CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Krijtbord maken met schoolbordverf 27 sep

Met schoolbordverf zelf een krijtbord maken

Terug naar overzicht

Onlangs maakten wij zelf een krijtbord met schoolbordverf. In deze blog gaan wij beschrijven hoe u dit ook zelf kunt doen. Het is een leuke, makkelijke klus met prachtig resultaat! Wij leggen u stap voor stap uit hoe ook u zelf een krijtbord kunt maken met simpele materialen. Zeg nou zelf? Het resultaat ziet er toch top uit?

Schoolbordverf benodigdheden

Om te beginnen is het goed om te weten wat u allemaal nodig heeft. Hieronder staan de benodigdheden opgesteld. 

 • Multiplex plaat (wij gebruiken 12 mm dikte)
 • Cirkelzaag, tafelzaag of decoupeerzaag
 • Potlood
 • Schoolbordverf
 • Kwast of roller
 • Profiel/afdekprofiel naar keuze (als sierlijst)
 • Houtlijm
 • Wasknijpers of klemmen
 • krijt

Schoolbordverf aanbrengen

Om een zo duidelijk mogelijke beschrijving te geven. Leggen wij het hele proces uit in stappen. Zo kunt u deze tekst als handleiding gebruiken.

Multiplex zagen

1. Multiplex op maat zagen

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om te bedenken hoe groot uw krijtbord moet worden. Houdt rekening met waar u uw schoolbord wilt plaatsen en hoe groot de tekst moet kunnen zijn om er op te schrijven wat u wilt. Teken vervolgens met een potlood het krijtbord af op uw multiplex plaat. Zaag dit zo recht mogelijk uit met bijvoorbeeld een decoupeerzaag, tafelzaag of cirkelzaag. Wanneer uw bord op de juiste manier is uitgezaagd kunt u overgaan op stap 2: Schoolbordenverf (of schoolbordverf) aanbrengen! 

2. Schoolbordverf aanbrengen

Vervolgens is het tijd voor stap 2: Het aanbrengen van de verf. Dit kan ontzettend gemakkelijk met een kwast of een goede roller. Wij gebruiken Avis Aqua schoolbordverf zwart. Wilt u liever bijvoorbeeld een blauw of groen bord? Dat kan ook. U vindt op onze website verschillende soorten schoolbordverf. 

Verf aanbrengen

Breng de verf in 2 royale lagen aan. Tussen de lagen door is het belangrijk dat u het geheel goed laat drogen tot het weer overschilderbaar is. Lees op de verpakking van uw schoolbordenverf hoe lang het duurt tot uw verf overschilderbaar is. Na 2 lagen en volledige droging kunt u door gaan met de volgende stappen. Grondverf is niet nodig!

3. De sierlijst maken

Voor de randen gaan we zelf een sierlijst maken. Dit kan met een profiel uit de bouwmarkt naar keuze. Zaag de randen op maat. Het is belangrijk dat u netjes in verstek zaagt (hoek van 45 graden) zodat de randen goed op elkaar aansluiten. Het bevestigen van de randen doen we met houtlijm. Breng de houtlijm aan, plaats de profielen. Het is nu belangrijk dat u het geheel op zijn plek houdt. Normaal wordt dit gedaan met zware klemmen, maar goede wasknijpers volstaan hierbij prima. Dat is dan ook hoe wij het hebben gedaan. Laat de lijm goed drogen tot dat de profielen stevig zijn geplaatst. Vervolgens is uw schoolbord al klaar! 

Sierlijst maken

Zo heeft u in drie eenvoudige stappen een krijtbord gemaakt. Dan rest er nog maar 1 taak en dat is schrijven, tekenen en kleuren met krijt! Hier laten wij natuurlijk de creativiteit aan jullie over. Heeft u een mooi resultaat behaald? Laat het ons weten en stuur een foto, dan zullen wij deze delen of toevoegen aan deze blog! 

Klapschraag met schoolbordverf

Wat ook nog mogelijk is, is het gebruiken van een klapschraag. Zo kunt u gemakkelijk zelf een winkelbord maken voor op de stoep! Zo'n stoepbord behoeft natuurlijk wel 2 borden, aan beide kant één. Dit type borden zijn natuurlijk erg populair in de Horeca en bij winkels, maar kunnen ook super leuk zijn voor thuis! Opties genoeg dus. 

klapschraag