CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
groene-aanslag-verwijderen 28 jul

Groene aanslag verwijderen en voorkomen - Zo doet u het!

Terug naar overzicht

Het is een veel voorkomend probleem bij Nederlanders in de tuin. Groene aanslag. Hoe langer er niks aan gedaan wordt, hoe erger het er uit gaat zien. Dit is natuurlijk erg vervelend. Daarnaast kan het ook nog gevaarlijk zijn wanneer het op een houten terras of op tegels ontstaat. Groene aanslag is namelijk ook nog eens heel erg glad. Wij leggen in onze blog alles uit wat u wilt weten over groene aanslag. Hoe ontstaat het? Hoe verwijder je het? en natuurlijk, hoe voorkom je het?

Wat is groene aanslag en hoe onstaat het?

Groene aanslag is eigenlijk niks anders dan een combinatie van algen, bacteria en gisten. Deze hechten zich aan een ondergrond wanneer zij zeggen hieraan kunnen voeden. Groene aanslag ontstaat eigenlijk altijd op plekken waar een goede mix aan omstandigheden is voor het overleven van bacteria en algen. Vooral organisch vuil (zand, aarde, stof etc.) in combinatie met vocht vormen de perfecte leefomstandigheden voor dit organisme. Het begint vaak met een groen-achtige gloed, maar groeit al snel uit tot een echte dikke en gladde laag. Hoe langer de alg en bacteria de tijd hebben om te ontwikkelen, hoe dikker de groene aanslag wordt. Wanneer de groene aanslag een tijdje heeft kunnen groeien, zal het slijm aanmaken. Dit slijm is ontzettend glad. Hierdoor worden vlonders en tegels soms compleet onbeloopbaar en gevaarlijk. Het is dus zaak om groene aanslag snel aan te pakken, niet alleen voor het oog, maar ook voor de veiligheid. Naast vlonders, terassen en tegels, zien we groene aanslag ook veel op hout en muren waar vuil en vocht op terecht komt. 

To show how to create blog post

Hoe groene aanslag verwijderen?

Wanneer u deze tekst leest, is de kans groot dat u zelf last heeft van dit soort groene aanslag en dat u deze wilt verwijderen. Er zijn gelukkig veel speciale goedjes voor het verwijderen van alg en bacteria. Bij Wovar noemen wij deze producten groene aanslagverwijderaars. Dit is een vloeibaar goedje dat gebruikt wordt voor het verwijderen. Er zijn veel verschillende merken die aangeboden worden. Zo verkochten wij voorheen de groene aanslagverwijderaar van Bison. Echter is er een groot verschil tussen kwaliteit. Dit zit hem met name in het percentage werkzame stoffen. Daarom hebben wij er voor gekozen om de groene aanslagvreter van Bison te vervangen door die van het merk WS tuinproducten. Deze bevat namelijk vele malen meer werkzame stoffen. Dit zorgt er voor dat groene aanslag makkelijker verwijdert wordt én dat nieuwe algen veel meer voorkomen worden. Op de onderstaande foto ziet u de WS groene aanslagverwijderaar gebruikt op een parkeetplaatst. Hier is niet eens geschrobt! Het verschil is gigantisch. De groene aanslag is volledig verdwenen, terwijl de aanslag op de onbehandelde plekken door zijn gegroeid. Op deze manier kunnen we duidelijk laten zien wat het effect is van een goede groene aanslagverwijderaar. Dit product is overigens ook te gebruiken op beton, hout, steen, verflagen en nog veel meer! Wel adviseren wij, om dit niet in contact te laten komen met uw planten. Meer info vindt u op de productpagina: Groene aanslagverwijderaar. Ook verkrijgbaar in fles van 10 liter!

To show how to create blog post

Groene aanslagverwijderaar gebruiken

De groene aanslagverwijderaar die wij gebruiken kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De meest verwijderaars verkopen wij aan mensen die groene aanslag willen verwijderen. Ook is het product te gebruiken ter verkoming van groene aanslag. Wij leggen per doeleinde uit hoe u dit dient te doen. 

Voor het verwijderen van groene aanslag op tegels, steen, terassen, muren en veel meer ondergronden

Wanneer u een ondergrond gaat schoonmaken dat niet bestaat uit glas of vergelijkbaar materiaal, volstaat het spuiten, gieten, borstelen of schrobben met een oplossing van 2,5%. Dit is 25 ml met een liter water. Vervolgens is het belangrijk dat u niet naspoelt! Wel is het belangrijk om contact met planten te voorkomen. Deze behandeling wordt veel gebruikt op muren, betonpalen, vlonders, tegels, steen, hout en noem maar op! 

Ter verwijdering van groene aanslag op kassen, ramen enzovoorts.

Wanneer u groene aanslag wilt voorkomen, bijvoorbeeld op ramen, kassen e.d. kunt u deze groene aanslag verwijderaar goed gebruiken. Dit doet u met een oplossing van 2,5%. Dat is dus 25 ml op een liter water. Borstel het mengsel grondig in en laat enkele dagen intrekken. Vervolgens afspoelen met een sterke spuit of door te schrobben. Deze reinigende nabehandeling behoeft niet noodzakelijk op korte termijn te gebeuren, omdat dit middel geen schadelijke nawerking en dampwerking bezit. Om deze redenen kunnen behandelingen ook nog tot kort voor het planten worden uitgevoerd.

Ter voorkoming groene aanslag op ramen, kassen enzovoorts.

Wanneer u juist wilt voorkomen dat er groene aanslag gaat ontstaan, gebruikt u het product net even anders.  U spuit een oplossing van 2,5 % procent op het schone raam. Spoel vervolgens niet na! Op deze manier voorkomt u voor vele maanden lang dat er groene aanslag ontstaat op het oppervlak. Indien ramen (o.a. platglas) met de hand worden schoongemaakt (afschrobben) kan volstaan met een oplossing van 1,5% (15 ml per 1 liter water).

To show how to create blog post

Groene aanslag verwijderaar bestellen

U bestelt uw groene aanslagverwijderaar natuurlijk bij wovar! Wij verkopen namelijk groene aanslagverwijderaar van WS tuinproducten voor een zeer lage prijs. Wij kunnen snel leveren en bieden waar nodig graag extra informatie. Komt u er niet helemaal uit? Stel dan gerust uw vraag aan onze klantenservice! Ook fijn om te weten, wij zijn vrijwel altijd goedkoper dan de bouwmarkten. Bestel uw groene aanslagverwijderaar dus snel bij Wovar.nl en u heeft geen last mee van algen, bacteria en gisten. 

Producten die passen bij deze blog