CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Vliesbehang 06 okt

Hoe gebruik je vliesbehang?

Terug naar overzicht

Wilt u vliesbehang kopen, of heeft u al vliesbehang gekocht? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe u dit op de muur moet plakken. Vliesbehang staat bekend om hoe makkelijk het is om te verwerken. Makkelijker dan bijvoorbeeld papierbehang. Het grote voordeel? U kunt de muur insmeren met lijm, in plaats van het behang. Hierdoor gaat het behangen stukken makkelijker! Let wel op: Wij adviseren om het behangen altijd even met zijn tweeën te doen, dat werkt een stuk prettiger! Ook het verwijderen van vliesbehang is makkelijker dan ander behang. 

Vliesbehang aanbrengen

Stap 1: de voorbereiding

Om de beginnen is het natuurlijk belangrijk om voorbereiding te treffen. Verwijder zoveel mogelijk loszittende delen zoals afdekplaten van stopcontacten en lichtknoppen. Let op: verwijder wel eerst de stroom voordat u dit gaat doen. Vervolgens kunt u oneffenheden nog wegwerken. Voor een goed resultaat kan het mooi zijn om de onderliggende muur eerst te verven zodat het er egaal uit ziet. Soms kan vliesbehang namelijk wat doorschemeren en zijn kleurverschillen daardoor zichtbaar door het behang heen.

Vervolgens is het belangrijk om een startpunt te bepalen. Meestal kiest men er voor om dit langs een kozijn (mits deze waterpas is). Teken eventueel een rechte lijn op de wand als startpunt. 

Stap 2: Lijmen

Vervolgens is het tijd om te lijmen. Doe dit met een lijm die expliciet vermeldt dat het geschikt is voor vliesbehang. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld universeel behanglijm. U smeert de lijm op de muur. Dit kan met een roller of een blokwitter. Let wel op, sommige ondergronden kunnen erg zuigend zijn, smeer hier wel genoeg lijm op. 

vliesbehang lijmen

Stap 3: Beginnen met plakken

Vervolgens kunt u beginnen met het plakken. Plaats de eerste baan zo recht mogelijk langs de eerder getekende lijn of kozijn. Zorg dat er onder en boven een beetje extra behang overblijft. Druk het behang aan met een behangspatel. Druk het geheel overal goed aan en probeer overtollig achter het behang weg te drukken met de spatel. Gebruik eventueel ook een doek. Wanneer alles met de spatel is aangedrukt snijdt u aan de boven en onderkant met een mesje het behang af, strak langs de rand. Gebruik hiervoor bij voorkeur een behangliniaal. 

Stap 4: Doorplakken

Vervolgens kunt u doorgaan met de volgende banen. Dit is een kwestie van een nieuwe baan zo strak mogelijk, naadloos langs de vorige laten lopen. Heeft u behang met patroon? Dan is het natuurlijk belangrijk dat u op patroon hangt en zorgt voor een rechte aansluiting. Herhaal verder de vorige stap. 

Stap 5: De laatste baan

Herhaal stap 4 tot u bij het laatste stukje wand bent aangekomen. Snij de laatste baan vast naar de juiste breedte met een klein beetje extra. Plaats de baan weer strak tegen de vorige baan aan op patroon. Druk aan met een spatel en snij op het laatst strak langs de rand het overtollige behang weg met een mesje. 

Stap 6: Stopcontacten, schakelaars en moeilijke hoeken uitsnijden

Ten slotte is het natuurlijk nog belangrijk om de schakelaars en stopcontacten uit te snijden. Dit doet u uiteraard weer zo strak mogelijk met een mesje. Let op, druk het behang rondom deze plekken altijd stevig aan met een behangliniaal of behangspatel. Soms ontkomt u niet aan lastige hoeken door bijvoorbeeld een vensterbank. Ook hier is het gewoon een kwestie van aandrukken en uitsnijden met een mesje. Voor een strak resultaat is het aandrukken het allerbelangrijkste. 

Stap 7: Genieten van uw behang

Na het opruimen rest er dan eigenlijk nog maar 1 ding en dat is genieten van uw nieuwe wand. Met mooi vliesbehang geeft u uw ruimte in een handomdraai een totaal nieuwe look! Zoals u heeft kunnen lezen in deze blog, is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en duurt het helemaal niet zo lang. Succes!

coco behang

Producten die passen bij deze blog