CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
palen-in-de-grond-behandelen 07 jan

Palen in de grond behandelen - tuinpalen beschermen

Terug naar overzicht

Bij het plaatsen van hout direct in de grond ontstaat er vaak een probleem. Vanuit de grond trekt er namelijk vocht in de paal of plank. Dit vocht zorgt vervolgens voor problemen. De twee grootste problemen zijn houtrot en schimmel. Met name houtrot kan er voor zorgen dat de plank kapot gaat. Na verloop van tijd wordt het hout dan steeds zwakker tot dat deze simpelweg geen gewicht meer kan dragen en vervangen moet worden. Dit is natuurlijk ontzettend zonde. Het kost extra werk, tijd, en vooral ook geld. Om dit geld te besparen kunt u beter een oplossing vinden om houtrot tegen te gaan. Gelukkig zijn deze er, wij leggen het uit.

Paal boven de grond monteren

Ten eerste is het mogelijk om bij uw houten constructie rekening te houden met direct contact met de grond. Waar mogelijk is het simpelweg handig om contact te vermijden. Dit kan bijvoorbeeld met rubberen tegels. Wat meestal gedaan wordt, is het gebruiken van betonpoeren. Hier kunnen de palen dan opgeschroefd worden. Met deze methode plaatst u de paal zo'n 5 centimeter boven de grond. Hier zijn verschillende methoden voor. Denk aan betonpoeren of schroeffunderingen. Deze en andere opties vindt u in ons assortiment bij elkaar onder het kopje Paalhouders en Poeren.

To show how to create blog post

Behandelen

U kunt er ook voor kiezen om de palen te behandelen. Hier kunt u een goede beits met kopse sealer gebruiken. Dit zorgt er voor dat er een beschermlaag op het hout zit. Deze laag houdt vocht tegen en geen vocht betekent geen houtrot. Voor de sterkste bescherming gebruikt u echter teer. Er bestaan speciale teerverven die het hout zeer goed beschermen onder de grond.

U brengt de teer dan aan tot ongeveer 5 centimeter boven de grond. Het is überhaupt verstandig om uw hout te behandelen, ook boven de grond! Een goede beits of olie beschermt het hout namelijk tegen regen en zonlicht. Hierdoor verlengt u de levensduur van het hout soms wel met vele jaren. Beitsen kost natuurlijk even wat geld en energie, maar dat is het op lange termijn zeker waard!

Naast teer kunt u ook vloeibaar rubber gebruiken, dit is nog beter waterdicht en ook te gebruiken voor allerlei andere doeleinden zoals het waterdicht maken van uw goot, afdichten van randen enzovoorts. Sinds kort verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals zwart, grijs en wit!

To show how to create blog post

Palen in de grond behandelen video

Om het zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken, hebben wij een handige video voor u gemaakt. In deze video laten wij zien hoe we douglas palen behandelen en vervolgens plaatsen in de grond. Wij gebruiken hiervoor zowel het vloeibare rubber op een paal, als de zwarte teer op de andere paal. Hierin geven handige tips en ziet u wat extra details over de producten. Zo heeft u beter een beeld van de producten en de voor- en nadelen.

Boven de grond behandelen

Daarnaast adviseren wij altijd om de palen ook boven de grond te behandelen. Dit doet u bijvoorbeeld met een goede olie of beits. Wilt u de palen in een bepaalde kleur behandelen? Dan kunt u kiezen voor een gekleurde olie of beits. Er bestaat transparante beits in allerlei kleuren, kleurloze beitsen en dekkende beitsen. Populaire kleuren zijn dan vaak antraciet en zwarte beits.

Producten die passen bij deze blog