CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
21 nov

Hoe akoestische panelen plaatsen?

Terug naar overzicht

De akoestische panelen van Wovar, ook wel akupanelen genoemd, brengen sfeer en rust in uw ruimte. Ze zijn zeer veelzijdig: u kunt ervoor kiezen om een deel of de gehele muur te bedekken, het plafond te bekleden, of zelfs artistieke patronen te creëren, waardoor een kunstzinnig aspect aan uw ruimte wordt toegevoegd. De mogelijkheden zijn eindeloos. In deze blog leest u alles over de voordelen van de akupanelen en hoe ze geplaatst dienen te worden.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de akupanelen van Wovar:

  • Stijlvolle toevoeging aan ieder interieur
  • Talloze manieren om ze te positioneren
  • Verbeterde akoestiek
  • Eenvoudig te plaatsen

Akupanel woonkamer

Een populaire toepassing van de akupanelen is de mogelijkheid om een decoratieve lattenwand te creëren in bijvoorbeeld een woonkamer, of slaapkamer. Met één, of meerdere stroken creëert u een speels effect. De beschikbare kleuren van die Wovar aanbiedt, zoals licht eiken, walnoot bruin en zwart met eikenpatroon, bieden keuzemogelijkheden om perfect aan te sluiten op uw individuele voorkeuren.

Akupanel achter TV

Een mooie manier om akupanelen te gebruiken is door ze achter uw TV te plaatsen. Het is een mooi decoratief element en absorbeert en breekt geluidsgolven die anders door de kamer zouden kaatsen. Dit resulteert in een betere audio-ervaring tijdens het bekijken van films, programma's of het luisteren naar muziek.

De akupanelen zijn heel veelzijdig. Dankzij het kleine formaat van 60 x 60 cm kunt u er alle kanten mee op. Denk hierbij aan het plaatsen onder een vensterbank of aan een bar. Ook kunt u artistieke patronen creëren, wat zorgt voor een uniek element in uw ruimte.

Houten panelen akoestiek

De panelen van Wovar zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals MDF en PET, ontworpen om geluidsgolven te absorberen in plaats van ze te weerkaatsen. Ook het specifieke ontwerp en structuur helpen de panelen om geluidsgolven te breken en te verspreiden, waardoor akoestische problemen zoals nagalm worden verminderd. Hierdoor wordt de geluidskwaliteit in uw ruimte verbeterd en ontstaat er een gebalanceerde akoestiek.

Hoe akoestische panelen plaatsen?

Het bevestigen van de akupanelen gaat zeer gemakkelijk. Het kan op twee manieren: met behulp van kit of schroeven. Bij het gebruik van schroeven wordt aangeraden om zwarte spaanplaatschroeven te gebruiken. Dit schroeft u in het zwarte PET materiaal, waardoor de schroeven nauwelijks zichtbaar zijn. Voor wandbevestiging worden 15 schroeven verdeeld over 3 rijen geadviseerd. Voor plafondbevestiging raden wij aan meer schroeven te gebruiken; 25 schroeven verdeeld over 5 rijen. Let op: het gebruik van kit voor plafondbevestiging wordt afgeraden vanwege veiligheidsredenen.

Kit verdeeld u gelijkmatig over het akupaneel. Minimaal 9 ‘dotjes’ kit worden aangeraden. U heeft ongeveer 1 tube kit nodig per 6 akupanelen. Dit brengt u aan door middel van een kitspuit; deze kunt u eenvoudig bij uw bestelling van akupanelen en kit meebestellen. Wat is nou het voordeel van kit, of juist schroeven? Bij het gebruik van kit maakt het niet uit wat de ondergrond is. Dit is bij schroeven wel het geval. Bij beton of steen dient u namelijk pluggen te gebruiken. Ook stelt kit u in staat om het akupaneel bij het plaatsen nog een beetje te bewegen, waardoor u het gemakkelijk waterpas kan zetten. Het voordeel van schroeven is dat het de meest stevige vorm van bevestiging is. Daarom raden wij ook aan om uitsluitend schroeven te gebruiken bij plaatsing aan een plafond. Daarnaast zorgen schroeven voor een eenvoudige demontage van de akupanelen. Bij kit ligt dit anders. Er zullen hoogstwaarschijnlijk resten kit achterblijven. Dit kun je dan verwijderen met montagekitverwijderaar, wasbenzine of nagellakremover. De kit even verwarmen met bijvoorbeeld een fohn kan ook een oplossing zijn.

Video: akupanelen bevestigen

Wilt u meer weten over de plaatsing van onze akupanelen? Bekijk dan onze video!

Producten die passen bij deze blog