CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Besteld voor 20:00, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
22 jan

Tegel- en terrasdragers: de perfecte basis voor uw terras of vlonder

Terug naar overzicht

Een prachtig terras begint bij een solide fundering. Of u nu bezig bent met het aanleggen van een vlonder in uw tuin of het creëren van een terras op uw dak of balkon, een stabiele en duurzame onderconstructie is prioriteit nummer één. Door het gebruik van rubberen tegeldragers en verstelbare terrasdragers creëert u een stevig fundament en beschermt u de onderconstructie van uw vlonder, terras of dak. In deze blog vertellen we u alles over de voordelen van rubberen tegeldragers en terrasdragers. Ook geven we u een stappenplan voor het gebruik van de terras- en tegeldragers.

Tegeldrager Rubber

Tegeldragers, ook wel bekend als vlonderpads, zijn ondanks de naam doet vermoeden, niet alleen geschikt voor tegels. Ze zijn veelzijdig inzetbaar en zijn erg populair bij het aanleggen van onderbalken voor een terras, of het aanleggen van zonnepanelen. Ook zijn ze een uitstekende keuze bij het gebruik van tegels om schade te voorkomen aan de ondergrond. Het fungeert als een beschermende buffer die schokken en trillingen absorbeert. Hierdoor wordt de kans op schade, aan bijvoorbeeld uw dak, aanzienlijk verminderd. Ook zorgt dit voor geluidsdemping, waardoor het geluid van voetstappen en andere impactgeluiden worden gedempt.

De rubberen tegeldragers van Wovar zijn verkrijgbaar in hoogtes van 10 en 15 mm. Hierdoor zijn ze makkelijk op elkaar te stapelen en kan u uw onderbalken waterpas leggen. Mocht u dakterras volledig waterpas zijn dan raden wij alsnog aan om minimaal 1 rubberen tegeldrager voor onder uw fundering te gebruiken. Op deze manier kan hemelwater mooi onder het terras door en gaat het terras veel langer mee.

Terrasdrager verstelbaar

De verstelbare dragers zijn van plastic en verstelbaar tot een bepaalde hoogte. Ze bieden een ideale oplossing voor ongelijke funderingen, waardoor een houten terras waterpas en stabiel wordt. De ruimte tussen het hout en de grond bevordert, net als bij tegeldragers, bovendien de ventilatie van de vlonderplanken, wat de levensduur ten goede komt. Deze ruimte is ook ideaal om te gebruiken om kabels en leidingen weg te werken.

Concluderend zijn dit de voornaamste voordelen van terras- en tegeldragers:

 • Het waterpas zetten van de fundering van uw terras, of vlonder
 • Stabiliteit op ongelijke ondergrond
 • Voorkomen van beschadiging aan uw dak
 • Geluidsvermindering bij voetstappen of impactgeluiden

Hoe gebruik je terras- en tegeldragers?

Rubberen tegeldragers plaatst u heel eenvoudig onder uw onderbalken met een tussenafstand van zo’n 50 cm. Door ze te stapelen bij ongelijke plekken onder uw fundering kan u zorgen voor een waterpas fundament.

Voor onze verstelbare terrasdragers volgt u ons stappenplan:

 1. Plaatsing van Onderbalken: Begin met het plaatsen van de onderbalken met een hart-op-hart afstand van 40 cm.
   
 2. Vinden van Hoogste Punt: Zoek het hoogste punt van de onderbalken en plaats de eerste terrasdrager onder dit punt, volledig ingedraaid.
   
 3. Plaatsing en Afstelling Terrasdragers: Plaats elke 50 cm een terrasdrager en stel deze in op dezelfde hoogte als het hoogste punt van de onderbalken. Gebruik een waterpas om te controleren en stel de terrasdragers bij waar nodig.
   
 4. Bevestiging met Schroeven: Als alles waterpas ligt, schroeft u de terrasdragers vast met RVS tuinschroeven van 4 x 50 mm. Bij hardhout is voorboren aan te raden, en voor looizuurhoudende houtsoorten zijn hardhout schroeven met AR coating ideaal om corrosie tegen te gaan.

Producten die passen bij deze blog