CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Radiatorfolie plaatsen - Behoud de warmte in uw woning! 04 dec

Radiatorfolie plaatsen - Behoud de warmte in uw woning!

Terug naar overzicht

In dit blog vertellen we u over de voordelen van het radiatorfolie en hoe u het folie het best kunt plaatsen. Radiatorfolie is isolatiemateriaal en een goedkope oplossing om energie mee te besparen. Het folie bestaat uit PE-schuim met een aluminium materiaal aan 1 zijde. Deze isolerende laag zorgt ervoor dat warmte naar binnen wordt gereflecteerd en niet via de gevel verdwijnt. 

Hoe werkt radiatorfolie

Het isolatiemateriaal brengt vele voordelen met zich mee zonder extra benodigd onderhoud. Zo houdt het de ruimte langer op de gewenste temperatuur, dit komt door de reflecterende laag dat ervoor zorgt dat warmte beter circuleert. Doordat uw woning of kantoor langer warmte vasthoudt vermindert u het energieverbruik, het folie zorgt er namelijk voor dat de warmteafgifte naar de muur tot maar liefst 80% vermindert. Zo kunt u de verwarming lager zetten wanneer u niet thuis bent zonder dat er warmte verloren gaat.

Radiatorfolie aanbrengen

Aan de hand van ons overzichtelijke stappenplan plaatst u eenvoudig zelf het radiatorfolie. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn er enkele foto's toegevoegd zodat er niets meer mis kan gaan:

Stap 1: Meet de radiator met een meetlint op, zowel in de lengte als de breedte. Op deze manier weet u welk formaat het folie moet zijn.

To show how to create blog post

Stap 2: Snij het folie met een afbreekmesje naar het juiste formaat. U kunt ook een schaar gebruiken voor het inkorten, gebruik eventueel een liniaal om er zeker van te zijn dat u het folie niet scheef knipt.

To show how to create blog post

Stap 3: Plaats de magneten of het dubbelzijdige tape. De magneten plaatst u eenvoudig op de radiator, zorg ervoor dat u minimaal 4 magneten gebruikt. Bevestigt u het folie op een bredere verwarming? Plaats dan extra magneten. Bij het dubbelzijdige tape plaatst u enkele banen op het folie. Verwijder de beschermlaag van het tape zodat het op de muur achter de radiator geplaatst kan worden. 

To show how to create blog post

Stap 4: Bij gebruik van de magneten schuift u het folie omlaag achter de radiator, als volgt plaatst u de magneten in de hoeken op het folie. Gebruik hierbij in ieder geval 4 magneten, afhankelijk van hoe breed de radiator is. Plaats het folie bij gebruik van het dubbelzijdige tape aan de muur. Denk er in beide gevallen om dat de reflecterende laag richting de radiator hangt.

To show how to create blog post

Stap 5: Het folie hangt en zal stevig blijven zitten zonder dat u het zal zien zitten. Om het schoon te houden achter de radiator kunt u door middel van de magneten het folie eenvoudig verwijderen en terugplaatsen. 

To show how to create blog post

Isolatiemateriaal kopen

Wovar beschikt over alle benodigde materialen om uw woning zo goed mogelijk te isoleren. Neem eens een kijkje in het assortiment isolatiemateriaal, hier vindt u onder anderen de juiste magneetjes en de tochtstrips. Toch liever plaatsen met ons dubbelzijdige tape? In de webshop vindt u de verschillende varianten. Wij leveren in heel Nederland en België vrijwel altijd de volgende dag, wacht dus niet langer en bestel nu! 

Producten die passen bij deze blog