CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Besteld voor 20:00, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
betonlook-verf-gebruiken 14 sep

Betonlook verf gebruiken - Zo geeft u elke muur een betonlook!

Terug naar overzicht

We zien het steeds meer toenemen in populariteit. De industriële uitstraling van beton is zeer gewild in de moderne huishoudens. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om een betonnen muur in de woonkamer, keuken, slaapkamer of andere ruimte te hebben, die er ook nog eens goed uit ziet. Gelukkig is daar een oplossing voor. Met betonlook verf is het namelijk mogelijk om elke muur om te toveren tot een betonlook muur. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Is dit wel een beetje makkelijk om te doen? Waar moet ik op letten? Dit zijn allemaal vragen die wij hopen te beantwoorden in onze blog. U vindt hier onder andere een stappenplan, keuze hulp en een super handige video. Zo hopen wij al uw vragen weg te kunnen nemen. 

Wat is betonlook verf?

Eigenlijk verklapt de naam het natuurlijk al een beetje. Betonlook verf is een verfsoort, die na droging, de uitstraling heeft van écht beton. Wanneer u het op de juiste (simpele) manier aanbrengt, is het mogelijk om vrijwel elke muur in huis om te toveren tot een 'beton muur'. Let wel op: u krijgt de betonlook alleen als u ook echt er voor zorgt dat u de verf op de juiste manier aanbrengt. Bij ieder merk is de manier van aanbrengen net weer anders en het resultaat kan dan ook behoorlijk verschillend zijn. Wij kiezen voor de betonlook verf van moodpaints. Verderop in de tekst leggen wij uit waarom wij dit de beste betonlook verf vinden en hoe u deze moet gebruiken voor het mooiste resultaat!

To show how to create blog post

Waarom kiezen voor betonlook verf?

U kiest voor betonlook verf, omdat u uw muur de uitstraling wilt geven van écht beton. Nu zijn er natuurlijk verschillende manieren om dit te doen. Toch heeft in veel gevallen deze betonlook verf de voorkeur. Alternatieven zouden kunnen zijn: betonlook behang of beton ciré. Deze beide opties zijn echter relatief veel meer werk om aan te brengen. Ook zijn ze veel moeilijker om aan te brengen. Betonlook verf kan eigenlijk niet mis gaan. Daarnaast kunt u de betonlook verf van moodpaints volledig naar eigen smaak aanbrengen. Het is een speelse manier van verven. Ten slotte is het ook goedkoper om met betonlook verf aan de slag te gaan dan met de andere twee opties. Onze keuze valt dus eigenlijk altijd op betonlook verf! 

Welke betonlook verf kiezen

Als u besloten heeft om betonlook verf te gaan gebruiken, is het nu tijd om de juiste muurverf te kiezen. Wij hebben verschillende soorten en merken uitgeprobeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat de betonlook verf van Moodpaints onze voorkeur heeft. Dit heeft te maken met een aantal verschillende redenen. Zo is de betonlook verf van dit merk ontzettend makkelijk te gebruiken. Eigenlijk kan het niet mis gaan. Hoe dit precies werkt, leggen wij verderop in deze tekst aan u uit. Naast het makkelijke aanbrengen, vinden wij het eindresultaat het mooiste. De muur droogt uiteindelijk glad op maar heeft toch die ruige uitstraling van beton. Ook betreft het een echte matte muurverf, daar waar andere merken nog wel eens licht willen glimmen in bepaald licht. De betonlook verf van moodpaints is verkrijgbaar in 10 prachtige kleuren. Alle kleuren passen goed bij de uitstraling van beton. Dit alles heeft ons er voor doen kiezen om deze betonlook verf te kiezen en te verkopen in onze webshop. Want zoals wij bij Wovar altijd zeggen: "Je moet gewoon geen troep verkopen!"

To show how to create blog post

Betonlook verf verschillende kleuren

In onze collectie betonlook verf vindt u in totaal 10 verschillende kleuren. Elke kleur is verkrijgbaar in 2,5L verpakking. Daarnaast hebben wij ook testers van iedere soort betonlook verf van 100ml. Zo kunt u voor een zeer lage prijs al vast een klein stukje testen om te kijken wat u van de kleur vindt. Houdt er wel rekening dat de kleur anders uitpakt wanneer u de tweede laag aanbrengt op de speelse wijze zoals verderop in deze tekst wordt uitgelegd. Alle kleuren verf in betonlook zijn samengesteld met oog op de industriële uitstraling van beton. Dat maakt dat alle kleuren een geweldige moderne uitstraling hebben. De kleuren zoals ze op de website te zien zijn, zijn slechts een indicatie. Houdt er rekening mee dat het er bij u thuis net even een tintje anders uit kan zien. Factoren als zonlicht, kleuren in de omgeving, grote van de muur, ondergrond enzovoorts, spelen allemaal een grote rol bij het uiteindelijke resultaat. Ook de dikte van aanbrengen maakt nog wel eens verschil. Hoe dikker u het aanbrengt, des te donkerder de kleur. De kleuren op een rijtje zijn: 

 • Army Green
 • Clay Brown
 • Bluish Green
 • Carbon Black
 • Loft Grey
 • Creamy White
 • Petrol Grey
 • Petrol Green
 • Silver Grey
 • Stony Grey

In de praktijk zien we dat vooral de grijstinten erg populair zijn. Hieronder ziet u een afbeelding met alle 10 de kleuren op een rijtje. Welke kleur kiest u?

To show how to create blog post

Betonlook verf gebruiken; zo moet het!

Dan nu de grote vraag: "Hoe creëer ik een betonlook op mijn muur met deze verf?". Eigenlijk is dat heel erg simpel. Het is alleen wel even belangrijk dat u de stappen goed volgt. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij een stappenplan gemaakt. Wanneer u deze stappen volgt kan er eigenlijk niks mis gaan. Ook vindt u hier een video waarin we demonstreren hoe u de betonlook muurverf aan dient te brengen. Kan niet mis gaan!

 1. Zorg dat de muur klaar is om te verven. De muur dient schoon en droog te zijn. Eventueel bij vettige of vieze muren reinigen met ontvetter voordat u gaat beginnen. Laat na reinigen de muur goed drogen, bij voorkeur een hele dag. 
 2. Breng schilderstape aan langs de randen en eventuele stopcontacten en dergelijke. 
 3. Schilder de betonlookverf langs de randen met een kwast of een blokkwast.
 4. Ga vervolgens verder met het schilderen van de grote oppervlakten. Dit doet u het beste met een goede verfroller
 5. Laat de eerste laag 6 uur drogen
 6. Is de muur nu dekkend (ziet u dus geen kale plekken meer)? Dan kunt u nu overgaan op de laatste laag. Breng deze speels aan met grote slagen met een blokkwast. Dit mag behoorlijk dik. Zie onderstaande video voor een voorbeeld.
 7. Werk af met een spaan. Dit doet u door kleine slagen te maken. Zo creërt u die echte betonuitstraling. Zie ook hiervoor onderstaande video als voorbeeld.
 8. Laat drogen en geniet van het eindresultaat!

Video over betonlook verf gebruiken

In onderstaande video laat onze collega Luuk jullie zien hoe hij een muur deze prachtige betonlook geeft met de betonlook verf. In de video hebben we de kleur petrol grey gebruikt. Stap voor stap laten we zien hoe makkelijk het is om met deze verf te werken!

Betonlook verf kopen

Bent u overtuigd? Dan is dit het moment om betonlook verf te gaan bestellen. Dat doet u uiteraard gewoon in onze webshop. Wovar is namelijk niet alleen dé specialist in ijzerwaren en klusartikelen. Maar sinds 2022 ook in verf! Wij hebben de verschillende verven gewoon in eigen voorraadbeheer. Wanneer een product niet is uitverkocht kunnen wij razendsnelle levering garanderen bij u thuis. In de meeste gevallen geldt zelfs: voor 21:30 besteld? Morgen al in huis! Ook kunt u bij ons terecht voor extra advies. Heeft u bijvoorbeeld nog vragen na het lezen van deze blog? Dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord en geven vrijblijvend advies voor uw klus. 

Producten die passen bij deze blog