CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
20 okt

Steigerhout behandelen voor een maximale levensduur

Terug naar overzicht

Wanneer u steigerhout wilt behandelen is het eerst handig om te weten wat steigerhout nou eigenlijk is. Steigerhout is namelijk geen echte houtsoort. Het is een term voor hout met een verweerde look. Deze term wordt gebruikt omdat het gebaseerd is op planken die veel gebruikt werden in de steigerbouw. Het meeste steigerhout wat u tegenwoordig ziet, is vuren hout uit Midden-Europa. Dit hout is vervolgens bewerkt om een verweerde look te creëren die populair is bij de consument. 

Steigerhoutbeits

Omdat vuren hout over het algemeen erg kwetsbaar is, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Vuren hout heeft over het algemeen een levensduur van 7 tot 10 jaar. Dit kunt u echter flink verlengen door de juiste beits te gebruiken. U kunt er voor kiezen om een kleurloze beits van Wovar te gebruiken. Deze trekt in het hout en behoudt de kleur en structuur van uw steigerhouten meubels. Een andere optie is om een echte steigerhout beits te gebruiken. Dit is bij ons een Grey-wash of een White-wash.  Door uw steigerhout te beitsen met kleurloze beits of grey wash beschermt u uw hout tegen vocht, zon, schimmel, algen en andere gevaren die op de loer liggen voor uw hout. U kunt hier de levensduur van uw hout met jaren door verlengen. Dit bespaart u veel geld!

Steigerhout onderhouden

Wanneer u meubelbeits heeft gebruikt is het verstandig om dit proces eens per jaar te herhalen. Verder is het verstandig om met pootjes uw steigerhout altijd een aantal centimeters van de grond te houden. Tot slot adviseren wij om uw steigerhout meubelen tijdens de winter binnen te halen of in elk geval goed droog te zetten om te voorkomen dat het hout beschadigd raakt door vocht in combinatie met kou. Vervolgens kunt u in de lente een nieuwe laag beits aanbrengen en het hele seizoen genieten van prachtige steigerhouten meubels.

Producten die passen bij deze blog