CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Schimmel voorkomen op hout 20 okt

Schimmel voorkomen op hout

Terug naar overzicht

Schimmel op hout buiten

Schimmels hebben net als dieren en planten hun eigen 'rijk'. Dat is niet voor niks, schimmels zijn namelijk ongelofelijk belangrijk voor het wereldwijde ecosysteem. Toch zijn schimmels niet altijd even nuttig voor u. Zeker niet wanneer u hout in uw tuin heeft. Wanneer schimmel gaat leven van uw hout, kan dit namelijk voor grote problemen zorgen. Schimmel veroorzaakt rot. Hierdoor verliest uw hout gewicht en kracht, gaat het barsten en scheuren en wordt het simpelweg lelijk. Maar waarom hecht het schimmel zich nou aan uw hout? Schimmel is dol op twee factoren: Warmte en vocht. Hout houdt ontzettend veel vocht vast en de verschillende bouwstenen in het hout gelden als perfect voeding voor schimmels. Ook qua temperatuur is hout vaak een goede plek voor schimmels, het houdt namelijk veel warmte vast. Hout kan dus de perfecte omgeving zijn voor schimmels om te groeien. 

Hout schimmel bestrijden

Wanneer u last heeft van schimmel kunt u deze op verschillende manieren bestrijden. U kunt met speciale sprays en schoonmaakmiddelen de schimmel gemakkelijk bestrijden. Echter is dit een oplossing op korte termijn, de kans is groot dat de schimmel snel weer terug komt. Een betere oplossing is het bestrijden van het vocht. Door te voorkomen dat het hout nat wordt, zet u schimmel snel buitenspel. Dit is echter niet altijd even makkelijk bij hout in de tuin, dat wordt nou eenmaal blootgesteld aan regen. Toch is ook hier een goede oplossing voor.

U kunt uw hout namelijk bewerken. Hiervoor zijn verschillende opties. Hardhout is bijvoorbeeld goed te bewerken met speciale hardhout olie. Andere producten zijn tuinbeits, dekkende verven en teer. Deze producten zorgen namelijk, allemaal op hun eigen manier, dat water niet in het hout kan trekken of in ieder geval wordt gereguleerd. Tegelijkertijd kunt u uw hout ook nog decoreren met deze producten door een bepaalde kleur aan te brengen. Wilt u juist de kleur en structuur van uw hout behouden? Dan zijn er ook veel transparante opties en niet-filmvormende producten. Op onze website vindt u een uitgebreid aanbod van onderhoudsmiddelen van absolute topkwaliteit! Ook zijn wij altijd bereid om uw vragen te beantwoorden!

Producten die passen bij deze blog