CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
houtopslag-maken-haardhout 11 okt

Houtopslag maken - Sla uw haardhout veilig op!

Terug naar overzicht

Niets is lekkerder dan verwarming door middel van een heerlijke open haard of vuurkorf. Het is hierbij wel van belang dat u uw haardhout op een goede manier opslaat. Gaat u uw houthok bijvoorbeeld buiten of binnen maken? Wij van Wovar geven u een aantal goede tips die essentieel zijn als het gaat om houtopslag.

Houtopslag buiten of binnen?

Wanneer een hoog gehalte aan vocht in de houtopslag kan komen kan er schimmelvorming ontstaan. Ook wordt de kwaliteit en brandbaarheid van het hout minder. Nu zou je denken dat binnen in een garage de ideale optie is om uw hout in op te slaan, omdat het hier goed geïsoleerd en droog is. De beste optie is echter om uw houtopslag buiten aan te leggen. Zodoende kan het waaien van de wind ervoor zorgen dat het hout droog blijft.

To show how to create blog post

Hout droog bewaren

Ik hoor u denken: maar buiten is het toch juist vochtig in verband met mogelijke regen, sneeuw en hagel? En daar heeft u helemaal gelijk in. Daarom is het belangrijk dat u uw houtopslag beschermt tegen deze elementen. Een overkapping over uw houtopslag en een afdekzeil over de stapel haardhout zorgen ervoor dat uw hout buiten bereik van regen, sneeuw en hagel blijft. Wovar biedt afdekzeilen in veel verschillende kleuren en maten van uitstekende kwaliteit. 

Geen contact met de grond

Het is belangrijk dat het haardhout in uw houthok geen contact met de grond maakt. Wanneer uw brandhout namelijk contact maakt met de grond is de kans groot dat er alsnog vocht in het hout trekt.

hout stapelen

Wij raden aan om uw brandhout niet dieper dan twee blokken te stapelen. U stapelt dus voornamelijk in de breedte. Dit heeft er mee te maken dat de wind zo gemakkelijk door uw houtstapel heen kan blazen. Zo blijft uw hout droog, langer houdbaar en zal het daardoor uitstekend branden.

Wovar heeft uitstekende opties als het gaat om houtopslag. Met het stevige stalen haardhout rek van Wovar kunt u gemakkelijk en op maat uw hout opslaan.

Producten die passen bij deze blog