CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Drie redenen om uw hardhout te behandelen met olie! 23 okt

Drie redenen om uw hardhout te behandelen met olie!

Terug naar overzicht

Stel u heeft een prachtige schutting, terras, of andere constructie gemaakt van hardhout. Dan wilt u natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft en dat u hier zo weinig mogelijk onderhoud aan heeft. Hier zijn drie belangrijke redenen om uw hardhout te behandelen met hardhout olie!

Bescherming met hardhout olie

Olie biedt namelijk ontzettend goede bescherming voor uw hout. Het is namelijk belangrijk om er voor te zorgen dat vuil en vocht geen problemen veroorzaken voor uw hout. Vuil maakt het hout natuurlijk minder mooi. Vocht zorgt echter voor nog veel meer problemen. Onbehandelde planken nemen namelijk veel vocht op. Dit vocht kan zorgen voor rot en schimmel. Hierdoor gaan de planken kapot en worden ze ontzetten snel lelijk. Scheuren, barsten en zelfs hele breuken kunnen het gevolg zijn. Met olie niet. Olie weert het water en voorkomt dat schimmels een kans krijgen in uw hout.

Houtolie en kleur

Olie is ook een behouder van kleur. Hardhout vergrijst. De ene hardhout veel sneller dan de andere, maar uiteindelijk zullen alle hardhoutsoorten hun kleur verliezen. In sommige gevallen vinden klanten dit mooi, in andere gevallen juist niet. Wanneer u de originele en authentieke kleur wilt behouden, gebruikt u olie. Met olie beschermt u het hout namelijk tegen Uv-stralingen. Deze Uv-stralingen van de zon zijn de grote boosdoener bij verkleuring van hout. Kort na behandeling kan het hout een wat donkerdere kleur hebben dan voor behandeling. Dit gaat in de loop der tijd weer weg tot dat de bescherming volledig is verdwenen. Wanneer dit het geval is, adviseren wij om het hout opnieuw te voorzien van olie. 1 á 2 keer per jaar zou voldoende moeten zijn. 

Goedkope hardhdout olie

Door de twee bovenstaande voordelen te combineren, kunnen we deze derde reden toevoegen. Doordat vocht en vuil geen kans hebben en de kleur beter behouden blijft, hoeft u minder vaak onderhoud te plegen. Ook kan het hout vele jaren langer mee gaan. Dat maakt uw aankoop dus stukken duurzamer! De kosten van hardhout olie zijn dus snel terugverdient voor u als consument. 

Breng de olie zo snel mogelijk aan na het bevestigen van uw hout. Op deze manier beschermt u het hout op tijd nog voor er vlekken en andere problemen kunnen ontstaan. Breng de olie aan met een kwast of blokkwast. U zult merken dat op sommige plekken het hout iets meer olie op neemt dan op een andere plek van het hout. Dit betekent dat het hout op die plek ook daadwerkelijk meer olie nodig heeft. Breng op deze plekken dan ook extra dik aan. Goedkope olie van topkwaliteit vindt u op onze website.

Hardhout olie kiezen

Komt u er niet helemaal uit welke olie u het beste kunt gebruiken? In de onderstaande video legt onze collega graag uit waar u op dient te letten! Ook zijn de 3 populairste varianten uitgelegd en gebruikt om te laten zien, hoe het resultaat is. 

Producten die passen bij deze blog