CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
hout-behandelen-natuurlijk 05 mrt

Hout behandelen met een natuurlijke uitstraling

Terug naar overzicht

Veel mensen kiezen voor hout vanwege de natuurlijke uitstraling van het materiaal. De kleuren, de structuur en de uitstraling heeft iets authentieks en natuurlijks. Helaas wordt hout vaak snel minder mooi of minder 'goed'. Gelukkig zijn er speciale beitsen en oliën die uw hout beschermen tegen veroudering. Het nadeel is alleen, dat dit vaak ten koste kan gaan van de natuurlijke uitstraling van het hout. Kan het hout niet behandeld worden op een manier, dat het er nog steeds super natuurlijk uit ziet? Tuurlijk kan dat wel! In onze webshop vindt u meerdere beitsen en oliën die er super natuurlijk uit zien. 

Hout oliën 

Het meest natuurlijke effect krijgt u waarschijnlijk door een goede olie te gebruiken. Voor zachthout kiest u een zachthout olie en voor hardhout een hardhoutolie. Olie ziet er erg natuurlijk uit omdat het in het hout trekt en voor bescherming zorgt van binnen uit. Er bestaan blanke kleurloze oliën, maar ook gekleurde varianten. Met een kleurloze olie behoudt u natuurlijk maximaal de natuurlijke look van het hout. Het nadeel is, dat een kleurloze olie of beits niet beschermt tegen verkleuring/vergrijzing. Daarom is het slimmer om een olie te kiezen in een houtkleur. Wanneer u bijvoorbeeld lariks hout wilt behandelen, gebruikt u een olie in de kleur lariks. Op deze manier ziet de uitstraling er maximaal natuurlijk uit, maar heeft u toch de maximale bescherming. 

Op het gebied van hardhout olie heeft u eigenlijk twee keuzes. De kleur naturel en de kleur bankirai. Bankirai wordt vaak gezien als de standaard hardhout kleur en bevat veel pigmenten die beschermen tegen verkleuring. Naturel heeft minder pigmenten en beschermt dan ook minder tegen de zon. Naturel wordt dan ook vooral gebruikt door mensen die hun terras juist graag mooi, egaal willen laten vergrijzen en tegelijk willen beschermen tegen veroudering door houtrot, schimmel en alg. Ook voorkomt een olie lelijke vlekken op het hout. 

To show how to create blog post

Hout beitsen buiten

Wanneer u een beits wilt die er natuurlijk uit ziet, gaat u voor een transparante beits. Ook deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. De meest natuurlijke uitstraling krijgt u door een kleur te gebruiken die dicht bij de kleur van uw hout ligt. Zo bestaat er beits in de kleur grenen, teak, noten en noem maar op! Ook bestaat er net als bij olie een kleurloze variant. Hier heeft u echter weer hetzelfde probleem: dit beschermt niet tegen vergrijzing. 

Een voordeel van een beits ten opzichte van een olie, is dat de bescherming sterker is en de frequentie van aanbrengen lager. Beits is dus eigenlijk de sterkere variant van olie. Nadeel: het ziet er vaak net iets minder natuurlijk uit. 

To show how to create blog post

Hout onbehandeld laten

Wanneer u er voor kiest om het hout helemaal niet te behandelen loopt u het risico dat het snel lelijk wordt. Hierdoor verliest het juist zijn vitale en natuurlijke uitstraling. Het hout wordt in de meeste gevallen erg grijs. Daarnaast ontstaan er groene en zwarte schimmels en krijgt u snel last van lelijke vlekken. Wij adviseren daarom altijd om te behandelen. Dit kan op allerlei verschillende manieren, maar beits en olie zijn met afstand het populairst. Hout dat behandeld is gaat simpel weg gewoon veel langer mee! 

Producten die passen bij deze blog