten zien hoe het schilderen van kozijnen in zijn werk gaat. Het YouTubekanaal van Wovar gaat de komende jaren veel van dit soort video's produceren om u te helpen met het schilderen en behandelen van al uw tuinhout!

Verf kost natuurlijk wel geld. De meeste grondverven kosten ongeveer 30 euro per liter. De dekkende lagen lopen enorm uiteen qua prijs. De dekkende blokhut en tuinhuis beitsen van Wovar zijn goed te gebruiken voor deze dekkende laag.

Kozijnen schilderen

Dit is natuurlijk veel duurder. Wanneer u een vrijstaande woning heeft en alle kozijnen wilt laten schilderen, lopen de kosten al gauw richting de 2000 euro. Het kan echter wel goedkoper. Het is ook mogelijk om zelf de verf te bestellen wat de schilder gaat gebruiken. Zo bespaart u makkelijk veel geld op het uitbesteden van deze klus. 

Betaalbaar uw buitenkozijnen verven of laten verven