CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
EPDM dak wit verven met EPDM witte coating 26 aug

EPDM dak wit verven met EPDM witte coating

Terug naar overzicht

Wanneer u een plat dak heeft bedekt met EPDM, kan dit enige nadelen hebben. Zo kan het zo zijn dat het in de zomer ontzettend heet wordt! Dit komt doordat EPDM zwart is van kleur. Dit trekt zonlicht aan en kan ontzettend heet worden. Het gevolg? Hitte in de onderliggende ruimte. Dit kan erg vervelend zijn natuurlijk. De oplossing is erg simpel: breng een witte coating aan op uw EPDM. Maar hoe werkt dit? Wij leggen het uit in deze blog. Een wit dak kan zorgen voor een aangenamer leefklimaat in uw woning, kantoor, schuur of andere ruimtes. Daarnaast zorgt een goede coating voor extra duurzaamheid van het dak, bescherming tegen weersinvloeden, lekkage en meer. Ten slotte kan een koelere woning zorgen voor energiebesparing. Redenen genoeg dus om over te gaan op een wit dak! 

 EPDM dak coating

Voor het wit schilderen van uw EPDM-dakbedekking adviseren wij altijd het gebruik van een goede, professionele coating, speciaal bedoeld voor EPDM. Onze ervaring leert dat dit het beste de Witte EPDM-dakcoating kan zijn van OAF Afinol. Met OAF EPDM dakcoating wit zorgt u niet alleen voor een wit en goed reflecterend dak, maar brengt u ook gelijk extra bescherming aan. Zo heeft u direct minder kans op lekkage en beschadigingen. Daarnaast zorgt het er voor dat het aanzienlijk minder warm wordt in de zomer onder het dak. De witte coating voor EPDM van OAF is makkelijk in gebruik. Met een liter kunt u ongeveer 4 vierkante meter behandelen. Let wel op: voor de beste bescherming brengt u 2 lagen aan. Bij 2 lagen is 1 liter dus genoeg voor 2 vierkante meter. De coating is verkrijgbaar in 750ml, 5 liter en 10 liter verpakking! 

EPDM witte coating

Zoals gezegd, is het aanbrengen van de coating erg simpel. Hier beschrijven we dit nog even stap voor stap.

  1. Verwijder alle loszittende delen van het oppervlakte.
  2. Zorg dat de ondergrond schoon is. Doe dit door stevig te borstelen en eventueel te schrobben bij hardnekkig vuil. Wanneer alles schoon en droog is, kunt u beginnen met aanbrengen
  3. Breng de eerste laag aan. Doe dit ongeveer met een 250ml per vierkante meter. Aanbrengen kan bijvoorbeeld met een blokkwast. 
  4. Laat het geheel tenminste 4 uren drogen tot het geheel volledig droog is
  5. Breng na droging een 2e laag aan. Laat ook deze weer goed drogen. Het is uiteraard belangrijk dat het niet regent in deze periode. 

Na 24 uur is het geheel volledig uitgehard, waterdicht en beloopbaar. 

EPDM wit maken voor zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen op uw dak plaatst, kan het ook helpen om het dak wit te maken. Er zijn veel verhalen bekend waarbij het wit maken van een EPDM zorgt voor betere resultaten van de zonnepanelen. Dit komt omdat het witte oppervlakte zorgt voor reflectie. Wanneer dit op de zonnepanelen straalt kan dit aanzienlijk helpen! Wanneer het zwart onder de panelen is, neemt dit het zonlicht op. Licht dat dus niet meer verwerkt kan worden door de zonnepanelen! 

Producten die passen bij deze blog