CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
beits-waterafstotend 26 dec

Is beits waterafstotend?

Terug naar overzicht

Het antwoord is niet zo uitsluitend als u misschien hoopt. Het antwoord is namelijk: soms. Het verschilt per beits. Veel merken voeren enkel vochtregulerende beitsen en andere merken bieden ook waterdichte varianten aan. Wilt u graag weten of uw beits waterdicht is of vochtregulerend? Lees dan de verpakking of productinformatie op de website. 

Vochtregulerende beits

De meeste beitsen zijn vochtregulerend. Beits trekt in het hout en brengt in sommige gevallen ook nog een beschermlaagje aan. De beits blokkeert het water niet volledig, maar zorgt er enkel voor dat er niet te veel vocht in het hout trekt. Hout neemt van nature namelijk water op. Dit kan zorgen voor schimmel en houtrot. Gelukkig voorkomt een vochtregulerende beits dit probleem. 

Waterafstotend of waterdicht

Echter bestaan er ook waterafstotende varianten. Deze zorgen er maximaal voor dat er geen vocht voor problemen gaat zorgen in het hout. Het nadeel kan wel zijn, dat het hout dan ook niet meer kan zweten. Dit kan soms zorgen voor vlekken of blaasjes. Zeker bij geïmpregneerd hout is dit een risico. Om dit soort risico's te voorkomen kiezen veel fabrikanten er voor om voor vochtregulatie te gaan.

Producten die passen bij deze blog