CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
houten-meubels-binnen-behandelen 23 nov

Houten meubels voor binnen behandelen

Terug naar overzicht

Heeft u thuis houten meubels staan? Dan is het belangrijk om deze goed te onderhouden en dus te behandelen. Vooral wanneer het meubels zijn die intensief worden gebruikt, zoals kastjes, tafels en werkbladen. Zo voorkomt u lelijke vlekken en verkleuring. Daarnaast kunt u met de juiste behandeling ook nog eens uw hout decoreren, bijvoorbeeld door een donkerdere of juist lichtere kleur aan te brengen! Er zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden. U kunt natuurlijk een vernis gebruiken of een olie. Echter is er nog een ontzettend gemakkelijke optie. De Woca Diamond oil Active box. Dit is een setje met alle benodigdheden voor het behandelen van uw houten meubels. Verkrijgbaar in verschillende kleuren. In deze blog leest u precies hoe dit werkt. Makkelijker kan niet! 

Wat is de Diamond Oil Active Box?

Heel simpel, dit is een doosje met alles wat u nodig heeft voor het behandelen bijvoorbeeld een tafel, werkblad, kastje of zelfs trap van hout. In deze box zit alles wat u nodig heeft van A tot Z inclusief een uitgebreide handleiding met foto's. De box bevat de volgende artikelen:

  • Intensiefreiniger 
  • Diamond Oil Active in kleur naar keuze (voor ruim 6m2)
  • Witte Pad
  • Beige Pad
  • Katoenen doek

Meubels oliën 

Stap 1: Kleur kiezen en bestellen

Om te beginnen is het belangrijk om een kleur te kiezen. De Woca Diamond Oil is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze kleuren ziet u hier duidelijk op de afbeelding. Let wel op, de kleur kan licht afwijken van wat u ziet op de afbeelding, afhankelijk van de ondergrond en uw beeldscherm. Kies een kleur en bestel deze gelijk (het aller goedkoopste) op onze website. Voor 21:30 besteld op werkdagen? Dan heeft u het product morgen al in huis!

Stap 2: Het hout reinigen

Om te beginnen gaan we het hout schoonmaken met de intensiefreiniger. In de box vindt u hier een flesje van 250ML. Meng de helft van dit flesje met ongeveer 5 liter water. Neem het te behandelen oppervlakte hier vervolgens mee af. Doe dit met een uitgewrongen doek. Let goed op, dat u geen stukken overslaat. Dit is belangrijk voor een goed en mooi resultaat. Vervolgens laat u het geheel minstens vier uren drogen. 

Stap 3: Openstaande vezels wegwerken

Vervolgens kunt u beginnen met het wegwerken van de openstaande vezels. Dit doet u het gemakkelijkste met schuurpapier, het liefste korrel 120, of met de beige pad die is meegestuurd in dit pakket. 

Stap 4: Aanbrengen van de olie

Vervolgens maakt u de olie open. Roer het geheel goed door voordat u begint met aanbrengen! Doe dit ook tussen door tijdens het aanbrengen voor een goed resultaat. Giet een klein beetje van de olie op uw tafel of bijvoorbeeld kastje, trap, werkblad etc. Vervolgens verdeelt u de olie met uw beige pad tot er een egale dunne laag is aangebracht. Zodra dit het geval is, laat u het geheel 10 minuten drogen. Ziet u droogvallende plekken? Dan is het verstandig om deze bij te oliën. Wrijf vervolgens de olie met de beige pad zorgvuldig in het hout tot het geheel er gelijkmatig verzadigd uitziet. Tenslotte goed nadrogen met een katoenen doek. Het is belangrijk dat er geen olie op het oppervlakte blijft liggen. U kunt gemiddeld zo'n 6 m2 behandelen met dit blikje olie. 

Let op: gebruikt katoen kletsnat maken na gebruik om spontane verbranding te voorkomen. Bij weggooien altijd een luchtdichte zak gebruiken. 

Stap 5: Nabehandelen

Voor een extra egale, matzijden glans kunt na een uur drogen, het geheel opwrijven met de witte pad. Ook deze is meegeleverd. Dit zorgt, vinden wij, voor het mooiste resultaat! Na ongeveer 12 uren is de oppervlakte weer (licht) belastbaar. Let op: het is belangrijk dat het hout de eerste 5 dagen niet nat wordt. Daarna is het volledig belastbaar. 

Onderhoud

Wilt u uw houten meubel na behandeling onderhouden? Dat is natuurlijk ook belangrijk! Schoonmaken kunt u het beste doen met Woca - Natuurzeep. Dit reinigt het hout en versterkt de bescherming van de olie. Mocht na enkele jaren het geheel er minder mooi uit gaan zien, dan kan door een nieuw laagje het geheel weer opgelapt worden naar de oude staat. Wij adviseren dan wel om eerst weer intensiefreiniger te gebruiken. 

To show how to create blog post

Producten die passen bij deze blog