CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
magnetisch-verf-en-schoolbordverf-combineren 24 feb

Magnetisch verf en schoolbordverf combineren!

Terug naar overzicht

De producten van Magpaint geven de mogelijkheid om eindeloos creatief te werk te gaan. Wij zijn vooral enthousiast over één bepaalde combinatie. Namelijk; schoolbordverf met magnetisch verf. In deze blog beschrijven we de mogelijkheden, hoe u te werk gaat en wat het resultaat zal zijn. Om uit te leggen hoe deze combinatie werkt, leggen wij uiteraard eerst uit wat de producten individueel zijn. 

Wat is magnetisch verf?

Magneetverf van is eigenlijk niet wat de meeste mensen denken. De verf werkt niet als een magneet, waardoor ijzer er op blijft plakken. Het zorgt er echter voor dat u er magneetjes op kunt plakken. Hierdoor verandert u uw kast, muur, deur of ander oppervlakte in een magnetisch oppervlakte net als bijvoorbeeld een koelkast deur. Hierdoor kunt u papiertjes ophangen, leuke magneten plaatsen en meer. Dit is vooral populair in keukens, woonkamers, kinderkamers en kantoren. Het mooie aan magneetverf van Magpaint is, dat het overschilderbaar is in elke dekkende kleur. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en is het zelf mogelijk om er met schoolbordverf overheen te gaan!

Wat is schoolbordverf?

Schoolbordverf, of schoolbordenverf wordt onder vele namen verkocht. Denk aan krijtbordverf, krijtverf, enzovoort. Het idee is dat de verf na het aanbrengen als een schoolbord gebruikt kan worden door te krijten. Vervolgens is het krijt weer makkelijk te verwijderen met een doekje of een stoffer. Hierdoor kunt u uw creativiteit helemaal kwijt! Zeker wanneer u het ook nog eens combineert met magneetverf. Dat zorgt er voor dat u een écht schoolbord idee krijgt, want deze waren vroeger natuurlijk ook magnetisch! Schoolbordverf is bij ons verkrijgbaar in de kleuren groen, zwart en eucalyptus blauw. 

Magneetverf en schoolbordverf combineren

Het idee is dus eigenlijk heel simpel. U begint eerst met het aanbrengen van magneetverf op de ondergrond en daarna werkt u het af met de schoolbordverf. Ideaal voor bijvoorbeeld een kinderkamer, in de keuken of op kantoor! Zo kunt u het plaatsen van papieren, foto's, aantekeningen en schrift en tekening met krijgt combineren. Dit kan bijvoorbeeld heel gaaf zijn op een keukenkastje, een muur, maar bijvoorbeeld ook een deur. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos! Ook op het werk kan dit natuurlijk enorm handig zijn voor brainstorm sessies, planningen en meer! Daarnaast ziet het er ook nog eens heel gaaf uit, iets wat niet veel mensen in huis of op kantoor hebben. Laat uw creativiteit dus de vrije loop! 

magneetverf

Magneetverf aanbrengen

Om uit te leggen hoe dit werkt, maken wij voor u een stappenplan. Door deze stappen te doorlopen kunt u gemakkelijk het beoogde resultaat behalen. Kan niet makkelijker! 

 1. Open het blik magneetverf en roer deze stevig door zodat alle inhoudelijke stoffen goed zijn gemengd, schudden kan natuurlijk ook.
 2. Breng de magneetverf aan op uw muur, deur of bijvoorbeeld kast met een professionele kwast. Hoe gladder u het aanbrengt, des te beter het resultaat.
 3. Laat 4 uur drogen en breng daarna laag 2 aan.
 4. Laat het geheel 24 uur lang drogen voor dat u het oververft met een andere verf. 

Schoolbordverf aanbrengen

Wanneer u de magneet verf volledig heeft laten uitharden, kunt u door gaan naar fase 2. Dit is het aanbrengen van de schoolbordverf

 1. Maak de ondergrond schoon met een droge doek
 2. Roer de verf grondig door
 3. Breng de verf kruislings aan met een roller voor acrylverf
 4. Breng 2 tot 3 lagen aan met droging tussentijds
 5. Bij onbehandeld hout, ijzer, metaal, kunststof e.d. is het verstandig om eerst een grondverf te gebruiken
 6. Laat het geheel 3 dagen drogen
 7. Geniet van uw schoolbord!

Zo brengt u met gemak beide verven samen tot een geweldig resultaat. Heeft u vragen over de producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wat beantwoorden deze graag. Mocht u nou foto's hebben van het eindresultaat, dan ontvangen en delen wij deze graag!

Producten die passen bij deze blog