CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
hout-zwart-maken-olie 24 nov

Hout zwart maken met zwarte olie?

Terug naar overzicht

Voor het zwart maken van hout, wordt meestal gebruik gemaakt van zwarte beits. Met de juiste beits of olie beschermt u uw hout en kunt u het tegelijkertijd een mooi kleurtje geven. We gaan het in dit blog hebben over een zwarte olie. Zo bespreken we de voordelen en verschillen met zwarte beits. Daarnaast laten wij zien wat onze favoriete zwarte hout olie is en waarom. 

Waarom zwarte olie gebruiken? 

Wanneer u uw hout zwart wilt maken, kunt u dat op twee manieren doen. Dekkend of transparant. Wanneer iemand voor transparant kiest, kan olie een prachtige optie zijn. Bij een transparante behandeling zorgt u er voor dat de structuur en de 'tekening' van het hout mooi zichtbaar blijft. Dit geeft een heel mooi natuurlijke uitstraling. Er bestaan transparante beitsen, maar met een olie ziet het er nog natuurlijker uit. U ziet vrijwel geen laagje ontstaan waardoor het de natuurlijke uitstraling van uw hout weet te behouden. Het trekt er volledig in. Over het algemeen geldt dat beits net wat sterker is en langer mee gaat dan een olie, echter hoeft dat mij een olie van hoge kwaliteit niet altijd het geval te zijn. In sommige gevallen gaat de zwarte olie wel 6 tot 8 jaren mee voor dat er onderhoud nodig is!

Welke zwarte olie is het beste?

In de loop der jaren hebben wij verschillende oliën in ons assortiment gehad, zo ook in de kleur zwart. Maar toch staat er nog maar 1 artikel met kop en schouders boven de rest. Dat is de Woca exterior oil zwart. Deze olie is verkrijgbaar in blikken van 0,75 liter en 2,5 liter. Met 2,5 liter doet u gemiddeld 20 vierkante meter aan hout. De olie geeft een prachtige, matte uitstraling en ziet er extreem natuurlijk uit. Daarna gaat het jaren lang mee! Wel adviseren wij om de eerste keer minsten 2 laagjes aan te brengen voor de optimale kleurbehoud en het mooiste resultaat. De olie is echt diepzwart en uniek in uitstraling. Een ander voordeel is, dat het één van de weinige oliën is in de wereld die zowel geschikt is voor hardhout, als voor zachthout. U kunt het dus gebruiken op Lariks, Douglas, Grenen en Vuren, maar ook Bakirai, IPE of zelf thermohout. Dit maakt de Woca olie één van de populairste oliën op de markt, ook in de 15 andere mogelijke kleuren. 

Zwarte olie

Het gave is dus, zoals gezegd, dat de olie van Woca bij al uw klussen buiten gebruikt kan worden, zowel liggend als staand hout kan perfect behandeld worden met de Exterior oil. Hieronder een aantal unieke voorbeelden op een rijtje met foto. Van simpele overkapping in de tuin, tot schutting en van gigantisch kunstwerk in Melbourne, tot een hardhouten terras. Heeft u zelf foto's van het resultaat van uw klus met Exterior oil in het zwart? Stuur ze dan gerust op en dan delen wij hem graag op onze site! 

Houten overkapping afgewerkt met exterior oil black van Woca:

Één van onze klanten gebruikt de olie om een overkapping in de tuin een luxe uitstraling te geven. De achterwand is ook gekleurd met Exterior oil maar dan in de kleur Lariks. Het hout dat gebruikt is, is douglas zachthout. 

To show how to create blog post

Gigantisch kunstwerk in Melbourne, Australië

Geen klant van ons, maar wel van onze Australische con-collega's. Dit prijswinnende kunstwerk in het Centrum van wereldstad Melbourne is ook bewerkt met de Woca exterior oil. Op de foto's ziet u duidelijk de prachtige matte uitstraling. 

To show how to create blog post

Hardhouten terras zwart maken met olie

Ook is het mogelijk om uw hardhouten terras (of andere constructie) prachtig zwart te kleuren voor een lange tijd! Een voordeel bij een geolied terras, is ook dat de kans minder groot is dat het glad wordt. Dat is uiteraard wel zo prettig! Verder voorkomt de olie houtrot, schimmel en kromtrekkend hout op uw terras. 

To show how to create blog post

Producten die passen bij deze blog