CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Lariks Douglas behandelen voor een langere levensduur 20 sep

Lariks Douglas behandelen voor een langere levensduur

Terug naar overzicht

Lariks douglas is een unieke houtsoort. Het hout is zeer populair in Nederland, maar is niet altijd het makkelijkste hout om te bewerken. Het is namelijk afkomstig van een bepaald type lariks, dat snel groeit en vrij zacht hout oplevert. Dit hout gaat onbewerkt ongeveer 10 tot 15 jaar mee. Echter is het mogelijk om de levensduur van dit hout minstens te verdubbelen. Dat kan door het te bewerken met beschermende beits of verf. Echter is het, zoals gezegd, niet makkelijk om dit te doen bij lariks douglas hout. Veel mensen kiezen er voor om gewone tuinverf of buitenbeits te gebruiken. Echter zijn deze niet altijd geschikt voor het zachte hout van de lariks douglas. 

Douglas beits

Gelukkig zijn er ook soorten beits die beter geschikt zijn voor lariks douglas. In onze webshop noemen we dit ook wel Douglas beits of Lariks beits Dit zijn meestal extra dekkende soorten beits die diep in het hout trekken en tegelijkertijd een beschermlaagje aanbrengen. Deze beschermlaag moet echter niet te dik zijn, zo behoudt het de mooie structuur van lariks douglas. Deze structuur geeft het hout een karakteristieke uitstraling is dus mooi om bewaart te blijven. De superdekkende beits van Wovar is een perfect beits voor deze houtsoort. Deze beits heeft namelijk geen onderlaag nodig en kan direct aangebracht. Ook droogt de beits in ongeveer 15 minuten en dit zorgt voor een snel resultaat.

De superdekkende beits is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met de zwarte beits als meest populaire variant. Zo kan de consument de ideale kleur geven aan het hout. Ook is er een volledig transparante versie verkrijgbaar. Deze is zeer populair omdat het de oude kleur bewaart. Tegelijkertijd voorkomt de beits verkleuring. Waar onbewerkt hout na verloop van tijd gaat verkleuren, doet het hout dat bewerkt is met deze beits dat niet. Na een aantal jaren zult u merken dat de beits afneemt. Het is dan van belang om een nieuwe laag aan te brengen om uw hout zo lang mogelijk intact te houden!

Beits voor Douglas

Er zijn natuurlijk ook talloze andere opties voor het behandelen van Lariks Douglas hout. Denk aan allerlei soorten zachthout olie, transparante beitsenschutting beits en noem maar op! Het voordeel is dat Lariks Douglas een vrij makkelijke houtsoort is, alle artikelen geschikt voor zachthout zijn automatisch ook geschikt voor deze twee houtsoorten. Ook handig: Wij verkopen ook kwasten en andere benodigdheden zodat u snel alles in huis kunt hebben. Vandaag besteld? Morgen in huis!

Beits bescherming

Wanneer u deze superdekkende tuinbeits heeft gebruikt, of een ander artikel uit ons assortiment, is uw hout voor jaren lang beschermt tegen de vele vijanden die het kent. Omdat deze beits dekkend is en impregnerend werkt, krijgen water, schimmels en algen niet de kans om het hout binnen te dringen en te zorgen voor rot, barsten en scheuren. Ook bevat de beits speciale stoffen die Uv-stralingen tegen houden. Dit voorkomt dat het hout gaat verkleuren. Zorg bij het aanbrengen van beits er altijd voor dat het hout goed droog is, niet vies is en schuur vlekken er goed af. Nadat u uw lariks douglas heeft bewerkt met beits, kunnen al bestaande vlekken namelijk niet meer verwijderd worden. 

Producten die passen bij deze blog