CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
hoe-deurdranger-monteren 30 mrt

Hoe monteer ik een deurdranger?

Terug naar overzicht

U kent het vast wel, die vervelende tocht die van een deurgat afkomt wanneer iemand anders vergeten is de deur te sluiten. Door de openstaande deur komt er een stoom koude (of in de zomer warme) lucht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat u oncomfortabel zit in uw eigen woning of in het kantoor. Om dit te voorkomen zijn er deurdrangers, een constructie die ervoor zorgt dat de deur zichzelf sluit na opening. Deze deurdrangers zijn te verkrijgen in diverse vormen. Voor een schuur of garage wordt bijvoorbeeld vaak een deurdranger gebruikt in de vorm van een deurveer. Voor kantoren of woningen is er een deurstop met pen voor montage aan de buitenkant. Ook is er een deurdranger met uitzetarm. Deze (vaak verstelbare) arm trekt de deur voorzichtig weer dicht. In deze blog nemen wij mee in de montage van zo'n deursluitmechanisme.

Verschillende varianten deurdrangers

Deurdrangers zijn te verkrijgen in allerlei soorten zoals wij al kort hebben toegelicht. Welke variant het meest geschikt voor uw deur is, hang volledig af van uw wensen. Wilt u dat een deur snel wordt gesloten, kan een deurveer uitkomst bieden. Houder er dan wel rekening mee dat de deur erg snel dichtslaat. Dit is dan ook de reden waarom deze variant meestal alleen terug te vinden is bij schuur- en garagedeuren. Dan is er een soort tussenvariant, in de vorm van een pin. Deze pin monteert u tegen het kozijn aan de buitenkant van de deur. Tot slot is er de deurdranger met uitzetarm. Deze variant kan vaak ook in combinatie met een soft-close mechanisme. Wanneer de sluitarm verstelbaar is, kunt u deze instellen dat deze langzaam sluit, zodat u geen last heeft van dichtslaande deuren. Een volledig overzicht van onze verschillende modellen en kleuren treft u aan in ons assortiment deurdrangers.

Bevestigen deurdranger

Voor de montage moet u eerst bepalen op welke deur u een dergelijke dranger wilt monteren. Daarna zoekt u de juiste variant die aansluit bij uw behoeften en wensen. Voor de montage is het belangrijk om de dranger eerst te testen zonder deze te monteren. U ziet meteen of u deze op de juiste manier wilt aanbrengen. Heeft u dit gecontroleerd en bent u zeker van een goede werking? Dan kunt u aftekenen waar de schroeven komen te zitten. Doet dit eventueel in combinatie met handgereedschappen zoals een rolmaat of een waterpas. Wanneer u met harde houtsoorten werkt, is het verstandig om kort voor te boren. Gebruik hiervoor een hardhoutboor welke minimaal 2 millimeter kleiner is dan de schroef. Daarna plaatst u de dranger tegen het kozijn en monteert u deze met behulp van de (meegeleverde) schroeven. Vervolgens doet u hetzelfde voor de sluitarm, waarna de deurdranger klaar is voor gebruik. Eventueel kunt u deze naar wens afstellen met de juiste sluitsnelheid. 

Hieronder een filmpje waarin onze klusbaas Jesse uitleg geeft over de montage van deurdrangers.

Producten die passen bij deze blog