CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
verschil-kleuren-hardhoutolie 02 sep

Het verschil in kleuren hardhoutolie

Terug naar overzicht

Wanneer u uw hardhouten palen, meubels of bijvoorbeeld terras wilt behandelen met een olie, kunt u kiezen uit verschillende kleuren. In deze blog bespreken wij de verschillende opties oliën. Ook bespreken we welke kleuren het meest populair zijn en welke wij het liefste adviseren aan onze klanten. Niet elke olie is namelijk hetzelfde en ook de kleur heeft impact op de mate van bescherming. 

Waarom hardhout olie gebruiken? 

Om te beginnen is het goed om te weten waarom het behandelen van hardhout zo belangrijk is. Wanneer u bijvoorbeeld een vlonder of een meubel buiten heeft staan, krijgt dit te maken met de invloeden van het weer. Dit zorgt er voor dat hout snel lelijk kan worden. Bij hardhout uit zich dat met name in (onregelmatige) vergrijzing. Dit zorgt voor lelijke kleurverschillen en vlekken. Met olie kunt u dit voorkomen. Het is dan wel belangrijk dat er kleurpigment in de olie zit. Het hout verkleurt hier dus altijd een beetje van. Hoe donkerder de kleur, des te beter de bescherming en des te langer de olie mee gaat! 

Is uw terras al vergrijsd en wilt u het hout weer op kleur brengen? Dan kunt u dit voor een groot gedeelte oplossen met een schuurmachine. Vervolgens behandeld u het met een van onze oliën! Op de onderstaande foto ziet u het verschil tussen voor en na het schuren. Daarna kiest u een kleur die u mooi vindt voor de olie.

To show how to create blog post

Welke hardhout olie

Wanneer u een hardhout olie wilt kiezen heeft u veel keuze. Veel mensen willen graag zo licht mogelijk, omdat ze dit natuurlijker vinden. De lichtst gekleurde olie die wij hebben is de kleur naturel. Zoals eerder gezegd geldt wel, hoe donkerder, hoe beter en langer beschermd. Om deze reden zijn iets donkerdere kleuren populairder. Zo is de kleur bankirai erg populair.

Daarnaast vindt u in onze webshop ook nog de exterior olie. Deze noemden wij eerder al in de kleur naturel. Deze is echter ook verkrijgbaar in donkerdere kleuren zoals Teak, Bankirai en Walnoot. De populairste kleur is echter met afstand Bankirai. Dit komt omdat bankirai vaak gezien wordt als de standaard hardhout kleur. De bescherming van Woca olie is over het algemeen aanzienlijk langer dan bij andere oliën. Ook ziet het resultaat er prachtig uit. Dit is natuurlijk ook terug te zien in de prijs.

To show how to create blog post

Houtolie kiezen

Wij adviseren voor een natuurlijke uitstraling eigenlijk altijd het gebruik van een van de drie oliën op de bovenstaande foto's. Dit zijn de best beschermende oliën met de mooiste en meest natuurlijke uitstraling. Echter vindt u op onze website nog veel meer verschillende hardhout oliën. Denk bijvoorbeeld aan terras- oliën voor het behandelen van uw terras. Wij adviseren altijd om een olie met veel pigment te nemen voor de maximale bescherming. Zo voorkomt u dat uw terras binnen de kortste keren lelijk vergrijsd. 

Onbehandeld hout

Zoals eerder in deze tekst beschreven, wordt hardhout dat niet is behandeld sneller lelijk en gaat het ook nog eens minder lang mee. Wat veel mensen niet beseffen, is hoe snel dit kan gaan. Voor deze blog hebben wij verschillende plankjes geschilderd. Om een idee te geven van hoe belangrijk dit is voor bijvoorbeeld uw vlonder. Wij hebben namelijk ook een bankirai plankje onbehandeld gelaten, zoals veel mensen dat toch doen bij hun houten terras. In de onderstaande afbeelding ziet u duidelijk wat er gebeurt. Deze foto is gemaakt na minder dan drie maanden! Binnen deze tijd is het onbehandelde plankje volledig vergrijsd. Om dit op te lossen moet u gaan schuren, schoonmaken en opnieuw behandelen. Al deze moeite kunt u voorkomen door gewoon zo snel mogelijk uw vlonder of ander hardhout te behandelen met een olie. Zo blijft het hout er goed uit zien!

To show how to create blog post

Producten die passen bij deze blog