CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Besteld voor 20:00, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
poortslot-monteren-schuttingdeur 05 okt

Wovar Poortslot monteren in schuttingdeur

Terug naar overzicht

De Wovar poortsloten zijn in kwaliteit en uiterlijk ongeëvenaard en uniek in de markt! Bij ons heeft u een ruime keuze aan diverse modellen waaronder een poortslot met rond rozet in de moderne RVS kleur én een moderne zwarte deurklink op schild. Poortsloten zijn een perfecte manier om uw schuttingdeur af te sluiten. Door te kiezen voor een Wovar poortslot bent u verzekerd van een deugdelijk en modern ogend poortslot. Al onze poortsloten worden voorzien van een hoogwaardige RVS behuizing én zeer betrouwbaar cilinderslot inclusief 3 sleutels. Doordat de deurklinken voorzien zijn van een veer-systeem springt deze altijd weer terug in de originele positie. De deurklinken zelf zijn modern afgewerkt en passen door de RVS óf zwarte kleur perfect in het hedendaagse tuinontwerp. 

Doordat het poortslot is gemaakt van hoogwaardig roestvast staal, zal deze niet oxideren en bent u gegarandeerd van een lange levensduur. Uiteraard leveren wij alle benodigde bevestigingsmaterialen gratis mee én ontvangt u een RVS sluitplaat voor op het kozijn. In onderstaand stappenplan leggen wij u feilloos uit hoe u te werk gaat met het monteren van uw poortslot. Voor degene die graag beeldmateriaal wil bekijken, verwijzen wij naar de instructievideo onderaan deze pagina.

Tuindeur slot inclusief cilinderslot

Om de montage van de poortsloten goed te kunnen uitvoeren raden wij u aan om minimaal de volgende gereedschappen klaar te hebben liggen voordat u aan de slag gaat:

 • Rolmaat of duimstok
 • Potlood 
 • Boormachine + Bit PH2 
 • Schroevendraaier PH2 
 • Vlinderboor 20 mm 
 • Vlinderboor 12 mm 
 • Houtbeitel en hamer

Mist u nog één of meerdere van deze gereedschappen? Bekijk dan onze uitgebreide selectie gereedschap.

To show how to create blog post

Inbouw poortslot monteren

Het monteren van dit inbouw cilinderslot is een eenvoudige klus. Toch vergt het door de vele handelingen wel wat tijd. Onderstaand stappenplan kan worden gehanteerd om dit inbouwslot te monteren.

Stap 1: Controleer voorafgaand of het slotgat in uw deur minimaal de benodigde 170 mm hoog is en zo'n 80 mm diep, de beschikbare ruimte kan per schuttingdeur verschillen. Heeft u nog geen slotkast in uw deur, maak deze dan van houten planken en houdt ruimte voor het insteekslot.
Stap 2: Houd het poortslot aan de buitenzijde tegen de deur aan en zorg dat deze op dezelfde hoogte zit als de slotkast in de deur. Hiervoor kunt u ook de handige bijgeleverde boormal gebruiken.
Stap 3: Teken met een potlood de gaten in het slot af. Deze gaten zijn voor de deurkruk en het cilinderslot.
Stap 4: Met een speedboor van 12 mm boort u het gat voor de krukstift uit. Probeer hierbij zo recht mogelijk volledig door de deur te gaan zodat aan beide kanten een gat ontstaat.
Stap 5: Vervolgens pakt u een 20 mm speedboor voor het brede gedeelte van het profielcilinder en een 12 mm vlinderboor voor het gat recht hieronder. Zo heeft u een gat gemaakt waar het cilinderslot perfect doorheen past. Probeer hier ook weer zo recht mogelijk te boren zodat de gaten aan de binnen- en buitenkant van de deur goed in één lijn zitten. Een andere handige tip is om beide kanten van de deur af te tekenen en te doorboren.
Stap 6: U plaatst nu het inbouwslot in de slotkast. Bij deze stap kunt u ook perfect controleren of de gaten op de juiste plek zitten. Waar nodig boort u de gaten nog iets ruimer uit. Zet het cilinderslot vast met meegeleverde schroeven óf bij gebruik van een ijzeren deurframe met slotkast met onze zelftappers.
Stap 7: Nu het poortslot gemonteerd is steekt u de krukstift door het insteekslot, hierna kunt u de schilden of rozetten gaan plaatsen. Met meegeleverde inbussleutel zet u de deurkrukken vast aan de krukstift welke door het poortslot heen zit. De schilden bevestigt u weer met de meegeleverde schroeven of patentbouten aan uw houten deur.
Stap 8: Plaats het cilinderslot in het poortslot, dit doet u door eerst de sleutel in het slot te steken en deze een klein beetje rond te draaien zodat de zwarte "meenemer" goed verdekt in het cilinder zit en niet meer uitsteekt. Steek nu het cilinderslot in het poortslot en draai de sleutel om totdat de nachtschoot uit het slot komt. Nu weet u zeker dat het cilinder exact in het midden van het slot zit. Nu zet u met meegeleverde kruiskop-schroef het profielcilinder vanaf de voorkant vast in het slot. 

Uw Wovar tuinslot is nu klaar voor gebruik, u kunt indien gewenst in het kozijn nog het sluitplaatje monteren. Ook hiervoor zijn schroeven inbegrepen in deze complete set. Het slot beschikt standaard over een 40 - 40 mm cilinder. Daarmee is dit slot geschikt voor tuindeuren van 50 tot 60 mm dik als u gebruik maakt van de schroeven. De deurklink steekt circa 65 mm uit. Maakt u gebruik van de patentbouten dan is de maximale dikte van de deur 50 mm. Het is mogelijk om dit slot voor dunnere deuren te gebruiken. Zorg er dan wel voor dat u een kleiner cilinder bij bestelt, kijk daarvoor in ons assortiment cilindersloten.

Video: Wovar poortslot monteren in schuttingdeur

Maten van het RVS Inbouw Poortslot

Wilt u op voorhand graag opmeten of uw schuttingdeur geschikt is voor dergelijke poortsloten óf wilt u alvast een slotkast maken in uw houten poortdeur? Neem dan alle afmetingen van de inbouw poortsloten goed door.

 • Doornmaat = 45 mm 
 • PC-maat = 72 mm
 • Kasthoogte = 165 mm
 • Kastdiepte = 75 mm
 • Slotkastdikte = 15 mm
 • Voorplaat lengte = 235 mm
 • Voorplaat breedte = 22 mm

Inbouw cilinderslot bestellen

Bestel bij Wovar uw inbouwslot voor tuindeuren voor de laagste prijs. Naast dit rechte model levert Wovar ook ovale inbouw cilindersloten of sloten met rond rozet. Hoveniers, bouw- en klusbedrijven profiteren van extra voordeel met een zakelijk account. Denk hierbij aan een handig orderoverzicht en een vaste zakelijke korting.

Is deze set voor poortdeuren toch niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ons assortiment poortsloten en onze uitgebreide selectie ijzeren deurframe.

Producten die passen bij deze blog