CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Kopse sealer gebruiken, waarom? 21 okt

Kopse sealer gebruiken, waarom?

Terug naar overzicht

Wanneer u bouwt met planken of dunne balken is het belangrijk dat u ook de kopse kant goed beschermt tegen vocht en andere gevaren. Hiervoor bestaan speciale kopse sealers. De naam zegt het eigenlijk al, de kop wordt geseald, ofwel ingepakt. Met een kopse sealer voorkomt u dus dat vocht het hout betreed via de kopse en gezaagde kanten. Zo voorkomt u schimmel en rot.

Kopse sealers en beits

Het verschil tussen een kopse sealer en beits is over het algemeen niet groot. Het verschil is met name dat normale beits samengesteld is om grotere oppervlakten te bestrijken. Hierdoor is de samenstelling net even anders dan bij een kopse sealer. Zo hebben kopse sealers over het algemeen een kortere open tijd, droogt het sneller en is het dichter. Ook is een kopse sealer vaak sterker dan beits en beschermt het dus beter. Het is echter niet handig om deze kopse sealer op grote oppervlakten te gebruiken vanwege de kortere open tijd, snelle droging en hogere dichtheid. Gebruik bij voorkeur deze sealers dus alleen bij de kopse kanten en eventueel andere kleine oppervlakten. 

Randsealer

Naast kopse sealers, vindt u in ons assortiment ook randsealers. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, is dit meer bedoelt voor het behandelen van randen en dan met name plaatranden. Bij plaatmateriaal is dit namelijk de zwakste plek. De werking is verder vergelijkbaar met kopse sealers. Ook dit product bestelt u uiteraard gemakkelijk en snel in onze webshop!

Kopse sealers kopen

U kunt op onze website kopse sealers kopen. Kopse sealers van Wovar zijn van absolute top kwaliteit! Ook kunnen wij u voorzien van informatie die u nodig heeft bij het sealen van uw kopse kanten. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor alle andere soorten beits, olie, verf en teer voor tuinhout. Kijk gerust even rond in ons volledige assortiment!

Producten die passen bij deze blog