CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
betonpalen-betonpoeren-behandelen 04 okt

Betonpalen en betonpoeren behandelen met beits of betonverf

Terug naar overzicht

Bent u van plan om betonpalen of betonpoeren te gebruiken in uw tuin? Of heeft u deze al? Denk dan ook even goed na over de behandeling! Betonpalen kunnen namelijk lelijk worden. Denk bijvoorbeeld aan lelijke verkleuring door de zon of het uitzetten van kalk waardoor lelijke vlekken ontstaan. Dit wilt u natuurlijk voorkomen! Gelukkig kan dat. De beste methode, in onze ogen is het gebruiken van een goede beits. Let dan wel op, want niet elke beits is geschikt voor beton. Er bestaan speciale betoncoatings en beitsen. Ook in onze webshop vindt u genoeg artikelen die hier voor geschikt zijn.

Beits of betonverf kiezen

Het is dus belangrijk dat u een goede beits of Betonverf kiest. Eerst zoekt u naar een speciale beits of coating die geschikt is voor beton. Wij adviseren om enkel producten te gebruiken waarbij die expliciet vermeld wordt. Vaak zijn betonpalen en betonpoeren in de tuin in standaard kleuren zoals zwart, antraciet en grijs. Dit zijn kleuren die ook verkrijgbaar zijn bij onze eigen tuinbeits voor hout en beton. Wanneer u beton gaat behandelen adviseren wij eigenlijk altijd de volgende 4 beitsen: 

  1. Tuinbeits Zwart 2,5 Liter Superdekkend
  2. Tuinbeits Transparant Kleurloos 2,5 Liter Superdekkend
  3. Tuinbeits Antraciet 2,5 Liter Superdekkend
  4. Tuinbeits Betond Grijs 2,5 Liter Superdekkend

Daarnaast hebben wij ook een zeer goede beits in ons assortiment voor beton in allerlei andere kleuren. Hier kunt u vrijwel elke RAL-kleuren kiezen. Echter is de kwaliteit iets minder. 

Beits voor beton

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een goede beits, verf of coating. Is het een kwestie van goed gebruiken. Om te beginnen is het belangrijk dat het beton goed schoon is. Maak het dus uitgebreid schoon met water en vermijd hierbij hardnekkige reinigers om aanslag te voorkomen. Na het schoonmaken goed laten drogen. Na het drogen nog eens goed stof, zand en dergelijke verwijderen met een borstel. Vervolgens kunt u het blik openmaken, goed roeren en aanbrengen. Let wel op de minimale temperatuur. Bij onze eigen beits is dit 13 graden voor een goede droging. Bij lagere temperaturen loopt u het risico dat het drogen niet goed gaat en dit geeft geen mooi resultaat. Breng vervolgens de beits aan met een roller of een goede kwast. Laat het geheel goed drogen en klaar is kees! Let wel op, beton kan ontzettend veel beits opzuigen. Droge plekken kunt u opnieuw behandelen voor een beter resultaat. Voor de beste bescherming brengt u 2 of drie lagen beits aan. 

To show how to create blog post

Foto van kalkuitbloei op onbehandeld beton

Het eindresultaat

Het eindresultaat is zeker de moeite waard! Uw beton is weer mooi op kleur en blijft dat de komende tijd ook! De beits beschermd het beton namelijk tegen toekomstige verkleuring dankzij pigment. Na 3 tot 7 jaar begint het geheel toch een beetje vager te worden van kleur. Geen paniek, want dit lost u snel op met 1 nieuw laagje van dezelfde beits. Zo blijft uw schutting of andere constructie in de tuin gewoon mooi! Naast bescherming tegen verkleuring voorkomt deze beits ook kalkuitbloei en dus lelijke witte vlekken. Wij raden het altijd af om uw beton onbehandeld te gebruiken omdat dit er simpelweg snel lelijk uit gaat zien! Wacht dus niet te lang en ga aan de slag.

Producten die passen bij deze blog: