CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Lariks Douglas behandelen 10 nov

Lariks Douglas behandelen

Terug naar overzicht

Lariks Douglas hout

Lariks Douglas is één van de meest populaire houtsoorten in Nederland. Het hout komt uit Europa en wordt veel gebruikt voor het maken van overkappingen en andere instructies. Lariks Douglas is over het algemeen goed betaalbaar en om deze reden een populaire keuze. Helaas is het ook niet de meest duurzame keuze. Lariks Douglas kan namelijk snel achteruit gaan. Zeker wanneer het hout onbehandeld blijft. Het hout heeft relatief veel de neiging om te krimpen en te groeien ten gevolge van de temperatuur buiten. Wanneer het hout onbehandeld blijft zal het binnen enkele jaren vergrijzen tot een egaal grijze kleur. Wij leggen u uit hoe u deze vergrijzing kunt tegen gaan en hoe u het hout kunt beschermen tegen zonlicht, regen, wind en andere vijanden!

Hout monteren

Dit begint eigenlijk al bij het ontwerpen en bouwen van uw houten constructies. Wij adviseren namelijk om uw Lariks Douglas hout niet in de grond te monteren. Een betere optie is het gebruik van betonpoeren. Plaatst u het hout toch in of aan de grond, dan krijgt u al snel dat het hout kapot gaat en lelijk wordt. Zoals gezegd is het hout wel mooi en betaalbaar, maar niet de meest duurzame in zijn soort.

Hout schoonmaken

Toch kan u het hout gemakkelijk stukken duurzamer maken dan het nu is. Dit kan door het te behandelen met beits, olie of verf. Maar voor u hier aan begint, is het zaak om het hout schoon te maken. Nadat u het hout grondig schoon heeft gemaakt kunt u eventueel hardnekkige vlekken licht opschuren. Vooral groene aanslag en algen moeten goed verwijderd worden. Pas wanneer het hout schoon is hechten de verschillende beitsen en verven goed op het hout. Doe dit dus altijd! Wanneer het hout al eerder behandeld is, dienen resten van de oude laag verwijderd te worden met een stevige borstel of schuurpapier. Is het hout al vergrijst? Gebruik dan een ontgrijzer om de oude kleur terug te krijgen! Op deze website kunt u tegen een scherpe prijs deze ontgrijzers kopen. Na het gebruiken van de ontgrijzer behandelt u het hout met een beits of olie.

Hoe hout behandelen?

Vervolgens is het moment daar: Hoe gaat u het hout behandelen? Dat doet u met verf, beits of olie. Onze mening is echter dat verven geen goede optie is voor Lariks Douglas hout. Het verf heeft namelijk snel de neiging om te gaan bladeren en zorgt voor een slechte ventilatie. Lariks Douglas hout is beter te bewerken met olie of beits. Bovendien bestaan er goede dekkende beitsen zodat u alsnog uw hout in een prachtige kleur kunt bewerken!

Hout oliën

Ten eerste kunt u er voor kiezen om olie te gebruiken. Er zijn verschillende olie soorten die u kunt kiezen. Er zijn transparante oliën met een kleur en kleurloze varianten. Echter geldt wel, dat de olie pas goed werkt als er pigmenten in zitten. Deze pigmenten zorgen er namelijk voor dat Uv-stralingen minder schade doen op het hout. Hierdoor wordt vergrijzing tegen gegaan. Ook vindt u bij Wovar speciale Douglas olie die goed is voor dit hout. Deze Douglas olie beschermt het hout en zorgt er voor dat een mooie originele kleur behouden blijft. Olie is minder sterk dan beits. Het voordeel van olie is echter wel dat de originele kleur en structuur maximaal behouden blijft. U ziet als het ware bijna niet dat er olie op het hout zit. 

Hout beitsen

Ook kunt u er voor kiezen om beits te gebruiken. Beits is de sterkere variant van de olie. Het trekt diep in het hout en zorgt voor een dun laagje op het hout. Een goede beits beschermt uw hout tegen alle weersomstandigheden. Door vocht tegen te gaan beschermt het uw hout tegen rot, schimmel en algen. Ook beschermt het uw hout tegen zonlicht. Er bestaan beitsen die transparant zijn met een kleur, volledig transparant en kleurloos en dekkende beitsen. Dekkende beitsen lijken op het oog op verf maar behouden in de meeste gevallen nog de structuur van het hout. Met een goede beits beschermt u uw hout zo goed, dat de levensduur met vele jaren verlengt kan worden! Dit is zeker interessant bij het bouwen van bijvoorbeeld een overkapping, maar ook een schutting of ander bouwsel gaat zo veel langer mee! Op onze site vindt u beitsen voor Lariks en Douglas speciale douglas beits en lariks beits.

Producten die passen bij deze blog