CURRENT LOCALE nl-nl

 • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 59 euro
08 jul

Stormschade

Terug naar overzicht

Heeft u stormschade aan uw huis, overkapping, poort of schutting? Dan heeft Wovar een selectie van producten die u kunnen helpen bij het repareren van stormschade en het voorkomen van schade in de toekomst.

Maak bijvoorbeeld gebruik van onze hoekverbinders voor het repareren van uw schutting, paalhouders en betonpoeren voor het stevig verankeren van uw houten palen en stormankers waarmee u uw huis of overkapping extra sterk maakt.

Schutting plaatsen

Wanneer u een schutting plaatst, is het belangrijk om de palen stevig in de grond te verankeren. Dit doet u bijvoorbeeld met een paalhouder met punt. Deze steekt u diep in de grond waardoor de paal goed vast staat. Tevens kunt u ervoor kiezen om de paal rechtstreeks in de grond te plaatsen met paalvast voor palen of snelbeton.

Paalvast voor palen is vergelijkbaar met snelbeton, maar is veel compacter in gebruik. Deze substantie van slechts 400 gram zet zich namelijk razendsnel uit tot een hoeveelheid gelijk aan 10 kg snelbeton. Snelbeton is echter veel zwaarder en sterker, dus wij raden aan om toch voor snelbeton te kiezen. Of maak voor maximale stevigheid gebruik van betonnen palen in combinatie met onze bevestigingsset voor betonpalen.

Stormschade aan erfafscheiding

Normaliter bent u met uw inboedelverzekering verzekerd voor stormschade aan uw schutting of hekwerk. Dit is echter niet het geval wanneer deze als erfafscheiding functioneert. U bent in dit geval samen met uw buren verantwoordelijk voor uw schutting of hekwerk. U krijgt dan ook slechts 50% van de schade uitgekeerd.

Stormbeveiliging monteren

Voorkom toekomstige stormschade met de stormankers van Wovar. Stormankers, ook wel opwaaiankers genoemd, geven uw woning of overkapping extra stormbeveiliging. Deze zorgen voor extra constructiesterkte, waardoor uw constructie zelfs bij harde wind roerloos op zijn plaats blijft staan. Daarnaast kunt u uw dakpannen ook extra beveiligen door panhaken te gebruiken. Hiermee voorkomt u dat uw dakpannen bij harde wind van het dak vliegen.

Wat te doen bij stormschade

Ons advies is om bij stormschade in ieder geval de volgende stappen te ondernemen:

 1. Maak foto's en/of video's van de stormschade. Zo maakt u de ernst van de schade duidelijk voor de verzekeraar en kan er een correcte inschatting van de kosten gemaakt worden. Vermeld hier tevens het datum en tijdstip bij waarop de schade is ontstaan.
 2. Voorkom toekomstigste schade door gebruik te maken van de tips op deze pagina
 3. Controleer uw polis. Hierin staan de exacte voorwaarden voor stormschade vermeld. Hierdoor weet u welke schade wél en niet vergoed zal worden.

Tips om stormschade te voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan repareren, dus hebben wij hier een aantal tips voor u om goed voorbereid te zijn en stormschade te voorkomen.

 • Zet uw tuinmeubels en andere losse spullen, zoals plantenpotten binnen of zet deze goed vast.
 • Zorg dat u uw schaduwdoek of zonwering is ingeklapt of opgerold.
 • Verstevig uw schutting en zorg voor een langdurige bevestiging. Maak bijvoorbeeld gebruik van paalhouders om rotting de voorkomen.
 • Sluit uw deuren en ramen goed. Wanneer u dit niet doet, bent u niet verzekerd. Daarnaast is het ook aan te raden om gelijk uw kitranden en tochtstrips te controleren. Zo voorkomt u eventuele lekkages.
 • Zet uw auto niet onder een boom of bij een bord neer die om kunnen waaien.
 • Maak uw dakgoten schoon, zodat er geen lekkage ontstaat en controleer of deze goed vast zitten.
 • Controleer of uw dakpannen en daktrimmen goed vast zitten. Bij een plat dak kan er bijvoorbeeld ook wind onder uw dakbedekking komen, waardoor het los kan raken. 

Producten die passen bij deze blog