CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
buitensauna-behandelen-beits-olie 19 jan

Buitensauna behandelen met beits of olie

Terug naar overzicht

Wanneer je een sauna voor in de tuin koopt is deze doorgaans gemaakt van hoogwaardig hout. Toch betekend dat niet dat dit dan ook zo blijft. Buitensauna's krijgen namelijk veel te verduren. Om te beginnen staat het hout natuurlijk in weer en wind. Hout kan niet goed tegen water. Dit kan van binnenuit zorgen voor houtrot, schimmel en algen. Ook verkleurt het snel door de zon. Daarnaast heeft het hout vanzelfsprekend veel te maken met temperatuur schommelingen. Dit maakt dat het hout sneller verouderd. Gelukkig kun je gebruik maken van een goede beits of olie. Het is wel belangrijk dat je dan de juiste koopt. Niet alle beitsen zijn namelijk geschikt. 

Sauna beitsen

Ten eerste is het belangrijk dat je een open systeem gebruikt. Dat klinkt misschien wat vaag maar is eigenlijk heel logisch. Vanwege de temperatuurwisselingen is het belangrijk dat het hout kan ademen. Sommige beitsen brengen een laagje aan over het hout waardoor het niet meer kan ademen. Dit moet je voorkomen. Daarom is een tuinbeits met een open systeem nodig. Dit wordt ook wel niet-filmvormend genoemd. In de meeste gevallen wordt dit wel vermeld bij het product. Je kunt het natuurlijk ook altijd even vragen bij de verkoper. Wij verkopen verschillende beitsen die niet filmvormend zijn. Zo zou je kunnen kiezen voor een gevelbeits of een transparante beits.

To show how to create blog post

Een goede houtolie is ook een goede optie. Olie is nooit filmvormend en geeft de meest natuurlijke uitstraling. Bij een goede olie zie je bijna niet dat het hout behandeld is en lijkt het hout van nature de gekozen kleur te hebben. Het mooiste is dan om een kleur te kiezen die dicht bij de originele kleur van het hout ligt. Echter kun je ook andere kleuren nemen om de sauna mooi te kleuren naar keuze!

Zelf beitsen

Je kunt gemakkelijk zelf de beits of olie aanbrengen. Dat is veel gemakkelijker dan veel mensen denken. Kies een droge dag met temperatuur boven de 10 graden. Anders kan het gebeuren dat de beits of olie niet goed droogt en weer van het hout af gaat. Maak het hout eerst even schoon en stofvrij, dat is belangrijk voor een mooi resultaat. Roer de substantie goed door om de pigmenten te mengen. Zo krijg je geen kleurverschil in het resultaat. Het aanbrengen doe je vervolgens met een kwast of een verfroller. Wat beter werkt, ligt eigenlijk vooral aan persoonlijke voorkeur. Schilder altijd mee in de lengte van het hout. Een veel gemaakte fout is te dik aanbrengen. Begin dus met weinig olie of beits op de kwast en breng gelijkmatig aan. Laat altijd lang genoeg drogen voor het eventueel aanbrengen van een nieuwe laag. 

To show how to create blog post

Producten die passen bij deze blog